Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek Magyarországon egy katolikus templomban ez sok lenne?
Az érdekelne, hogy szerintetek egy gospel kórus sok-e egy esküvőre itthon? Pl.: https://www.youtube.com/watch?v=F_Dn0pnscKg
Külföldön tudom, hogy elfogadott, de felénk nem hiszem, hogy túl gyakori lenne. A papunk több lehetőséget is ajánlott, azt mondta részéről ez is rendben lenne, ha előtte ő is meghallgathatja miket szándékoznak énekelni. Egyáltalán van ilyen kórus itthon?
Van ilyen kórus, pl a Bolyki Soul & Gospel kórus ( az egyik barátnőm is ott énekel), de szerintem elég drágák lennének, ha egyáltalán elvállalnák.
http://www.youtube.com/watch?v=t_HErZ6iTYA
Lehet, hogy van más is aki ezt csinálja, de lehet, hogy egy sima kórus is tudna gospelt énekelni.
Szia! Majdnem minden nagyobb városban van ilyen gospel kórus. Google beírod, és egy csomót kidob. Nekem ismerősök a Pécsi Gospel Kórusban énekelnek, de ahogy néztem van Kecskeméten, Szegeden, Miskolcon, Csákváron is (Budapesten több is van)
Sok anyagot feltesznek youtube-ra, ott is meg lehet nézni, hogy milyen a repertoár és a minőség.
Én voltam már olyan esküvőn, ahol volt gospel kórus, de az azért volt, mert a menyasszony is kórus tag volt.
Köszönöm a válaszokat!
A papunk rendes volt, mint említettem több lehetőséget ajánlott, énekelhet a templom kórusa, de ők nem vállalják új dal és stílus betanulását, tehát ők biztosan nem fognak gospelt énekelni, csak a megszokott egyházi dalok valamelyikét. Ezért fizetnünk kéne, de csak valami jelképes árat az énekkar tagjainak. (Működési "hozzájárulás")
A másik lehetőség, hogy csak a kántor lesz és orgona szó. Ő tud úgymond népszerűbb darabokat is, nászindulót stb. Ezért nem kell fizetnünk, mert ő amúgyis jelen lenne az esküvőn. Beszéltünk vele is, azt mondta, ha nem olyan bonyolult darab, ő szívesen megtanul újat is, mondván: Haláláig tanul az ember...
A papunk az odavitt gospel kórusban is benne van, csak annyit kért, hogy vagy hangfelvételen, vagy esküvő előtt egy próbán hagy hallgassa meg őket. Tudja mi ez a stílus és szerinte rendben van katolikus templomban is (meglehetősen laza pap), de azért mindenképpen szeretné hallani mielőtt élesben megy az esküvő és ő szeretné leegyeztetni a részleteket is (mikor melyik dalból mennyit énekeljenek).
Az a baj, hogy amiket találok, azok nagyon nagy kórusok, a Bolyki, Golgota, stb. Ekkora már szerintem is túlzás lenne. Nekem egy 4-5 emberes banda elég lenne, mint ahogy a videóban is van, amit linkeltem. Azt hiszem körbekérdezősködök az lesz a biztos. Valószínűleg az ár fog dönteni, hogy lesz-e avagy sem.
Tiltani nem tiltja semmi, ráadásul a gospel más országokban, ahol nagyobb hagyománya van már megszokott a katolikus templomokban. Nálunk ez nem "fafej" kérdése, hanem egyszerűen szokatlan.
Szerintem sok lenne, az én hitemhez és vallási lelkületemhez nem passzol ez a stílus, de nem is az én esküvőmről van szó, és ha pap benne van, akkor semmi akadálya. Van több gospel kórus, viszont csak nagyobbakat ismerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!