Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondolsz azokról, akik 20-22 évesen házasodnak?
Én 21 voltam, férjem 23, amikor házasodtunk. A kotnyeles sógoromékon kívül mindenki örült neki, anyukám azt mondta, azért nem félt, mert a férjemnél jobb embert nem is tudna elképzelni nekem, szóval azt mondhatom, hogy számunkra minden fontos ember támogatott minket :) Az egyetlen dolog, amit visszacsinálnék, hogy inkább 1-2 hónappal később kellett volna házasodni, mert olyan hó és hideg volt március végén, amire nem számítottunk :D Sok csoporttársnőm házasodott 20-21 évesen, szóval manapság sem olyan ritka, csak nem annyira gyakori, mint 10-20 éve...
Tehát, ha tényleg ezt szeretnék, akkor sok boldogságot hozzá :)
Visszakérdezek: A kérdés azt jelenti, hogy 20-22 évesek vagytok és házasodnál, és bizonytalan vagy? Ez önismereti kérdés. Tájékozott döntéshez az önismereten túl jól jön még a statisztika ismerete. Kikerestem neked, bemásolom. Nem korcsoportos bontás, de beszédes. Statisztikai érdekesség: hány házasságkötésre hány válás jut?
1980-as évek: 1000 házasságkötésre 346 válás jut.
2000-es évek: 1000 házasságkötésre 562 válás jut.
További meglepő adatok a válásról
A válóperek 71%-át a feleségek kezdeményezik.
A két legfőbb válóok a megcsalás, félrelépés, hűtlenség, illetve az alkoholizmusból eredő problémák.
2005-ben a statisztikai adatok szerint 333 ezer elvált férfi és 491 ezer elvált nő volt Magyarországon.
Ma minden tizedik felnőtt ember elvált a házastársától.
Korábban 10-14 év után döntöttek válás mellett. A rendszerváltás óta ez kitolódott 20 évre.
Fontos megjegyzés: sokan tipikus válságidőpontnak tartják a házasság 7. évét. Ez azonban a számadatok szerint nincs így: a statisztikák szerint a hét éve házasok egyáltalán nem szakítanak kiugró számban.
És küldök neked egy linket a jól működő párkapcsolat meghatározásához: itt keresd a
A jól működő párkapcsolat
Rich Text formátum (21 kB)
PDF formátum (326 kB)
és ez a link: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!