Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ketnyelvu eskuvom lesz, mas a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ketnyelvu eskuvom lesz, mas a kultura. Hogy csinaljam a menyecskruhanal?

Figyelt kérdés
A volegenyem torok. Naluk a tradicionalis eskuvoi ruha piros, de ma mar ott is feher ruhakat valasztanak a legtobben. Naluk menyecskeruha nincs. A menyecskeruha nyilvan ujjatlan, csinosbb fazon, amit ok a piros szinnel nem fognak tudni osszerakni, tiszteletlen lenne. A hagyomanyos torok, piros eskuvoi ruha, kb olyan mint egy zsak, semmi nem latszodik ki belole es mivel a tiszgtasagot jelkepezi, ezert nem toleralhato az idosebb rokonok szamara az ujjatlan, szexibb piros ruha. Tehat arra gondoltam, hogy vagy feher, piros pottyos lesz, ami nekem annyira sajnos nem tetszik, vagy keresek valami szep rozsaszin arnyalatot. Mennyire lenne fura?
2015. máj. 10. 12:41
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Opciók:

1. Kérdezd meg a vőlegényedet, ő mit gondol

2. Válassz más színt - ha a piros árnyalataihoz ragaszkodsz akkor ciklámen, narancssárga, tégla, púderrózsaszín, sötét bordó, stb. Vagy esetleg vöröset más színnel keverve, a fehér, krém vagy fekete persze adja magát.

3. Válassz másik fazont. Van rengeteg lengébb anyagú, de hosszú fazon is, amit esetleg nem vennének tiszteletlenségnek. Nem kötelező mindenedet kirakni.

A rózsaszín, amit említettél amúgy nem lenne fura, ma már nagyon sokaknak nem piros a menyasszonyi ruhája. Ma már akár hupikék is lehet, és senki nem fog csodálkozni.

2015. máj. 10. 12:45
 2/18 anonim ***** válasza:
53%
2015. máj. 10. 12:51
 3/18 anonim ***** válasza:
90%

Én ezt nem értem: a menyecskeruha mióta kötelezően ujjatlan?

Egyrészt az anyósod majd elmondja, hogy ez a szokás a magyaroknál, másrészt te pedig egy csinos, sokat fedő piros, és török tradicionális elemeket is magán viselőú ruhát válassz a menyecskeruhának, hogy ezzel is megtiszteld az új családodat.

2015. máj. 10. 12:58
 4/18 anonim ***** válasza:
40%

Én sem értem, hogy mióta kötelezően ujjatlan.

A hagyományos menyecskeruháknak pl buggyos rövid ujja van.

Szerintem szépek és a fehér szín is elég gyakori bennük. [link]

Na meg egy ilyen darabon az is látszik, hogy a magyar népviseletet veszi alapul.

2015. máj. 10. 13:06
 5/18 anonim ***** válasza:
76%

[link]

A hagyományos "magyaros menyecske-ruha", de már ez sem az igazi, hiszen valamikor kizárólag piros alapon fehér pöttyös anyagból készült. A többi az stimm. és a szabása, a kis köténykéje, stb. stb. is!!!!

2015. máj. 10. 13:48
 6/18 A kérdező kommentje:
Nem kotelezo az ujjatlan. :) csak a nyar kozepen nem szivesen bugyolalnam be magam. Nem is akarom kipkolni mindenemet, de egy testhezallo szep, pantos, vagy a nelkuli ruhaban ereznem jol magam. Piros semmikepp nem lehet eskuvon, csak hosszuujju es buggyos. Megsulnek? Csak a szinben gondolkodtam. A ciklamen jo lenne. A volegenyem(vagyis akkor ferjem) meg felvehetne egy ugyanolyan szinu nyakkendot. :)
2015. máj. 10. 14:03
 7/18 anonim ***** válasza:
49%

Dehát piros a menyecske ruha is, meg a hagyományos török esküvői viselet is! O.O

Érdekes vagy, hogy egy ujjas ruha az mindjárt bebugyolálás nálad...

2015. máj. 10. 14:11
 8/18 A kérdező kommentje:
Jaj istenem. :D Na mindegy, nem tudom miert ezen kell lovagolni. A kerdes arrol szolt, hogy milyen mas alernativa van meg a piros menyecskeruhan kivul, megkaptam a valaszt, szep napot nektek.
2015. máj. 10. 14:25
 9/18 anonim ***** válasza:
48%

Úgy ahogyan írod: "más a kultúra"!

Pl. annyiban nincs egyenjogúság, hogy abszolút nem lesz beleszólásod a családi ügyekbe. Mert a jelentősebb dolgokban a család legidősebb férfi tagja, a háztartási/házvezetési dolgokban a család legidősebb nőtagja = anyósod fog dirigálni. A piacon 3 lépéssel férjed háta mögött, de te fogod cipelni a bevásárolt cuccokat...

Majd ha fiatok születik, 7 éves koráig engedik neked a nevelését, attól kezdve azt is a férjed/apósod fogja intézni...

Ha valami nem tetszik, és el akarsz válni, lehet hogy megteheted, de a fiadat nem fogod tudni magaddal hozni még akkor sem, hiába lesz az, hogy a török bíróság is ilyen értelmű határozatot hoz....

Szóval ezekkel a dolgokkal is foglalkoztál minimum annyit, mint a menyecske-ruháddal??? Ezeket is átgondoltad ennyire alaposan????

2015. máj. 10. 15:24
 10/18 anonim ***** válasza:
75%

Előző, arra nem gondoltál, hogy lehet, hogy Magyarországon fognak élni? És hogy nem minden török család tartja a vallást, sőt, keresztények is vannak köztük?...

Halálmadár...

2015. máj. 10. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!