Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Keresztény, nem keresztény...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Keresztény, nem keresztény esküvő? (Több lent. )

Figyelt kérdés
Szeretnénk a vőlegényemmel összeházasodni. Templomi esküvőt kéne csinálnunk, mivel az én családomban csak azok voltak, és a szüleim valamint nagyszüleim is ragaszkodnak hozzá. Egy probléma van, hogy én ugyan meg vagyok keresztelve (római katolikus) azonban a vőlegényem nincs. Arra lennék kíváncsi, hogy Budapesten van e lehetőség arra hogy így is összeadjanak minket templomban? (a párom nem akar megkeresztelkedni)

2014. nov. 23. 22:05
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
64%
Én meg vagyok keresztelve és elsőaldozó is voltam, de már nem vagyok hívő, és nem akarnék az esküvőmön rokoni nyomásra hazudni bárkinek vagy főleg magamnak. De ha titeket ez tesz boldoggá, menjetek oda, parádézzatok Jézuskával, nyilván a nagyiknak kell a show.
2014. nov. 24. 13:33
 12/23 anonim ***** válasza:

"Templomi esküvőt kéne csinálnunk"

Ez mondat elég sokatmondó, de nem az én tisztem bárkinek a minősítgetése.

Igen, egyébként lehet egy megkereszteltnek és egy nem megkereszteltnek egyházi házassága, anélkül, hogy a kereszteletlennek kéne keresztelkednie. De időben kell szólni, mert kérvényezni kell ezt az igényt az egyházmegye felé.

2014. nov. 24. 13:48
 13/23 anonim ***** válasza:
50%
kettes vagyok újra...nem tudom miért lettem lepontozva, tapasztalatból írtam...szerintem azok az álszenteskedők akik engem lepontoznak, illetve ezzel vádolják a kérdezőt...vagy mindegyik szűzen ment férjhez ahogy illik és kizárólag gyermeknemzés céljából van együtt a férjével??:)) bár ez utóbbit el tudom hinni....:D
2014. nov. 24. 14:25
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenki szűzen ment férjhez, de valaki azért betartott nééhány szabályt, vallásos családban nőtt fel. Megkeresztelték, járt hittanra, volt elsőáldozó, akár bérmálkozott is, néha eljárt misére, de legalábbis nem csak kirándulások alkalmával látott belülről templomot. Más meg csak a rokonok miatt csinálja, mert milyen szép egy templomi esküvő, pedig azt sem tudják mi az.
2014. nov. 24. 14:35
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

komolyan ki talata ki ezt a baromsagot a keresztenyekrol hogy csak gyerekcsinalas miatt swzexelnek?

Ez a legnagyobb hulyeseg amit hallottam

Szex Isten ajandeka a hazassag keretein belul.

A biblia azt irja hogy rendszeressen kell egy hazasparnak szexelni es szo sincs gyereknemzesrol.

Mielott hulyeseget allit valaki nezzen mar utana a konyv cime ,,biblia,,

2014. nov. 24. 16:13
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ugyanez, csak én vagyok a "pogány". Ott is megy a susmus, meg a kérősdi, hogy de, keresztelkedjek meg... hát a nagy francokat! Nem hiszek Istenben, csak azért nem fogok keresztény lenni, mert ŐK úgy akarják.

A párommal megbeszéltem, hogy én nem vallásoskodok, plusz, ha meg is kereszteltetném magam, attól ugyanúgy képmutatásnak tartanám a templomi esküvőt. Ő elfogadta, a rokonai meg pont nem érdekelnek, hisztizzenek csak.

2014. nov. 24. 17:20
 17/23 anonim ***** válasza:
védekezés is megengedett? vagy mindig van kiskapu (pl. elméletileg fehér ruha a szüzesség miatt, de mégis lefekszenek esküvő előtt...lássuk be, az sem biztos, hogy csak egymással...)
2014. nov. 24. 20:28
 18/23 anonim ***** válasza:

Persze hogy megengedett hiszen ezt is irja a konyv annyit szulj amennyitr etetni tudsz.

ES igen sok hivo szuzen megy ferjhez egymas iranti tiszteletbol nem szexelnek hazassag elott es azert is mert ezt irja az ige

2014. nov. 24. 20:57
 19/23 anonim ***** válasza:
0%
oké...én keresztszülő lettem, pedig nem vagyok megkeresztelve, nem voltam első áldozó stb...sőt a keresztelőre más volt lejelentve, aki nem jelent meg...adtunk egy kis plusz pénzt és mehetett a műsor...erről ennyit...
2014. nov. 24. 22:45
 20/23 anonim ***** válasza:
12%

Eleg szomoru hogy kersztszu lettel ha egyatalan tudod mi a feladata a keresztszulonek.

A papot megvasarlatod talan de istent es magad nem csapod be...

2014. nov. 25. 08:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!