Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogyan tartanatok igy az eskuvot? ( Polgari) Nem ez volt az almom.
sziasztok!
A volegenyemmel 3 eve vagyunk egyutt,iden lesz az eskuvonk :) en ennek nagyon orulok,nehogy felre ertsetek,csak nem ez volt az almom.
Az en almom az volt hogy kb 50-60 fovel,Miskolcon ( Azon belul Lillafureden),lesz,azutan pedig beulunk az ottani csardaba ( Isteni finom minden,sosem csalodtam meg bennuk),es templomi is lesz.
Ehhez kepest:
Meg csak nem is Mo-n elek. A csaladom messze van,kiveve anyut es tesomat ( ok itt laknak ) A parom csaladja kb 20E km-re van,vagy meg tobb.
Igy orulhetek ha lesz 20 ember.Elkepzeltem egy "magyaros" eskuvot,ehelyett "Olaszos" lesz. Mas kaja,mas lesz minden. Csak Polgari,templomi nem lehet ( mas a vallasunk....)
Egyaltalan hogyan mukodik egy polgari eskuvo? Miket lehet csinalni? Azaz: Eskuvoi ruha lehet rajtam vagy nem "illik"? vagy megis mi a menete egy polgari szertartasnak? Ha belegondolok akkor szep lenne egy tengerparti eskuvo,( gondolom kijonne az anyakonyvvezeto) Egy kicsit szellosebb ruhaban,paromon feher zako.... :)
Igy elkepzeltem,de megis olyan rossz. Ne ertsetek felre nem az a legfobb hogy 10000 ember legyen,en hozzamennek csak 2 tanu jelenleteben is de mindig is mast terveztem. azt sem tudom hogyan mukodik megis,lehet-e beszelni,beszedet mondani,kijonnek-e ha esetleg ugy akarom.... Van itt valaki olyan aki ugy jart mint en? hogy elkepzelt valamit,es aztan nem lett belole semmi? teljesen mast szerettel volna mint ami sikerul?
Es meg annyit hogy leirnatok hogy akkor hogyan is mukodik a polgari? Egy menet vagy akarmi? arra is gondoltam hogy berelnenk egy kisbuszt ami Mo-rol idaig hozna a csaladomat. De nem lenne olcso, min 1000 eu lenne oda vissza + szallas. hogyan "fogadjam " el hogy szinte senki sem lehet ott akiket szeretek? Itt mas a barati korom,otthon is mas,de a csalad?!.... :( ez az amit nem vagyok kepes teljesen felfogni...
1. Ezért nem érdemes álmodozni, sok évre elöre eltervezni, hogy mi hogy lesz, mert az az egy, ami biztos, hogy úgy nem lehetséges, minden másként alakul.
2. A polgári seküvö menetéröl ztt kellene érdeklödni, ahol lesz, mert a Olaszországban tarjátok, akkor a Magyarországon megszokott lehetöségekkel nem sokra mégy.
3. A rokonaidat "kihozatni" értelmetlen dolog, aki akar, az megoldja saját maga - legfeljebb te fizeted nekik a költségeket. Ha a családod nem megy el az esküvödre, akkor ott valami baj van köztetek.
4. Az természetes, hogy ott nem magyaros szokások vannak, erre már régen rájöhettél volna. Nem is értem, eddig miért nem jutott eszedbe.
5. Nem tudom, milyen magyaros dolgot akarnál, de az olasz rokonságnak egész biztos nem tetszene, hoyg megtöröd a hagyományokat. Az nem a külföldröl bekerülö családtag dolga, hogy a szokásokat megváltoztassa.
6. Ha valaki nem vallásos, akkor az "isten elött mondom ki az igent" csak bohócság, szerintem igen visszataszító dolog.
7. A legfontosabb: Ezt miért nem a völegényeddel beszéled meg, elvégre velek akarsz élni. HA már ennyi is probléma köztetek kommunikáció terén, akkor jobb, ha össze sem házasodtok.
Én voltam olyan esküvőn, hogy több országban is megtartották az esküvőt, persze csak a magyaron voltam, de megtartották Amerikában is az amerikai rokonokkal/barátokkal, itthon meg a magyar rokonokkal/barátokkal. Nem tudom, olaszoknál hogy van, de itthon elég csak az egyik félnek megkeresztelve lenni templomi esküvőhöz, de kérdezz utána a megfelelő helyen. Ugyanez vonatkozik a polgárira is.
A többit meg már elmondták előttem.
ALternatívák:
1. Megtartjátok Olaszországban a polgárit. A tengerparti esküvő valóban nagyon jó ötlet szerintem. Igen, polgárira is olyan ruhát veszel fel, amilyet szeretnél. És nagyon szépek ezek a szertartások is, ettől ne félj.
innéttől kezdve 3 másik lehetőséged van:
a) meghívod az egész családodat, és kifizetitek az árát.
b) csak a legfontosabbakat, a közeli családodat hívod meg, ez valószínűleg jóval kevesebbe kerül.
c) senkit nem hívsz meg, és életed végéig bánod majd, hogy nem voltak ott a szüleid, szeretteid.
2. Megbeszéled a pároddal, hogy mivel neked jóval nagyobb a rokonságod, tartsátok a te elképzelésed szerint, Magyarországon. Amivel érvelhetsz: étel, szolgáltatások, szállás stb. minden jóval olcsóbb, valószínűleg az utazással (és a családja utaztatásával együtt) ugyanannyira jönnétek ki, mint egy olasz esküvőnél. Plusz Magyarországon egész biztos, hogy találsz kiváló olasz tolmácsot a szertartásokra, Olaszországban magyar tolmácsot már nem olyan valószínű.
3. Két esküvőt tartotok a két országban, mindegyiknél csak a közeli hozzátartozókkal, a költségeket figyelembe véve.
Személyes véleményem: mindkettőtöknek kellene kompromisszumokat kötnie, ha más nemzetiségű párt választottatok. Beszéljétek meg!
Nem vagy vallasos AZ tuti hiszen azt hiszed isten a templomba lakik.
AZ igen mindig isten elott mondod ki hiszen isten mindenhol ott van....
20ezer (20.000) kmre van a parom csaladja. ...
Nem nem olasz :) ..
Es magyaros?
Igen belehet tenni a magyaros momentumokat. Sot igen arra is gondoltam h hazamegyunk mi 4en. Majd elvalik. Koszonom a valaszokat
Kérdező, nekem a polgárim egy hétköznapi napon történt, az anykönyvvezető pici irodájában, kéttanúsan úgy, hogy előtte 2 nappal voltunk bejelentkezni:D Egy kis fehér nyári ruhám volt, pici csokor, 15 perces szertartás, amin és ami után egy ismerősünk fényképezett, amjd spotán beültünk ebédelni egyet. Mindenkinek ilyen szép, és meghitt élményt kívánok, gyönyörű nap volt. Végig a lényegre tudtunk figyelni. Nem a bevoulózene, a ruha, a sok ember, vagy a helyszín számít, hanem amit maga az esküvő szimbolizál. Hónapokkal később tartottunk templomit a családdal-barátokkal, az is nagyon szép volt, de ott nem tudtunk annyira egymásra figyelni, az inkább a közös ünneplésről szólt.
Polgárira is nyugodtan felveheted a ruhát, van, aki még a kéttanúsra is felveszi, és miért ne vehetené fel?
Vigyázz, hogy ne veszítsd szem elől az egész dolog lényegét, nem a külsőségeken múlik a dolog, hanem azon, ami köztetek van a vőlegényeddel.
Sok boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!