Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha esküvő előtt gyereket vállalunk akkor nem lehet katolikus esküvőnk utána?
#10-nél a pont.
Minek kell egyházi esküvő olyanoknak, akik nem a vallásuk szerint élnek?
Hát azért szerintem van különbség a hit meg a bigottság között... meg olyan is van, aki nem 1 napos korától lesz hívő, hanem 20 vagy 30 vagy 40 évesen...
Nem kell pápábbnak lenni a pápánál...
#15, eszemet nem tudom, hogy mikor találkoztam utoljára olyan férfival vagy nővel (lehet, még nem is találkoztam) aki ragaszkodott volna a "szüzen a házasságba" dologhoz... azt hittem, ez már rég kiveszett:)))
(ez a dolog a vallás által szabályozott dolgok azon részéhez tartozik, amit szimpla praktikum hozott létre, hasonlóan a meleg égövön a sertéshús tilalmához - az, hogy a DNS-tesztek előtti időkben csak így lehetett biztosítani a származás és így a tulajdon öröklésének védelmét a közösségen belül. Mára már anakronisztikussá vált... nem lehet véletlen, hogy a nagyobb egyházak sem veszik túl komolyan... egyik se...)
# 16/17
Kérdező vallás részére kíváncsi ara, hogy papnak mi számít nem az,hogy mi vagy más hogy teszünk.
Kedves 10 és 11!
Ez eléggé általánosítás, mert egy ismerõs házaspár 3 gyerek után, 14 év polgári házasság után házasodott össze egyházilag is, mert kesõbb tértek meg. Nem mindenki képmutató, aki már szülöként házasodik.. Ez a kérdés sem egyértelmü ilyen szempontból.
Egyébként én katolikus vagyok és nem akadálya a gyerek az egyházi házasságkötésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!