Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő. Nem tudom hogy kezdjek neki. Valaki esetleg tudna segíteni?
Szia!
Szerintem úgy számold a mennyiséget, hogy pl húsból fejenként egy 3 szeletet legalább. Tehát 45 fővel számolva az 135 szelet. (Ha megmarad akkor később natúrba is lehet enni kenyérrel aki éhes lenne)
Tésztát szerintem úgy számold, hogy ha a galuska lesz akkor kb fél kiló lisztből számolhatsz, hogy az 5 emberre elég. tehát 45 főre legalább 10 kg lisztből kellene csinálni, ha pedig kifőző tésztából csinálod akkor értelem szerűen annyit veszel. Levesből szerintem fejenként fél literrel számolj. Bár ugye attól is függ, hogy mennyi gyerek lesz stb. Mert nyilván rájuk ne 3 szelet hússal számolj pl.
Kenyérből szerintem 10 kg-ot nyugodtan vehetsz, mert szendvicsként is szolgál, meg később aki a húst, pörköltet enne, kenyérrel is tudja. tehát szerintem ne csináld meg az összes kenyeret szendvicsnek, maradjon simán is, hátha valaki azzal enne még valamit.
Az italokhoz annyit tudok hozzászólni, hogy azt tudni kellene szintén, hogy hány gyerek lesz, mert például rájuk szerintem 1-1 üveg üdítőt számolhatsz, meg ugye attól is függ, hogy meddig fog tartani a buli nálatok. Ha vacsora után vége, akkor felesleges annyi üdítőt beraktázni mintha egész éjjel innának a vendégek. Szerintem számolj 1 főre 1 litert legalább.
Remélem tudtam valamennyit segíteni..
A vendégsereget vedd alapul és rögtön számold külön a gyerekeket fogyasztásilag és számold hozzá azokat a rokonokat, akik tudvalevően csak csipegetnek. Az itallal is így kezd. Ott még akár három részre is bonthatod a népet, mert ilyenkor előkerülnek a nagyívósok, aki annyit isznak, mint másik három egyszerre.
Nem kis feladatot vállalsz magadra, 45 embert télen leültetni egy lakásba!
Azt is számítsd bele, hogy érkeznek e házhoz vendégek, vagy mindenki a házasságkötő teremhez érkezik, mert ilyenkor a korábban jövőket is etetni illik. Szendvics: ha igazán finomat akarsz, akkor ne hagyományos kenyeret vegyél alapnak, hanem zsúrkenyeret, ezt általában pékeknél lehet külön rendelni, egy kenyérből 15 szelet vágható, (rézsutosan) egy főre 3-5 szeletet lehet számítani. Ne sajnáld a nemesebb rávalókat, szalámi, sonka, tarja. (kaviár és általában a halas nem megy) Pirosarany díszítést nehogy tégy rá!!!:)
Előre le kell beszélni a segítőket, legalább 5 főt, aki sürög-forog. Asztalokat, fehér abroszokat előre készítsd ki. Kabátoknak külön tárolóhely télen fontos. Egy plusz hűtő is el kellene, mert ennyi emberre előre kell főzni, pl a pörkölt bírja a tárolást. Fejenként és fajtánként min. 15-20 dekagramm hús. Tapasztalatom, hogy fél kiló száraztésztából 6 főnek jut bőségesen. Krumpli is megy 20 deka fejenként, ja az 9 kiló! De szerintem ez lehet kevesebb, itt lehet alkalmazni a gyerekadagot. Nagy edények!!! Ezt hogy lehet 1 gáztűzhelyen megvalósítani?
Nagyon izgalmas, még a gondolatától is belelkesültem:)
sok sikert a vendéglátáshoz!
Ugye ti sem gondoljátok, hogy bárki elhiszi, hogy egy étkezésre megesztek fejenként majd egy kiló húst + köretet???
Kérdező fejenként 150 gramm húst szoktak számolni ha szeletnek készül, pörköltből kevesebb is elég.
Rizsből én 3-4 emberre számolnék egy tasakkal, egy zacskó tészta 5-6 embernek elég.
Üdítőnél szerintem javarészt szénsavmentes és szénsavas ásványvizet vegyetek, ez eléggé olcsó (50-60 Ft/másfél liter), ebből 4-5 karton szerintem elég. Üdítőből 2-3 féle és mellette legyen gyümölcslé is, mert sokan inkább azt szeretik. Ezekből nem kell olyan sok.
rizsből 1tasak 4ember?
mi 4en ebédkor 2-3 tasakot elpusztítunk, a ffiak többet esznek, de simán elfogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!