Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Tartsunk lagzit vagy ne?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tartsunk lagzit vagy ne?

Figyelt kérdés

A szitu a következő:

Apám alapvetően nem szokott inni, viszont az esküvőmön tutira inna, és ha ő iszik akkor szó szerint elszabadul a pokol.

Anyósommal alapvetően semmi bajom, viszont ha a párom sogórnője megjelenik, akkor felmegy a vérnyomása, és szintén elszabadul a pokol.Viszont ha a párom tesóját meghívjuk akkor bunkóság lenne aztmondani, hogy a felesége ne jöjjön.

Szóval attól tartok, hogy a lagzim végül egy "háborúba" fullad, ezt pedig nem szeretném.

Viszont ha nem tartunk lagzit, meg nagy esküvőt csak mi meg a 2 tanú bemegyünk és kimondjuk a boldogító igent, aztán így 4en elmegyünk egyet kajálni akkor életünk végéig mindenkitől azt fogyjuk halgatni hogy : milyen szemetek vagyunk, hogy nem lett senki meghívva az esküvőre.

Kezdem úgy érezni, hogy nem is rólunk szól ez az egész, hanem a családról! :S

Én amugy teljesen megelégednék az utobbi, 2 tanús verzióval.

Ti mit tennétek a helyemben?

2010. márc. 5. 09:57
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia, nálunk is elég hasonló a szitu. Jövő héten lesz az esküvőnk,csak a szülők+a testvérek(nálunk a rokonság más tagjaival van a probléma)utánna rendezünk egy szép ebédet és kész. így tényleg csak rólunk fog szólni ez a nap, anyósom már kezdte,hogy de mégiscsak megkéne hívni a családból, x-t, meg y-t, erre a párom közölte vele,hogyha valami nem tetszik, az anyjának sem kell eljönnie. azóta csönd van,és ami a legfontosabb mi sem idegeljük magunkat és ugyanolyan boldogan készülünk,mintha 2-300fős lagzink lenne!

Sok boldogságot nektek is!!

2010. márc. 5. 10:05
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Az én véleményem az, hogy mivel olyan közeli hozzátartozókról van szó, akiket nem lehet "kifelejteni" a meghívottak közül, jobb lenne, ha csak 2 tanúval tartanátok az esküvőt. Ez a nap rólatok, kettőtökről szól, nem szabad, hogy a rokonság problémái körül forogjon a világ. Házasodjatok össze, ünnepeljétek meg négyesben és kész. Utána már mindenki mondhat, amit akar. Amúgy jó kifogás lenne pl az anyagiak, hogy nem engedhetitek meg magatoknak a nagy esküvőt.
2010. márc. 5. 10:07
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Sajna a mi családunkban is vannak olyan emberek, akik a viselkedésükkel pokollá tették volna az esküvőt, de még az előkészületeket is. Ezért én nem erőltettem a nagy lagzit, a párom sem. Szépnem 2 tanúval összeházasodtunk, nagyon szép volt így is a szertartás, és ami a legfontosabb hogy nem kellett idegeskedni senkinek a viselkedése miatt. Persze, volt aki húzta a száját, de majd megbékélnek. Nem bántuk meg, ez a lényeg!

Sok sikert nektek is!

2010. márc. 5. 10:08
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is hasonló a szitu (vagy kicsit még durvább is, mint nálatok), és mi úgy döntöttünk, hogy csak két tanú (+ max. egy fotós) jelenlétében fogunk összeházasodni. A nagy lagzi csak akkor jó és szép szerintem, ha mind a vőlegény, mind a menyasszony részéről normális, problémamentes a család. Különben csak egy merő idegeskedés az egész, ami tényleg nem a párról szól, hanem a családtagok konfliktusairól és problémáiról. Mi nem foglalkozunk vele, hogy ki mit szól a mi két tanús esküvőnkhöz - mi sem szóltunk bele soha abba, hogy ki milyen esküvőt akar. Ha valaki szemétnek tart emiatt, tartson nyugodtan, az ő dolga. Ha beszól emiatt, nyugodt hangon, normális stílusban helyre teszem a fejében a dolgot, úgy hogy ne sértődjön meg, de azért felfogja, hogy semmi köze hozzá, mert a mi esküvőnk a mi döntésünk, senki másé. Nem mi tehetünk róla, hogy milyen családunk van - hiszen nekünk is százszor jobb lenne, ha mindenki normális lenne. És az a poén, hogy általában az tart szemétnek emiatt, aki miatt (a viselkedése és a stílusa miatt) nem lehet lagzit rendezni, mert rettegünk a primitív magatartásától :) Én biztos, hogy nem fogom életem legszebb napját elrontani, és ráadásul még egy csomó pénzt is kifizetni érte. Inkább elmegyünk abból a pénzből valami tuti helyre nászútra :) Amúgy nagyon sok pár házasodik már két tanús esküvőn, Pesten már van nekik külön kis méretű házasságkötő terem is - a 7. kerületben, nagyon hangulatos, meghitt, szép kis terem :)
2010. márc. 5. 10:13
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez minden mellékes. A balhézós családtagokat (bár szerintem társaságban moderálnák magukat - az ilyenek nagyon adnak arra, nehogy idegenek, pl. a másik család, megszólják őket) pedig el lehet küldeni a lagziról, pl. ha van vőfély, felszólíthatja őket, h nem csináják a fesztivált.

Egyébként nem nem "tartoztok" lagzival senkinek. Ez lehetőség, nem kötelesség.

Szóval szerintem elsősorban arra kellene koncentrálni, hogy te meg a párod szeretnétek-e lagzik, a családtól függetlenül.

2010. márc. 5. 10:13
 6/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat!

Párom szeretne lagzit, de benne van a 2 tanús megoldásban is, én is szeretnék, ha nem ilyenek lennének a körülmények.A párom családja még az esküvő szándékárol sem tud, az én családom tudja.Amikor mondtam apunak hogy csak 2 tanus esküvő lesz (nem mondtam hogy valahol miatta, hanem az anyagiakra hivatkoztam ), akkor azt mondta hogy ő azt nem ajánlja, mert hogy az ő esküvölyük után sem volt lagzi, és hogy milyen rossz volt.Anyám ő melletem van a 2 tanús ötletemben.

Akinek csak 2 tanús volt, az közölte elötte mindenkivel hogy mikor lesz az esküvő, vagy csak utána mondtátok hogy összeházasodtatok?

2010. márc. 5. 10:28
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sem volt lakodalom.A szertartásra küldtünk mindenkinek meghívót,de vacsorára senkinek.A két tanuval ittunk egyet és kész.Volt,aki megsértődött,de nem törődtünk vele.Anyagiakkal indokoltuk.A pénz sokkal fontosabb dolgokra kellett.
2010. márc. 5. 10:33
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi csak utána fogjuk megmondani.
2010. márc. 5. 10:35
 9/18 anonim válasza:
100%

Ha a szolidabb megoldás mellett döntetek akkor viszont ne mondjatok le egy felejthetetlen nászútról oda úgy sem kell vinni másokat. Ott ne sajnáljatok magatoktól semmit és így kicsit kárpótolva lesztek!

Legyetek nagyon boldogok!

2010. márc. 5. 10:36
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi a szülőknek bejelentettük, hogy összeházasodunk, és hogy csak 2 tanúval. A rokonságnak, barátoknak külön nem jelentettük be, persze akivel találkoztunk előtte, annak elmondtuk, akivel nem az csak utána tudta meg. Tehát külön ezért senkit nem kerestünk fel. Harmadik válaszoló voltam.
2010. márc. 5. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!