Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen papírokat kell elintéznünk, hogy házasságot köthessünk?
Én magyar vagyok, párom Új-zélandi, Londonban élünk - itt is szeretnénk összeházasodni. Még csak most kezdünk utána járni a dolgoknak és egy kicsit el vagyunk veszve a bürokráciában.
Egyikünknek sincs állandó lakcíme Nagy-Britanniában, sem brit állampolgársága.
Ebben az esetben csak a nagykövetségen (akár a magyar, akár az Új-zélandi) köthetünk házasságot?
Milyen papírokra lesz szükségünk?
Ha esetleg van valakinek bármilyen információja, hasonló személyes tapasztalata, nagyon sokat segítene.
Állandó lakcím alatt a registration certificate-ra, ill. párom esetében a residence card-ra gondoltam.
Nagy-Britanniában nincs rá ugyan szükség, mert valóban egy számla elég a cím igazolásához. Csak pontosan akartam felvázolni a helyzetet, ezèrt írtam, hogy nincs ilyenünk :)
2. vagyok. Nem is kell a kinti házasságkötéshez egyik sem. Ha besétáltok egy registry office-ba, ott azonnal meg tudják mondani, hogy milyen papírok kellenek a párodnak.
Neked érvényes személyi vagy passport, plusz tavaly kérték a családi állapot igazolását, nem tudom, hogy most kérik-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!