Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Zsidó és keresztény esküvő esetén hol szokás tartani a szertartást?
Mármint egyik zsidó, másik keresztény?
Mert akkor nem az a lényeg, hogy hol.
A zsidók is, meg a keresztények is meg szokták tartani a szertartást bárhol.
Nem csak az anyakönyvvezetőset, hanem az "egyházit" is.
Magyarországon annyira nem divat a papot máshova elhívni, inkább templomban esket, de rengeteg helyen ez teljesen természetes.
Ugyanígy a rabbival.
Ami sokkal fontosabb, hogy milyen legyen a szertartás, és ki tartsa?
Zsidó, vagy keresztény ceremónia?
Rabbi, vagy pap? Ezt viszont az ifjú párnak kell megbeszélni.
Keresztény:
Polgári szertartás után, étterem, és ott a pásztor megáldja őket, vagy utána következő vagy megelőző Istentisztelenten kérik az áldást.
Nincs templom, ill. olyan helyen nem ahol, szobrok és feszületek vannak.
Távol álljon tőlem, h megkérdőjelezzem a fentebb olvasottakat (esketés először a református templomban, aztán a zsinagógában), sőt, én lennék a legboldogabb, ha vallási vezetőink ilyen haladószelleműek lennének, hogy vegyes párokat zokszó nélkül esketnek, de megmondom őszintén, nagyon fura. Ugyanis sem a zsidóság, sem a kereszténység nem szokott általában ilyen párokat összeadni, csak akkor, ha a 2 félnek egyezik a vallása. Külföldön ugyan láttam már ilyesmit, de itthon konkrétan tudom, h még a reform-zsidó mozgalom rabbijai sem esketik meg addig a párokat, amíg a nem-zsidó fél be nem tért.
Úgyh elvileg erre az a válasz, h az anyakönyvvezetőnél, mivel sem a lelkész sem a rabbi normál esetben nem celebrál vegyes házasságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!