Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő. Nem tudom hogy kezdjek neki. Valaki esetleg tudna segíteni?
tészta hogy lesz?
az hamar összeszárad és akkor elég undi!
Kérdező azt se felejtsd el, hogy ha többféle kaja van, akkor senki sem eszik belőle teljes adagot, tehát ha otthon vacsorára 2 megesztek 1 egy tasak rizst, de mást nem, akkor ez többféle kaja esetén feleződik. (remélem kielégítő választ adtam a nagyétkű hozzászólónak is)
Mondjuk én a helyetekben a rántott húst nagyon meggondolnám. Ez tipikusan az a fajta étel, ami csak és kizárólag frissen élvezhető, ami ennyi emberre, otthon körülmények között nagyon nehezen kivitelezhető, sőt inkább a lehetetlen határát súrolja.
A zacskósrisz praktikus, ám de nem gazdaságos. Nálunk is lemegy egy zacskó/ fő ebédre. Hát, ezt az én párom produkálja, aki nagyétkű, de még sem kövér:) A kilósból 7 dkg / fő szerintem reális.
Itt sok mindent kell figyelembe venni. Esküvő illik bőséggel lenni az ételnek, mert annál nagyobb szégyen nincs, mintha éhesen mennek el a vendégek, vagy akár csak annyi, hogy még ettek volna valamiből, de már elfogyott. És ez nem egy vasárnapi ebéd, tapasztalat, hogy egy lakodalmi vacsorán legalább kétszer annyit esznek az emberek, mint otthon, vasárnap. Ha marad, annak sem kell pocsékba mennie, közeli rokonoknak, és a meg nem hívott szomszédoknak, segítőknek szét lehet osztogatni, ami már a fagyasztóba nem fér bele.
szerintem is inkább több legyen. mint hogy nézzenek egymásra hogy még éhesek. ha kimarad akkor elcsomagoljátok a vendégeknek.
én kenyérből vagy 10et vennék, mert húshoz is fog fogyni, meg a szendvicshez.
üdítőnél is kb 1,5-2 liter fejenként. ha csak vacsi lesz akkor annyi szerintem elég. + egy karton sör ? rövidital gondolom nem lesz mert nem írtad, meg az jelentősen megdobná a költséget.
ha vannak fiatalalabbak akkor lehet energiaital is. voltam esküvőn, ahol az volt a legkapósabb.
van a közeletekben bolt ami akkor nyitva lesz?
ha igen akkor ha valami elfogyna akkor egy közeli családtag biztos elugrana
rövidital nem lesz?????
na, még ilyent nem láttam, hogy egy esküvői vacsin nincs rövidital.
Jóféle házipálinka! Valami whisky a fölkopottínyűeknek és likőrök az asszonyoknak! Igaz, mifelénk a nők is pálinkát isznak.
Ha inkább fiatalok a vendégek, akkor elmegy a könnyebb ital, de a középkorosztály és főleg a vidékiek a vastagabb itókákat kedvelik. Pezsgő , -alkoholmentes is-, amikor az örömapák tósztot mondanak az egészségetekre, tortaszelés előtt.
Az első leírás nagyjából reális. Azonban nagyban függ a családtól is. Nálunk pöri kettőnkre a férjemmel 30 deka húsból készül egy étkezésre, rokon család 5 emberre 5 kilób húsból főzi. Én nem tudom, hogy nem döglenek bele annyi húsba, de hát az ő dolguk, nekünk ennyi esik jól. :)
Kérdező, te ismered a családodat, hogy milyen étkezési szokásaik vannak. Az nagyon rossz, ha kevés van, de ha szűkös a keret, akkor túlfőzni se érdemes, mert végül is nem dolgod ételcsomagot is elrakni, pláne nem annyit főzni, hogy megromoljon. Mivel csak szűkebb család lesz jelen, én a helyedben felhívnám a vendégek családjából a háziasszonyokat, akik a főzést intézik, és megkérdezném, mennyi szokott náluk az ételekből fogyni mondjuk egy vasárnapi ebédnél. Ezt nagyjából összeadnám, rátennék kb. 30%-ot, és ennyivel számolnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!