Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Videki vendegszeretet vagy felvagas?
Szerintem vendégszeretet és tök jó. Én is ilyen esküvőn voltam nemrég és nagyon jól éreztem magam. A menüt nyilván senki nem ette végig, de nem is az volt a cél. A gyerekek rácuppantak a rántott sajtra, a kiscsajok a grillezett csirkemellre salátával. A párom a sültek felé orientálódott, mellé egy kis sztrapacska. Nekem a raguk ízlettek. Az ifjú házasok körbe-körbe jártak. Mi nem is akartunk táncolni, bulizni, de a vége az lett, hogy hihetetlenül jól éreztük magunkat. Persze utána összeestünk a fáradtságtól, de jó volt az egész.
Nekem jobban tetszik ez, mint amikor mindenki csak ül a helyén, és aki nem szereti az aktuális ételt, az éhen marad.
Lehet, hogy több volt, mint az átlag, de sokkal nem lehetett több, a 2 leves, főtthús utána szószokkal, 4fél hús 2-3féle körettel + saláták és 2féle éjféli vacsi tök átlagnak számít. A torta változó, de azt sokszor elcsomagolni is számolják. Nem csak vidéken. (Csak idén eddig 8 esküvőn voltam :D ) Eddig a legcifrább esküvő egy pesti design helyen volt, 2 féle leves (gyümölcs és tyúkhúsleves), sajtok, tortilla mindenféle szószokkal, pizzacsíkok, sonka sárgadinnyére csavarva, grill ételek, hagyományos sültek és pörkölt csuszával, hamgurger bár. És akkor az édességekről még nem beszéltünk. Svédasztal volt.
Nálunk megyeszékhelyen 1féle leves lesz, főtt hús mártásokkal, 4féle húsétel+rántott sajt + 2 féle köret. Bár annyi van számolva, hogy mindenkinek jutna 1-1 a húsokból is, de nem az a cél, hogy mindent végig egyél. :D Hanem hogy azt választhass, ami tetszik. :) A noszogatás persze zavaró lehet, de jellemző sok vendéglátóra, hogy próbálnak rávenni, hogy érezd jól magad.
Ez nem felvágás, szerintem teljesen normális egy igényes esküvőn.
A "felvágás az", amikor ennél jóval több van mindenből, és azok még lehetőleg "luxus"cikkek is vagy egzotikus ételek.
A tömény kéretlen töltögetése, noszogatás pedig bunkóság, nem vendégszeretet. Egyszerűen illetlenség.
Vendégszeretet.
Az ivás az pedig egy külön téma..én nem vagyok különösebben ivós, Pesten jártam egyetemre, 5!!! évembe telt mire mindenki megtanulta, hogy akkor iszok, amikor én akarok, és nem akkor amikor "kell". Majd ha jól esik, akkor kérek egy újabb kört. Meg kell tanulni kezelni a szituációt.. Kitöltötték neked a piát, oké. Majd megiszod. Azért mert valaki azt mondja, hogy na akkor igyunk..nyugodtan meg lehet mondani, hogy majd később. Ha nem érti meg, akkor még egyszer, még sokszor meg kell mondani.
Ezt nem feltétlen kell az esküvőhöz kötni, azon kívül is bőven találkozni ilyennel. Sokan "kötelességből" isznak és nem is értik, hogy valaki miért nem iszik, mikor hát mi most erre meg arra meg amarra koccintunk.
No mindegy.. Lényeg, hogy ez vidéki vendégszeretet és nem felvágás. Azért volt ennyi kaja, hogy mindenki találjon magának olyat, ami kedvére való.
A tukmálást nagyon nem szeretem, főleg alkohol esetében.
A nagy választék viszont kifejezetten jó az ételek terén, mert mindenki talál közte kedvére valót. Nem mindenki van oda a töltött káposztáért vagy a rántott húsért, kifejezetten üdítő, ha egy-egy esküvőn a húsleves mellett van valami jó kis könnyű zöldségleves is. Persze nem kell végigenni a menüt, nem az a cél, hanem az, hogy senki ne maradjon éhen az ízlése vagy épp az étrendje (allergia összetevőre, vegetáriánus, szénhidrátszegény stb.) miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!