Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit tennétek a helyemben?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennétek a helyemben? (Esküvői ruha)

Figyelt kérdés
Szerettem volna édesanyám ruhájában férjhez menni. A ruhát egy varrónővel átalakíttattam, modernizáltuk. Nagyon szép lett, de valahogy mégse ilyennek képzeltem. Tényleg szép, nem a varrónő hibája, mert olyan, mint szerettem volna, csak valahogy a fejemben más volt, ütősebb. Vívódom rajta, hogy mitévő legyek, mert a szívem még mindig azt diktálja, hogy ez a nagy álmom, hogy az ő ruháját viseljem a nagy napon, ugyanakkor 5 percenként elhatározom magam, hogy veszek egy másik ruhát olx-en, vagy valahol. Egyszerűen döntésképtelen vagyok. Egy másik ruha, egy bolti tökéletes lenne, modern, míg ezen azért valamelyest látszik, hogy egy átalakított ruha, de épp ettől értékes, mert eszmei értéke van. Melyik számít jobban? A romantikussága, az eszmei értéke egy ruhának, vagy az, hogy a "mai kor elvárásainak megfelel"? Szégyellem a bizonytalanságomat, hiszen örülhetnék neki, hogy van egy gyönyörű ruhám, aminek története van, amit megtiszteltetés viselni, mégis vacilálok. Ti mit tennétek? 50-50%on állok, hogy ez, vagy egy másik. A ti szemetekben melyik értékesebb?
2015. máj. 26. 07:39
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Így látatlanban nem igazán tudok segíteni... Neked kell eldöntened, hogy melyikben éreznéd magad jobban. Egyébként a nagy napon már nem fog számítani, hogy mi van rajtad, annyi minden mással leszel elfoglalva. Az biztos, hogy sokkal megtisztelőbb édesanyád ruhájában esküdni. Esetleg vannak képeid az átalakított ruháról, meg arról, ami tetszik?
2015. máj. 26. 08:05
 2/18 A kérdező kommentje:
Képet azért nem mellékeltem, mert nem szeretném, ha ez befolyásolna. Igazából, amikor eldöntöttem, hogy édesanyám ruháját választom, már akkor is tisztában voltam vele, hogy egy közel 30 éves ruhából nem lehet egy mori lee ruhát varázsolni. ettől függetlenül a végeredmény nagyon jó lett és simán be lehetne tenni egy katalógusba is, senki nem mondaná meg róla, hogy "nem oda való". Lényeg, hogy képet nem akarok mutatni, mert mindenkinek teljesen más a stílusa. Lenne, aki azt mondaná, hogy szép, de lenne, aki jól lehurrogná, hogy ronda. Ezzel nem lennék kisegítve, csak még jobban magam alatt lennék.
2015. máj. 26. 08:37
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha kétségeid vannak, vegyél másikat szerintem. Viselj inkább ékszert vagy egyebet anyukádtól, ami az övè volt :)
2015. máj. 26. 08:45
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Én alapvetően a régire szavazok, kivétel ha pont a műszál fénykorából való mert olyat fel nem vennék.
2015. máj. 26. 08:54
 5/18 A kérdező kommentje:

Műszál alatt mit értünk? Mert a tüll is műszál, konkrétan műanyag. Ha a szatén, taft, düsszesz anyagokra gondolsz, akkor oké. Ez a ruha taft anyagból készült, a taft ránézésre olyan, mint a selyem, de sokkal "kérmesebb", stramm anyag. Pl: [link]

30 évvel ez előtt tüllös ruhákat nem igazán készítettek :) Inkább tényleg olyan műanyagos szrokat csináltak, de ez a ruha elsőosztályú anyagból készült. Bérelte anyukám, csak rácseppent egy kis faggyú, ami miatt olyan összegű kártérítést kértek volna, hogy akkor inkább már jobban megérte megvenni emlékbe. A hibát eltűntette a varrónőm.

2015. máj. 26. 09:35
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: menj el próbálni ruhákat szalonokba és akkor egyből tudni fogod, hogy anyukád ruhájában érzed-e jobban magad, vagy egy másikban!

Ez a te napod lesz,és neked kell jól érezni magad a ruhában!

2015. máj. 26. 10:07
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Műszálon azt a tipikus otthonka anyagot értem. Azért merült fel bennem, mert anyukámnak is megvan az esküvői ruhája, és az eléggé olyan (csak vastagabb). Én egyébként olyan vagyok, hogy ha már van egy ruha, ami tetszik is/jól is áll, biztos nem variálnék vagy ölnék bele még több pénzt. Elvégre egyszer venném fel, és rajtam kívül senkit nem érdekel hogy milyen.
2015. máj. 26. 10:20
 8/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :)

Valójában nem azzal van a baj, hogy nem érzem jól benne magam. Sőt, királynőnek érzem benne magamat. :) Mégis valahol ott motoszkál bennem a kétely, hogy mások mit fognak szólni, mert hát ez mégse az a manapság nagyra tartott tüllcsoda fidri-fodrikkal. Leginkább azon vívódom, hogy szeretnék is "szenderd" tüllös menyasszony lenni, meg nem is. Áhh, a franc se tudja! esküszöm, abba fogok beledilizni, hogy 5 percenként váltakozik a véleményem és egyszerűen semerre nem billen jobban a mérleg... Ha érvelek az egyik mellett, akkor rögtön jön egy érv a másik mellett:

- anyu ráhájának hozzáadott értéke van/a bolti ruha "divatosabb"

- a divatosabb jobb/ami most divatos, az 5-10 év múlva már úgyse lesz divatos

- veszek egy szépet a boltban/dehát az is szép, ami van

Megőrülök komolyan!! soha az életben nem kínlódtam ennyit ruhán. Semmin! Mindig mindenbe fejest ugrog, nem szoktam ennyit hisztizni és vacilálni.... :((((

2015. máj. 26. 10:43
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

De ha neked az a ruha tetszik es jol erzed magad benne, akkor miert erdekel mas velemenye? Senki nem fog emlekezni ra, hisz ez a te napd, csak neked ennyie fontos, mas elfelejti...

Nekem sem tetszik minden ruha, megsem mondom azt hogy pfujj ez a menyasszony de ronda. Max megjegyzem, hogy en nem ilyet vennek fel, de ha neki ez tetszik akkor egeszsegere. Egyebkent szerintem minden menyasszony szep a maga modjan! ( csak az nem amelyik boldogtalan, azon meg aztan lehet akarmilyen szep ruha)

2015. máj. 26. 11:55
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként szerintem idén a csipke a divat, legalábbis ahogy én látom, mindenki részben vagy egészben csipkés ruhákat rendel... csak én nem leszek se tüll se csipke... szerintem jó különcködni! ;)
2015. máj. 26. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!