Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
SOS. Tanúval kapcsolatos kérdés? (folytatás lent)
Az a helyzet,hogy a párommal jövő nyáron fogunk összeházasodni.Már jó ideje eldöntöttük,hogy kiket fogunk felkérni tanúnak.Mivele egyikünknek sem túl szoros a kapcsolata a családdal,ezért mindketten barátokat választottunk.Hivatalosan még nem kértük fel őket,de már évekkel ezelőtt beszéltünk erről,hogy ha majd egyszer oda kerülünk,hogy összeházasodunk,őket fogjuk felkérni és ezt az érintett személyek is tudják.
A probléma az,hogy a párom legjobb barátjának,akit ő akart felkérni tanúnak most halt meg az édesapja.Ezek után nem tudjuk,hogy mi lenne a helyes döntés.Mivel a barátjának most halt meg az apukája nem tudja,hogy illendő lenne-e felkérni tanúnak,viszont ha nem őt kéri,hanem valaki mást,akkor az megint hülye helyzet,mert ugye sok évvel ezelőtt már beszéltünk erről,hogy ha esküvö lesz nálunk,akkor a párom ezt a barátját akarja tanúnak.Hogy nézne most ki ha mégse őt kérné fel?Ha viszont mégis őt kérné az nem lenne-e illetlenség,az apuka halála miatt?
nyugodtan megkerheti...
mire oda juttok eltelik tobb,mint fel ev...
Miért kell MOST megkérni? Ti tudjátok, h ő lesz, el is fogja vállalni boldogan, ha igazi barát. Bőven ráér 3-4 hónap múlva szólni neki, amikor enyhül a gyász. Nem tudom, h miért kellene most vele erről beszélni. Mit vártok ti tőle? Egy tanúnak annyi dolga egy esküvőn, h csinos öltönyben legyen egy klassz cipővel, és érvényes okmányokkal. Erre nem kell 7 hónapig készülni. Sztem ezen ti most ne pörögjetek, ő lesz, el is fogja vállalni, dolga neki nincs addig, úgyhogy én simán várnék.
És amúgy meg elég nemszép dolog, h egy BARÁTNAK meghalt az édesapja, és ti azon agonizáltok, h mikor szóljatok neki az esküvő miatt. Szerintem nem ezzel kéne foglalkoznotok, hanem teljes mellszélességgel mellette lenni ezekben a nehéz napokban.
Nem is mondta senki,hogy nem állunk mellette!Pontosan emiatt merült fel bennünk,hogy illetlenség lenne most őt ezzel traktálni,mert tisztában vagyunk azzal,hogy neki ez most nagyon nehéz időszak.Szerintem magától értetődő,hogy ilyen helyzetben a barátoknak az a dolga,hogy támaszt nyujtsanak.Ezzel kapcsolatban nem is szeretnék vitát nyitni senkivel és a kérdésem sem erre vonatkozott!
Végül arra jutottunk a párommal,hogy majd úgyis látni fogjuk,hogy mikor jött el az ideje,hogy felvessük neki a dolgot,amikor már túllépett az első megrázkódtatáson!
A válaszokat mindenkinek köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!