Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Körülbelül mennyi összegre...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Körülbelül mennyi összegre számítsunk ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Még épp nem aktuális, de jövő nyárra tervezzük az esküvőnket. Már régebben is beszélgettünk róla, ma valamiért sokat gondoltam rá, végül kiböktem neki, mit hogyan gondoltam el. :) Szóval: párom szülei Szentes mellett laknak egy faluban, mi pestiek vagyunk, de párom szüleinek szakmája miatt nem megoldható, hogy feljöjjenek huzamosabb időre, meg nem is szeretnék pesti esküvőt. Úgy gondoltuk, hogy a polgári és a templomi lehetne ott Szentesen. Vagy csak a polgári, a templomi pedig ott a faluban. Kb. 50 fő lenne, tőlem 30, tőle 20 (ahogy hirtelen összeszámoltuk), nem szeretnénk nagy lagzit, a főtt kaját és a süteményeket a szülők-nagyszülők (illetve mi is segítenénk) készítenék előző napokban, torta egy régi barátomtól lenne, aki cukrász, virág és díszítés anyumtól, mivel virágkertész a családom, anyu pedig virágkötő is, autó van, ruhát kölcsönöznénk. Én max. 500ezer forintra saccoltam, viszont nem tudom, hogy konkrétan a lagzi hol lenne. Gondoltunk arra is, hogy párom szüleinél, de lehetne valami teremben is, ahová vihetnénk mindent (tehát nem étterem). Vőfélyt nem szeretnénk, ahhoz a násznép is kevés, meg nekem mindig is kicsit idegen volt, párom se szeretné. Zene valószínű lenne, fotós és videós párom egyik szakmájából adódóan ingyen, max. jelképes összegért meglenne. Szerintetek? Aki jártas ebben, tudna segíteni? Előre is köszi! :)
2010. febr. 8. 21:32
 1/10 anonim ***** válasza:
95%

Az italokat kihagytátok, pedig jelentős tétel.

Szerintem 50 főre nem lehet családilag főzni, főleg nyáron, mert a kaját hűteni és tárolni is kell, biztonságosan. Ha csak termet béreltek, fizetni kell a terembért, ha nincs (elég) berendezés, asztalt, székeket kell kölcsönözni (kölcsönzési díj + szállítási költség), evőeszközt, tányérokat stb. Valakinek fel kell szolgálni a kaját, szülőkre-nagyszülőkre nem hárítanám a feladatot, nekik ünnepelni kell. Baráti szívesség (de akkor a barát dolgozik, nem ünnepel?) vagy a felszolgálót is fizeted.

Ezektől eltekintve szerintem vidéken kb. 800 e Ft reális 50 főre. Plusz az infláció.

2010. febr. 8. 22:09
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem sem elég ez az összeg manapság ennyi főre. Az én férjem is Szentes mellől való egy kis faluból :)))Én meg makói vagyok:)) Mi Makón tartottuk 2 éve igaz csak 30 fővel. Így 250 ezerből kijött minden(ruhák kölcsönzése, virág, torta, ital, étteremben kaja. )
2010. febr. 8. 22:17
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :) Tényleg, italokat nem írtam, pedig az is eszemben volt. Hűtési lehetőség lenne, mert párom szüleinek munkájából adódóan tele van hűtővel a pince (sajtokat csinálnak) :) Egyébként nem gondoltunk nagy menüre, húsleves, valami pörkölt féle, sült húsok, köretnek rizs, esetleg sültkrumpli, azzal mondjuk az a gond, hogy frissen kell sütni. Meg majonézes saláták lehetnének még. Süti meg eláll simán csak a hűvös pincében :) De majd meglátjuk mi lesz... :)
2010. febr. 8. 22:41
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne lehetne 50 főre főzni házilag? Régen akkor, hogy voltak a lagzik? nekünk is úgy volt, sátras a família főzött, sőt az összes gyereknek a családban. Persze kisvárosban régebben nem olyan viszony volt a szomszédokkal, hogy azt se tudom ki fia borja, jöttek az asszonyok, összedobták a tűzhelyeket, meg a hűtőket és ment a nagy sütés-főzés.
2010. febr. 8. 23:25
 5/10 anonim ***** válasza:

22:09 vagyok.

Régen még persze más volt, én is voltam 20 éve sátras falusi esküvőn. Most a barátok, rokonok elvárják, hogy meghívd és kiszolgáld őket. Ha segíteni is akarnak, szerencsés vagy. Aki meg nem barát/rokon, pénzt kér a segítségért. De lehet, hogy csak az én tapasztalataim rosszak.

2010. febr. 9. 09:14
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem legalább 600 ezer. Kajára piája legalább számolhattok 5000 ezret fejenként, még így is, hogy ti készítitek. Akkor az ugye 250 ezer 50 főre. A te ruhád legalább lesz 80-90 ezer, +cipő, fodrász, smink, kiegészítők az kb. 15-20 ezer. A párod öltönyét szerintem jobb,ha varratjátok, mert a bérlés is kb. lesz annyi, de így legalább az övé. Arra számoljatok inggel, cipővel együtt kb. 50 ezret. Akkor ez már eddig kb. 400 ezer. Akkor még jöhet hozzá a terem bérleti díj, pincérek bére, zenész. Szóval szerintem a minimum az a 600 ezer.
2010. febr. 9. 11:03
 7/10 anonim ***** válasza:
szerintem ki lehet hozni 500e-ből. nekünk tavaly nyáron volt, Pesten, amit tudtunk, mi intéztünk, készítettünk. Végül esketés+ruhák, kiegészítők+smink, frizura +ital+hidegtálak+terembérlet kijött 750e-ből 200főre! csak nem szabad hagyni, hogy mindent 20-szoros áron adjanak azért, mert esküvőre lesz.
2010. febr. 9. 16:12
 8/10 A kérdező kommentje:
Párom szerencsére olyan, hogy mindennek a végére jár :) alkoholos ital az lenne, nem kellene venni, max. pezsgőt. Üdítő meg nem sok pénz, ami meg marad sok helyen visszaveszik a bontatlant. Hát, majd kiderül, de szerintem kijönne fél millióból...utolsó: ha nektek kijött 200 főre 750-ből az tök jó :) ez alapján negyed annyiból is ki lehetne hozni...de szerintem azért 200-ból durván nem lesz meg :) meg hát elég sok visszajön szerintem a menyasszonytáncból és a kapott pénzből is. Majd kiderül :) Ha valaki tud még jó ötletet, tapasztalatot, szívesen várom! :)
2010. febr. 9. 17:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem az a tapasztalatom, hogy ha valaki azt szeretné, hogy visszajöjjön az ára, ahhoz legalább 100 vendéget hívni. Anno mi is kb. így számoltuk. Nekünk 50-60 főnél tuti nem jött volna vissza. Bár ez tényleg függ attól is, hogy mennyiből tudjátok kihozni.
2010. febr. 10. 08:18
 10/10 anonim ***** válasza:
igen, én is úgy látom, hogy a nagy kiadások, ha több felé oszlanak, akkor van esélye, hogy vissza is jön a beletett pénz. sokat a ruhára, terembérletre, díszítésre fizettünk, ha kevesen lettünk volna, biztos nem jön vissza (mert ezeket mindenképpen kifizettük). Nem az kerül sokba, hogy plusz 20 adag ételt meg kell rendelni.
2010. febr. 11. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!