Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha június közepén tartom az esküvőmet és rá 1-2 hétre megyük nászútra, akkor előtte mindenképp meg kell csináltatnom az új személyi igazolványomat, vagy ráér a nászút után (1 hetes) is elkezdeni?
Ráér nászút után is.
Arra viszont figyelj, hogy ha repülővel mennétek nászútra, akkor arra a névre vedd a repülőjegyet, amiről az utazás időpontjában érvényes igazolványod lesz.
Előtte nem tudsz újat csináltatni, mert kell hozzá a házassági anyakönyvi kivonat, ami igazolja az új nevedet.
Amúgy nekünk nyáron volt az esküvőnk és nászutat kaptunk ajándékba, ahová majd csak télen fogunk menni, így mivel a régi nevemre lett minden foglalva, én az útlevelemet még le se cseréltettem, csak a személyimet. A lényeg, hogy be legyen jelentve minél hamarabb a névváltoztatás. De az új személyi csak 1 hónap alatt készül el, szóval biztos nem tudsz még azzal utazni.
A törvény szerint a személyi érvénytelen, ha a benne lévő adatok megváltoztak.
Ideiglenes személyit adnak, ahogy igényleg az újat, azzal utazhatsz, ha az a barna laminált kártya. (szerintem másmilyet már nem is adnak.)
Én bármilyen okmányt cseréltem, mindig ott helyben elvették nem utólag, mikor kész lett az új.
Én bemennék, ahogy lehet. Az a tiszta. Az ideiglenessel is engednek utazni úgy is, az új meg legyen kész minél hamarabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!