Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg igaz, hogy akinek volt templomi esküvője és aztán elvált, az újra nem mehet templomba megesküdni?
Igen, legalábbis ha római katolikus. Nagybátyámnak több mint 20 évébe telt elintézni a fafej egyházzal, h a második feleségével összeházasodhasson templomban.
Komolyan mondom nem értem a logikát... Isten így, isten úgy, de élj "bűnös" kapcsolatban, mivel a polgári esküvő az nem egyházi, tehát nekik nem számít.
A protestáns felekezeteknél, Ágoston rendi,( evangélikus ), református, engedélyezett a többszöri házasságkötés. A saját példámon keresztül: Én görög katolikus vagyok, először görög katolikus templomban esküdtünk, első feleségem római katolikus volt. 10 év után válás, 5év után új kapcsolat majd esküvő. A görög katolikusoknál mondták, hogy nem köthetek újra esküvőt. Második feleségem evangélikus felekezetű, az ottani lelkész mondta, nyugodtan köthetünk ott házasságot, akár többszőr is, az értelmezésük szerint ennek nincs akadálya.
Tehát ha másodjára akar házasodni valaki, protestáns felekezetnél megteheti, de valamilyen formában kapcsolódni kell a közösséghez. Keress megfelelő vallású lányt, vagy néha járj el templomba, közösségi programokra, amiket ezek a felekezetek hírdetnek. Fentiek alapján gondolom, a keresztségen és az elsőáldozáson/konfirmáción már túl vagy. Ha nem kérd a lelkész tanácsát ez ügyben, biztos segít majd.
katolikusoknál csak halál esetén lehet újra házasodni templomban
más templomot vallási felekezetet kell keresni
Tehat az templomi rongyrazas miatt felekezetet kell valtani?
Istent nem lehet becsapni
Valni csak akkor lehet mas felekezetben is es ujrahazasodni ha hazassagtores volt es csak az artatlan fel hazasodhat ujra a csalo nem.
Lasd szentiras
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!