Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ketnyelvu eskuvom lesz, mas a kultura. Hogy csinaljam a menyecskruhanal?
Opciók:
1. Kérdezd meg a vőlegényedet, ő mit gondol
2. Válassz más színt - ha a piros árnyalataihoz ragaszkodsz akkor ciklámen, narancssárga, tégla, púderrózsaszín, sötét bordó, stb. Vagy esetleg vöröset más színnel keverve, a fehér, krém vagy fekete persze adja magát.
3. Válassz másik fazont. Van rengeteg lengébb anyagú, de hosszú fazon is, amit esetleg nem vennének tiszteletlenségnek. Nem kötelező mindenedet kirakni.
A rózsaszín, amit említettél amúgy nem lenne fura, ma már nagyon sokaknak nem piros a menyasszonyi ruhája. Ma már akár hupikék is lehet, és senki nem fog csodálkozni.
Én ezt nem értem: a menyecskeruha mióta kötelezően ujjatlan?
Egyrészt az anyósod majd elmondja, hogy ez a szokás a magyaroknál, másrészt te pedig egy csinos, sokat fedő piros, és török tradicionális elemeket is magán viselőú ruhát válassz a menyecskeruhának, hogy ezzel is megtiszteld az új családodat.
Én sem értem, hogy mióta kötelezően ujjatlan.
A hagyományos menyecskeruháknak pl buggyos rövid ujja van.
Szerintem szépek és a fehér szín is elég gyakori bennük. [link]
Na meg egy ilyen darabon az is látszik, hogy a magyar népviseletet veszi alapul.
A hagyományos "magyaros menyecske-ruha", de már ez sem az igazi, hiszen valamikor kizárólag piros alapon fehér pöttyös anyagból készült. A többi az stimm. és a szabása, a kis köténykéje, stb. stb. is!!!!
Dehát piros a menyecske ruha is, meg a hagyományos török esküvői viselet is! O.O
Érdekes vagy, hogy egy ujjas ruha az mindjárt bebugyolálás nálad...
Úgy ahogyan írod: "más a kultúra"!
Pl. annyiban nincs egyenjogúság, hogy abszolút nem lesz beleszólásod a családi ügyekbe. Mert a jelentősebb dolgokban a család legidősebb férfi tagja, a háztartási/házvezetési dolgokban a család legidősebb nőtagja = anyósod fog dirigálni. A piacon 3 lépéssel férjed háta mögött, de te fogod cipelni a bevásárolt cuccokat...
Majd ha fiatok születik, 7 éves koráig engedik neked a nevelését, attól kezdve azt is a férjed/apósod fogja intézni...
Ha valami nem tetszik, és el akarsz válni, lehet hogy megteheted, de a fiadat nem fogod tudni magaddal hozni még akkor sem, hiába lesz az, hogy a török bíróság is ilyen értelmű határozatot hoz....
Szóval ezekkel a dolgokkal is foglalkoztál minimum annyit, mint a menyecske-ruháddal??? Ezeket is átgondoltad ennyire alaposan????
Előző, arra nem gondoltál, hogy lehet, hogy Magyarországon fognak élni? És hogy nem minden török család tartja a vallást, sőt, keresztények is vannak köztük?...
Halálmadár...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!