Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon fura, ha olyat kérek fel koszorúslánynak, aki már férjnél van?
4en vagyunk nagyon jó barátnők, egyikük szingli, másikuk anyuka, harmadik házas, negyedik meg én vagyok :)
én szeretném mind a 3 lányzót koszilánynak, bnőm kisfiát meg gyűrűhordónak. De anyósom letorkolt, hogy nem illik házas és gyerekes nőt felkérni. Nekem viszont más barátnőm nincs, meg nem is akarok mást megkérni. Megszólnák őket, szerintetek?
Ehhez a remek kis néprajzi tanulmányhoz még hozzátenném, hogy a koszorúslányok szerepe abban a világban nem csak a menyasszony segítése volt, (igazából akkor még nem is volt rá szükség, mert nem volt mobilja a menyasszonynak, ami mindig a keze között kell hogy legyen, és abroncsos szoknyája sem, amit emelgetni kell a wc használata esetén.
Viszont alkalmat adott a középpontba kerülni a lányoknak, kicsit rájuk is esett abból a fényből, ami a menyasszonyra vetült. Nem ritkán ilyenkor alakultak ki új párok. Na mármost ilyen központba kerülés a fiatalasszonyoknak már nem volt ildomos. Ők egy lépéssel már hátrébb álltak, és engedték a lányoknak, hogy mutogassák magukat. Ez a hagyomány. Te meg úgy csinálod, ahogyan akarod:)
anyósnak erről az egész népi háttérről amit leírtál, halovány fogalma sincs, csak reklamál, mert b
valamibe bele lehet kötni - szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!