Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit gondolsz azokról, akik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondolsz azokról, akik 20-22 évesen házasodnak?

Figyelt kérdés
2015. jan. 2. 13:53
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
54%

Én 21 voltam, férjem 23, amikor házasodtunk. A kotnyeles sógoromékon kívül mindenki örült neki, anyukám azt mondta, azért nem félt, mert a férjemnél jobb embert nem is tudna elképzelni nekem, szóval azt mondhatom, hogy számunkra minden fontos ember támogatott minket :) Az egyetlen dolog, amit visszacsinálnék, hogy inkább 1-2 hónappal később kellett volna házasodni, mert olyan hó és hideg volt március végén, amire nem számítottunk :D Sok csoporttársnőm házasodott 20-21 évesen, szóval manapság sem olyan ritka, csak nem annyira gyakori, mint 10-20 éve...

Tehát, ha tényleg ezt szeretnék, akkor sok boldogságot hozzá :)

2015. jan. 2. 15:52
 12/28 anonim ***** válasza:
60%
Én azt gondolom, hogy az ennyi idősen házasodók 90%-a elválik 10 éven belül.
2015. jan. 2. 17:19
 13/28 anonim ***** válasza:
45%
Ha kozel egyidosek, vagy nincs nagy anyagi kulonbseg, akkor azt, h. Megtalaltak az igazit. Mi is igy jartunk, en 23, ferjem 25 volt. 16 eves korom ota egyutt voltunk. Azota elmult mar a 6. hazassagi evfordulonk is, es van egy egy eves gyerekunk, es lekopogom, minden szuper.
2015. jan. 2. 19:19
 14/28 anonim ***** válasza:
74%
En 23, a ferjem 25 volt. En 18 eves korom ota nem laktam otthon, foiskolat vegeztem, kozben dolgoztam. A ferjemnek 21 evesen mar egyik szuloje sem elt, o is dolgozott. Tavaly megeskudtunk. A noverem 32 evesen hazasodott (szinten tavaly), otthonrol ment ferjhez, es most is otthon laknak a sogorommal. Kvazi semmivel nem erettebbek, tapasztaltabbak, mint mi. A mai vilagban annyifele elethelyzet van, hogy nem lehet itelkezni senki kapcsolata felett.
2015. jan. 2. 21:03
 15/28 anonim ***** válasza:
50%
Azt, hogy az ilyen korban házasodók jó 90%-a elválik pár éven belül a tapasztalataim szerint (volt osztálytársak, ismerősök, stb.). Nem kell törvényszerűen így lennie minden esetben, de érthető, hisz ennyi idősen az ember még magát sem ismeri, nem hogy a párját. Nincs elég élettapasztalatuk, önismeretük, türelmük ahhoz, hogy tudják, mekkora felelősséget vállalnak és mit is jelent a döntésük.
2015. jan. 2. 21:34
 16/28 anonim ***** válasza:
30%
Nos, többen írták, hogy helyzet- és egyénfüggő, és néhányan, hogy sokan elválnak közülük. Ez utóbbiak 0%-osak. Számomra pont ez a lepontozás bizonyítja az éretlen mentalitást, önhitegetést, gyermeki dacot. Mi értelme támadni a nyilvánvalót? Ha én 20 évesen házasodtam volna, inkább büszke lennék rá, ha az én kapcsolatom egyben marad, mint támadni a tényt, hogy ehhez érettebbnek kell lenni a legtöbb 20 évesnél. Aki olyan buta, hogy önmagát aláássa, annak nem is kell ellenség.
2015. jan. 2. 22:15
 17/28 Simonné Antal Marian válasza:
Azt gondolom,hogy nincs recept,mert ismerek olyan párt aki fiatalon házasodva ünneplik lassan a 25-ik évfordulót.De van olyan ismerősünk akinek ez nem sikerült.Jó az lenne,ha recept lenne a jó házasságra,de ilyen nincs.Úgyhogy aki erre adja a fejét egy szerencsejáték résztvevője lesz,van esélye arra,hogy ötöse legyen.
2015. jan. 4. 06:22
 18/28 anonim válasza:
75%
szerintem megfontolatlan döntés de ahogy láttam van a válaszolók közt akinek sikerült jól csinálni. szerintem előbb élvezd ki az életet csinálj karriert és ha ez megvan akkor kezd el keresni az igazid ha meg már megtaláltad akkor lehet hogy jó döntés lesz lehet hogy nem...
2015. jan. 4. 15:57
 19/28 maimano válasza:

Visszakérdezek: A kérdés azt jelenti, hogy 20-22 évesek vagytok és házasodnál, és bizonytalan vagy? Ez önismereti kérdés. Tájékozott döntéshez az önismereten túl jól jön még a statisztika ismerete. Kikerestem neked, bemásolom. Nem korcsoportos bontás, de beszédes. Statisztikai érdekesség: hány házasságkötésre hány válás jut?

1980-as évek: 1000 házasságkötésre 346 válás jut.

2000-es évek: 1000 házasságkötésre 562 válás jut.

További meglepő adatok a válásról

A válóperek 71%-át a feleségek kezdeményezik.

A két legfőbb válóok a megcsalás, félrelépés, hűtlenség, illetve az alkoholizmusból eredő problémák.

2005-ben a statisztikai adatok szerint 333 ezer elvált férfi és 491 ezer elvált nő volt Magyarországon.

Ma minden tizedik felnőtt ember elvált a házastársától.

Korábban 10-14 év után döntöttek válás mellett. A rendszerváltás óta ez kitolódott 20 évre.

Fontos megjegyzés: sokan tipikus válságidőpontnak tartják a házasság 7. évét. Ez azonban a számadatok szerint nincs így: a statisztikák szerint a hét éve házasok egyáltalán nem szakítanak kiugró számban.

2015. jan. 5. 07:55
 20/28 maimano válasza:

És küldök neked egy linket a jól működő párkapcsolat meghatározásához: itt keresd a

A jól működő párkapcsolat

Rich Text formátum (21 kB)

PDF formátum (326 kB)

és ez a link: [link]

2015. jan. 5. 08:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!