Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Körülbelül mennyi összegre számítsunk ebben az esetben?
Az italokat kihagytátok, pedig jelentős tétel.
Szerintem 50 főre nem lehet családilag főzni, főleg nyáron, mert a kaját hűteni és tárolni is kell, biztonságosan. Ha csak termet béreltek, fizetni kell a terembért, ha nincs (elég) berendezés, asztalt, székeket kell kölcsönözni (kölcsönzési díj + szállítási költség), evőeszközt, tányérokat stb. Valakinek fel kell szolgálni a kaját, szülőkre-nagyszülőkre nem hárítanám a feladatot, nekik ünnepelni kell. Baráti szívesség (de akkor a barát dolgozik, nem ünnepel?) vagy a felszolgálót is fizeted.
Ezektől eltekintve szerintem vidéken kb. 800 e Ft reális 50 főre. Plusz az infláció.
22:09 vagyok.
Régen még persze más volt, én is voltam 20 éve sátras falusi esküvőn. Most a barátok, rokonok elvárják, hogy meghívd és kiszolgáld őket. Ha segíteni is akarnak, szerencsés vagy. Aki meg nem barát/rokon, pénzt kér a segítségért. De lehet, hogy csak az én tapasztalataim rosszak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!