Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Halasztottatok el esküvőt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Halasztottatok el esküvőt rokon súlyos betegsége vagy haláleset miatt? Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Mikor már az előlegek le vannak fizetve...stb. Mit gondoltok erről a témáról? :(
2015. jan. 30. 16:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Az előleg visszajár, ha viszont foglalót fizettetek, az a szolgáltatóknál marad.

Hagyományosan gyászévet szoktak tartani, de szerintem fél év elmúltával már nem tapintatlanság megtartani az esküvőt. Az élet nem áll meg, a hozzátartozók is kezdenek addigra már beletörődni, és hát a szép emlékek, a család események jó hatással vannak mindenkire. Egy esküvő, egy gyerek születése azt sugallja, hogy van jövő, van még cél az életben a gyász után is.

Az, hogy két ember összeházasodik és boldog, az nem azt jelenti, hogy elfeledkeznének az elhunyt szeretteikről! Nem is szabad ezt a házasulandókkal sem éreztetni, mindenki másképpen gyászol.

2015. jan. 30. 21:21
 12/22 A kérdező kommentje:

Kicsit bűntudatom van, ugyanakkor már 8 éve várjuk a nagy pillanatot. Egyik percben utálom magam, amiért egyáltalán eszembe jut az esküvőm. Másik percben azzal nyugtatom magam, hogy az élet nem áll meg és ezzel rosszat nem teszünk senkinek...

:(

2015. jan. 30. 21:27
 13/22 anonim ***** válasza:

Milyen közeli hozzátartozóról van szó? Betegeskedik, vagy már elhunyt?

Lelkifurdalásod ne legyen semmiképp, boldognak lenni nem bűn. A halál az élet része, természetes velejárója, de az is, hogy az élet folytatódik, párok egymásra találnak, új családot alapítanak.

(11)

2015. jan. 30. 21:29
 14/22 A kérdező kommentje:

Elsőági rokon. És már elég régóta nagyon beteg...

Már kisírtam magam, kicsit jobb. Köszi a véleményeket.

2015. jan. 30. 21:58
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha régóta beteg, akkor még lehet, hogy simán meg is éli az esküvőt. Egyik barátnőm anyukája rákos, sok-sok éve küzd vele. Kb. 5 éve volt az esküvőjük, egyik nap sírva hívott, hogy lemondja az egészet, mert anyukája rosszabbul van. Végül a család rábeszélte, lagzi megvolt, az anyuka pedig azóta is él, azóta unokázik.

Persze nem minden történet ér ilyen szépen véget, de sose tudhatod, mit hoz a jövő. A családtagod biztos nagyon szomorú lenne, ha miatta maradna el az esküvő, ha tudja, hogy ő tette tönkre akaratlanul is a nagy napotokat.

2015. jan. 30. 22:53
 16/22 anonim ***** válasza:
55%
Én azt gondolom hogy ha 1-2 héttel előtte közeli hozzátartozó elhunyt, akkor valoszínűleg nemsok mindenkinek van kedve bulizni. De akkorra se időzíteném az esküvőt, amikor pl az egyik nagyszülő valószínű hogy hamarosan meghal... A mi családunkban szerencsére ilyenre még nem volt példa.
2015. jan. 30. 23:11
 17/22 A kérdező kommentje:

Utolso. Hidd el nem direkt van igy idozitve...masfel eve van meg a datumunk...nyilvan ha eskuvo elott tortenne kozvetlen valami baj akkor elmaradna...a legbildogabb pefig en lennek ha felepulne a csaladtagom...es ha attil felepulne hogy elmarad az eskuvo bizony sosem bannam

..:(

2015. jan. 31. 07:42
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Nézd a másik oldalról: lehet, hogy nem épül fel, de legalább a szertartáson részt tud venni, látja, hogy egybekeltetek. Ha úgy veszed, így adsz egy esélyt annak, hogy megérhesse az esküvőtöket. Egy szülő, nagyszülő esetében nagyon nagy élmény, hogy látja megházasodni a gyereket, unokát, akit addig nevelgetett.
2015. jan. 31. 09:50
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

A nagyszülők nagyon öregek. Másfél év múlva tervezzük az esküvőt. Minden oldalról minden nagyszülő (aki még él) azt mondja, hogy "de elmennék már egy jó lakodalomba". Ők várják a napot, szeretnének jönni. Izgulnak, örömködnek.

Anyukám rákos volt, most már gyógyul, reméljük nem lesz szövődmény. Apukám állandó gyógyszeres kezelést igényel a különböző betegségei miatt, köztük pszichés miatt is.

Leendő anyósom szívbeteg, többször műtötték. Leendő apósom sem teljesen egészséges.

Na, akkor most házasodjunk meg gyorsan holnap, vagy inkább soha?

Kérdező, megértem, hogy nagyon szereted a rokonodat, de azt javaslom a saját hosszú távú boldogságodat ne az ő egészségi állapotától tedd függővé. Esküvőd egyszer lesz (jobb esetben, de ha nem, akkor is elég emlékezetes nap lesz). Inkább örülj, szervezkedj. Sok boldogságot és egészséget kívánok nektek!

2015. jan. 31. 13:31
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

# 16 vagyok

most olvastam csak el az előző válaszokat.

A szertartáson se tud ott lenni?

Szerintem meg lehet tartani azért mert beteg. Biztos ő is örülne az örömötöknek, hogy egyáltalán megéli hogy össeházasodtok. Nem tudok részleteket. Szerintem beszéld meg valakivel aki ismeri a beteg családtagot, és a családot is, mert mi kivülről nem úgy látjuk.

És az is szempont hogy ti meg 100%ig élvezzétek az esküvőt, ne pedig azon gondolkozzatok, hogy mi lett volna ha... stb...

2015. jan. 31. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!