Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogyan csináltátok meg az esküvői foratókönyvet? Percre pontosan? Tudom jól, h nem foglyjuk 110%-san követni, csak kíváncsi vagyok, h Ti hogyan írtátok össze.
reggel fél órákra, majd órákra… de csak azért keleltt reggel, mert mindenkinek megvolt a dolga…és h tudjuk mikor ki hol van
a többit a vőféllyel állítottuk össze, úgy, hogy tudjuk mennyi idő az út, tehát már úgy foglaltunk időpontot, úgy kértük az ételt..stb
Az esküvőig mi állítottuk össze, a szertartástól kezdve a ceremóniamesterünk. Ő figyelt rá, hogy minden időben legyen, és igen, itt 10 perces intervallumok is voltak.
A délelőtt úgy nézett ki, hogy én fél 7-kor keltem, fürdés, reggeli, 7:15-re mentem a fodrászhoz, sminkeshez.
Közben a vőlegényem felkelt, fürdött, borotválkozott, stb, elment a barátjával szendvicsekért (ebédre) meg a virágokért.
11 körül végeztem, akkor már nem voltak otthon a fiúk, így anyum segítségével felöltöztem.
Amikor megjöttek a virágokkal, akkor látott meg teljes harci díszben :)
Ebédeltünk, majd 1-re mentünk fotózni. ez kb 3-ig tartott, utána sütemények / uzsi otthon, akkor jöttek a vendégek is.
16:15-kor indultunk az anyakönyvvezetőhöz.
Nyilván nem fogjátok tudni percre pontosan tartani, ahogyan írtad is. De valamilyen formában - ha mást nem a sorrendiség miatt - jó ha a szolgáltatói csapat tudja, hogy mi mikor következik. Arra figyelj, hogy a fotózást a napnyugta előtti két-három órára időzítsd, mert délben a Nap magasan van, árnyékokat rajzol az arcokra, hunyorogni és izzadni fogtok. Ha ez nem megoldható, tegyétek külön napra a fotózást!
Sok boldogságot! :)
Hát a miénk kb. így nézett ki:
11:00 vőlegény a menyasszony házánál
11:30 fotózás kezdete (az út a két helyszín között kb. 15-20 perc kocsival, de hagytunk rá pár percet, hátha nem találunk parkolóhelyet vagy valami)
13:30 gyülekező a templomnál
14:00 szertartás kezdete
utána gratulációs, sütizés, átkocsizás a polgári helyszínére (tudtuk, hogy csigatempóban kb. 35 perc az út)
16:00 polgári szertartás
utána gratuláció, csoportfotózások
na itt rontottuk el, :) mert arra számítottunk, hogy hosszabb program lesz, mire tányér került elénk addigra mindenki belakmározott a vendégváró pogácsából :D
18:00 vacsi
Több fix pont nem volt, mivel a zenekar a vacsora végeztével kezdett játszani, a tortát is akkor hozattuk be, amikor láttuk a népen, hogy már kicsit leülnének, stb.
Nálunk csak a főbb eseményeknek volt meg az időpontja pl. fodrász, sminkes, vendégvárás, szertartások, vacsora.
Arról csak körülbelül volt fogalmunk, hogy éjféltájt lesz menyasszonytánc, előtte meg torta, de igazából a torta lett éjfél körül, a menyasszonytánc meg 1 után.
Voltak még egyéb dolgok is, mint pl nyitótánc, de annak az idejét a vacsorához igazítottuk.
Meg készültünk ráadás programokkal, játékokkal arra az esetre ha leül a hangulat. De ezekre nem is volt szükség, csak addig szórakoztatták vele a násznépet amíg mi elmentünk fényképezkedni.
Hát nem tudom, nálunk úgy nézet ki, hogy annyit tudtam, hogy a polgári délután ötkor lesz, a templomi hatkor és utána megyünk a helyszínre. Előtte vendégfogadás anyukáméknál, aki messziről jött az érkezik, amikor érkezik, a helyieknek leghamarabb háromkor. És ennyi. Sminkem nem volt, mert elérhetlen lett a sminkes, de az se változtatott volna sokat rajta, mert lett volna egy időpont kora délelőtt, mikor kocsival elvisz valaki. Hajamat a fodrász csinálta, akit ismerünk, tudta hányra kell kész lenni, mikor kedve tartotta megérkekzett, jól el voltunk, aztán egyszer elkezdte csinálni a hajam...
Minden továbbit a vőfély intézett, azért fizettük, mi le se beszéltük vele, hogy akkor mi, hogy legyen, abban maradtunk, hogy majd ő tudja meg látja. 15 éve vőfély több esküvő volt mögötte, mint mögöttünk, így 100%-ban rábíztunk mindent és úgy volt jó minden iszonyú gördülékeny volt, nekünk meg semmire sem volt gondunk, meg nem volt plusz idegeskedés, hogy csúszunk, meg másnak kellett volna következni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!