Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
30 napos várakozási időt le lehet hivatalosan rövidíteni? Van itt anyakönnyvezető?
Időpont ma 21:09 vagyok
Mi azért kértük a 30 napos türelmi idő rövidítését mert mindketten külföldön dolgozunk. Ezt igazolni is kellett, akár egy fizetési papírral vagy valami irattal, hogy tényleg kint dolgozunk. Mi névre szóló gázszámlát (ami az én nevemen van) ,és a vőlegényem az angol jogosítványát adta le, és + munkahelyi papírt is leadtunk, de azt már nem másolták le, mondván elég a számla és a jogsi, hiszen mindkettőn rajta van a külföldi lakcím.
Ha azt akarod írni, hogy külföldre mentek dolgozni, akkor ezt is igazolni kell, pl: repülőjeggyel, vagy bármivel. Csak hasra ütni, és mondani kevés, mert akkor bárki ezt csinálná.
Nekünk is igazolni kellett kint tartózkodási papírral vagy munkaszerződéssel, de valakinél a repjegyet is elfogadták, ezt itt olvastam valahol. Viszont olvastam olyat is, hogy ha lakásvásárlásra hivatkoztok, ott ugye nem tudtok előre felmutatni semmilyen papírt (illetve ezt meg kell kérdezni), és elfogadják indokként. Viszont én is másik anyakönyvi hivatalt keresnék a helyetekben.
Nekünk tényleg fontos volt a mielőbbi házasodás a külföldi biztosítás miatt, ezért teljesen mindegy volt, hogy milyen nap sikerül összehozni. Viszont az a nap attól lett különleges, hogy mi akkor házasodtunk össze, még ha nem is volt sem a hónap, sem a nap alapból a korábbiak miatt különleges.Hátha ez segít abban az esetben, ha nem sikerül összehoznotok a márciusi esküvőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!