Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Feleségem családja besértődött...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feleségem családja besértődött, mert nem akarok fotózni a sógornőm esküvőjén, mi legyen?

Figyelt kérdés
Félprofi fotós vagyok ( nem ebből élek, de ez a mindenem, rengeteg díjnyertes képem van ) és gondolták hogy fotózhatnék ingyen az esküvőn, mert amúgy is szeretek fotózni. Na már most nekem semmi kedvem az egész esküvő ideje alatt rohangálni a fényképezővel, tartalékaksikkal, 2 objektívvel rohangálni, a násznép kívánságát lesni, ráadásul nem is ihatnék.
2015. máj. 7. 23:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
78%
Ne vállald. Profi nemzetközi szinten is (el)ismert esküvőfotós vagyok és ahányszor eddig családnak fotóztam mindig megbántam és elhatároztam, hogy soha többet. Ráadásul esküvőt fényképezni nem csak felelősség hanem elképesztő teher is. Nem akarom a képességeidet vagy a felszerelésedet látatlanban kritizálni de a többség aki ügyes amatőr fotós (rengeteg fotóst ismerek aki bizonyos körülmények között adott témában százszor jobb nàlam) nincs felkészülve egy esküvő végigfényképezésére sem felszerelésben sem tudásban/rutinban. Ha elfogadsz véleményt akkor - mivel nyilván ismersz jó esküvőfotósokat - ajánlj nekik olyat akire a saját esküvőd fotózását is rábíznád. Vezesd le nekik, hogy ez számodra teher és nem érzed úgy, hogy meg tudnál felelni - nem azért mert rossz fotós vagy hanem azért mert ez egy nagy és sokrétű feladat- és vázold nekik, hogy miért járnak jobban ha az általad ajánlott fotóst kérik fel.
2015. máj. 8. 09:26
 12/15 anonim ***** válasza:
77%

Én a helyedben vinnék egy egyszerű kompakt fényképezőt és azzal kattintgatnék.

Ajándék lónak ne nézd a fogát :D ingyen ne várják el hogy majd te profi képeket csinálsz.

2015. máj. 8. 11:04
 13/15 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem több lehetőséged is van.

1. Kedvesen, de határozottan elutasítod a kérést, mondván, ne haragudjanak, de erre nem vagy felkészülve, nincs megfelelő objektíved pl. vagy ilyesmi.

2. Megmondod, hogy csak akkor vállalod, ha elfogadják nászajándékként. (Mivel ajándékot úgyis vinned kéne, kb. ha fizetnének neked, ugyanazt a pénzt költhetnéd Herendi készletre, mint amit kapsz.)

3. Megmondod, hogy ingyen nem tudod vállalni, mert az utómunkák, a felszerelés használata az mind pénzbe kerül neked, ezért megszabsz egy nyomott, baráti árat. (És aztán viszel nászajándékot, bár ez a fentiekhez fog vezetni...)

2015. máj. 8. 13:14
 14/15 anonim ***** válasza:
60%
Mondd meg, hogy babonás vagy, mert eddig mindig a legközelebb állók fotóival történtek balesetek, ezért nem szívesen vállalnád, max. a legegyszerűbb géppel pár pillanatfelvételt, de a dokumentálásra hívjanak mást is.
2015. máj. 8. 17:03
 15/15 anonim ***** válasza:
45%
Jogosan sértődtek meg (bár attól is függ, hogy hogyan kérték. Ha normális hangnemben kérték a munkádat, te meg válaszként csak a markodat tartottak, akkor jogos. Ha agresszíven letámadnak, akkor ők is hibásak.) Mifelénk természetes, hogy rokonnak segítünk, ahol tudunk. Pl. ügyvéd rokonom sem kér plusz költséget tőlünk, ha megyünk hozzá konzultálni. Mikor nagymamám meghalt, a kántor barátunk nem vállalta az orgonálást a temetésen. Alig találtunk helyette mást, mi is csalódottak voltunk.
2015. máj. 10. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!