Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen esküvő tipusok/fajták vannak? Ugy értem polgári,
templomi stb?
Figyelt kérdés
Párommal mindketten katolikusok vagyunk, igy lesz ˝rendes˝ templomi esküvőnk, amin ott lesz az egész család, barátok stb kb 100 fő. Vagy azon a napon délelött, vagy elötte lévő napon lesz a polgári esküvő, amin csak néhány fő lesz, a tanúk, testvérek, szülők. Ezt mindig is így terveztem.
Na de a kérdésem: van valami más fajta esküvő is? Mert szeretnék valami olyat, ahol tényleg csak KETTEN vagyunk a párommal, plusz aki a ceremóniát végzi természetesen. Most nem ilyen vallásosra gondolok, hogy akkor tartsunk valami buddhista esküvőt is, hanem akár valami kis (akár vicces) valamit. Remélem érthető a kérdésem :D
2015. febr. 22. 18:31
1/7 anonim válasza:
Nincs más.
Katolikusoknál így szokás: polgári -> séta vagy autózás a templomira és utána a lakodalom, az hogy az mekkora, már más kérdés.
2015. febr. 22. 18:53
2/7 anonim válasza:
Nincs más: van a polgári és van egyházi. Ezen belül meg lehet katolikus, református, zsidó, stb. de még wicca-boszorkányról is hallottam.
Aztán egy ceremóniamesterrel elmehettek akár egy erdőbe mindenfélét még megfogadni egymásnak, de ez se polgári nem lesz, se egyházi. Meg én személy szerint fölöslegesnek is tartanám, mikor nekem egy templomi esküvő önmagában szép és nincs utána hiányérzetem, hogy el kéne mennem mégegyszer fogadalmakat tenni.
2015. febr. 22. 18:58
3/7 anonim válasza:
Esküvő csak egyféle van: polgári. Szertartást utána nem kötelező tartani, de ha akarsz, az lehet vallási (a "templomi" pl. a katolikus, de bármely más vallás saját ceremóniájával helyettesítheted), vagy csak úgy, amit kitalálsz (búvárruhában az óceánban, szabadesés közben, kalózhajón, kapitány által összeadva, akármi!). A körítés kitalálása csak rajtatok múlik, de az nem esküvő, nincsenek kötelező elemei. Az csak ünneplés, ahogyan neked tetszik. Ha szeretnétek egy olyan részt, ahol ketten kivonultok a természetbe, és valaki "összead" titeket, semmi akadálya. Nem kell követnetek semmilyen előírást. Találd ki, hogy legyen, és valósítsd meg. Kérjetek fel rá valakit, aki hiteles lenne számotokra. Pontosan annyit fog érni, mint a templomi, a buddhista vagy akármelyik szertartás.
2015. febr. 22. 18:58
4/7 anonim válasza:
Nincs más. Ha van elég pénzetek, menjetek Vegasba vagy egy tengerpartra, ott lehettek ketten. Katolikusoknál van még papi lánykérés, az lényegében egy ünnepélyes mise az eljegyzés alkalmából.
2015. febr. 22. 18:59
5/7 A kérdező kommentje:
igen, valami olyanra gondoltam,mint amit kettes mond, hogy kivonulni az erdőbe és ott ezt-azt fogadni, vagy mint ahogy hármas mondta. Hát az a kalózos nagyon jó :D de persze abban nem értek egyet, hogy ez ugyanannyit ér, mint egy templomi szertartás.
2015. febr. 22. 19:12
6/7 anonim válasza:
Jogilag ér ugyanannyit, hogy neked milyen érzelmeid fűznek katolikusként egy templomi esküvőhöz, az más kérdés. :)
2015. febr. 22. 21:03
7/7 Szedlák Valéria válasza:
Cégem, az ESKÜVŐ KORFUN pontosan ilyen szertartások, ceremóniák teljeskörű szervezésével és lebonyolításával foglalkozik. Gyertyagyújtásos, homokszórásos, kívánságlufis, időkapszulás, ill. bármilyen, a szerelmesek kívánságai alapján megtervezett ceremóniákkal tesszük igazán feledhetetlenné, igazán személyes élménnyé a Nagy Napot, Korfu varázslatos tengerpartán. [link]
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!