Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvő. Nem tudom hogy kezdjek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvő. Nem tudom hogy kezdjek neki. Valaki esetleg tudna segíteni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 2 hónap múlva lesz az esküvőm.. kis költségvetésű lenne mert babát várok és kell neki a pénz a holmikra.. :) kb 100.000-et tudunk az esküvőnkre fordítani. Polgári esküvőnk lesz csak és itthon szeretnénk utána egy kis bulit vacsival tartani :) a menü húsleves cérnametélttel, pörkölt tésztával, rántott hús rizzsel. Mellé kis szendvicsek aki esetlek még később éhes lenne és lennének sütemények. De nem tudom kb mennyi hús kéne mennyi tészta stb.. üditő.. kenyér.. szalámi meg ilyenek.. kb 40-45 főre számoltunk. Valaki esetleg ha tudna segíteni.. vagy esetleg ha ilyesmi esküvője volt...? előre is köszönöm!!! ( bunkók, flegmák kérem kíméljetek!! )
2014. okt. 28. 09:56
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
84%

Szia!

Szerintem úgy számold a mennyiséget, hogy pl húsból fejenként egy 3 szeletet legalább. Tehát 45 fővel számolva az 135 szelet. (Ha megmarad akkor később natúrba is lehet enni kenyérrel aki éhes lenne)

Tésztát szerintem úgy számold, hogy ha a galuska lesz akkor kb fél kiló lisztből számolhatsz, hogy az 5 emberre elég. tehát 45 főre legalább 10 kg lisztből kellene csinálni, ha pedig kifőző tésztából csinálod akkor értelem szerűen annyit veszel. Levesből szerintem fejenként fél literrel számolj. Bár ugye attól is függ, hogy mennyi gyerek lesz stb. Mert nyilván rájuk ne 3 szelet hússal számolj pl.

Kenyérből szerintem 10 kg-ot nyugodtan vehetsz, mert szendvicsként is szolgál, meg később aki a húst, pörköltet enne, kenyérrel is tudja. tehát szerintem ne csináld meg az összes kenyeret szendvicsnek, maradjon simán is, hátha valaki azzal enne még valamit.

Az italokhoz annyit tudok hozzászólni, hogy azt tudni kellene szintén, hogy hány gyerek lesz, mert például rájuk szerintem 1-1 üveg üdítőt számolhatsz, meg ugye attól is függ, hogy meddig fog tartani a buli nálatok. Ha vacsora után vége, akkor felesleges annyi üdítőt beraktázni mintha egész éjjel innának a vendégek. Szerintem számolj 1 főre 1 litert legalább.

Remélem tudtam valamennyit segíteni..

2014. okt. 28. 10:15
 2/21 anonim ***** válasza:
83%
Amit az első írt az rengeteg, ha csak vacsi lesz. Én másfél szelet húst számolnék max, pörköltnek meg kb 5 kilót összesen. Levesből is max 2 dl.
2014. okt. 28. 10:25
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
5 kilót pörköltnek? Az szerintem kevés. Mi nyáron bográcsban 8 kg húst főztünk meg kb 10 emberre. Sajnálom hogy érdemben nem tudok hozzászólni a kérdéshez, de az első hozzászóló leírása nekem reálisnak tűnik. Meg aztán ha csomagolni is akartok a vendégeknek akkor nem gond ha több van. Pörköltet meg fagyasztani is lehet.
2014. okt. 28. 10:32
 4/21 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat! inkabb csinalok tobbet mint kevesebbet :) koszonom megegyszer sokat segitettetek!
2014. okt. 28. 10:33
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
5kg kevés. mi kb a családnak (6fő) csinálunk annyit
2014. okt. 28. 10:41
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Pörkölthöz tudok hozzászólni, husit szerintem 10-12 kg körül számolj. Nálunk 100 főre volt 28 kg. Sok boldogságot Nektek!
2014. okt. 28. 10:41
 7/21 anonim ***** válasza:
51%

A vendégsereget vedd alapul és rögtön számold külön a gyerekeket fogyasztásilag és számold hozzá azokat a rokonokat, akik tudvalevően csak csipegetnek. Az itallal is így kezd. Ott még akár három részre is bonthatod a népet, mert ilyenkor előkerülnek a nagyívósok, aki annyit isznak, mint másik három egyszerre.

Nem kis feladatot vállalsz magadra, 45 embert télen leültetni egy lakásba!

Azt is számítsd bele, hogy érkeznek e házhoz vendégek, vagy mindenki a házasságkötő teremhez érkezik, mert ilyenkor a korábban jövőket is etetni illik. Szendvics: ha igazán finomat akarsz, akkor ne hagyományos kenyeret vegyél alapnak, hanem zsúrkenyeret, ezt általában pékeknél lehet külön rendelni, egy kenyérből 15 szelet vágható, (rézsutosan) egy főre 3-5 szeletet lehet számítani. Ne sajnáld a nemesebb rávalókat, szalámi, sonka, tarja. (kaviár és általában a halas nem megy) Pirosarany díszítést nehogy tégy rá!!!:)

Előre le kell beszélni a segítőket, legalább 5 főt, aki sürög-forog. Asztalokat, fehér abroszokat előre készítsd ki. Kabátoknak külön tárolóhely télen fontos. Egy plusz hűtő is el kellene, mert ennyi emberre előre kell főzni, pl a pörkölt bírja a tárolást. Fejenként és fajtánként min. 15-20 dekagramm hús. Tapasztalatom, hogy fél kiló száraztésztából 6 főnek jut bőségesen. Krumpli is megy 20 deka fejenként, ja az 9 kiló! De szerintem ez lehet kevesebb, itt lehet alkalmazni a gyerekadagot. Nagy edények!!! Ezt hogy lehet 1 gáztűzhelyen megvalósítani?

Nagyon izgalmas, még a gondolatától is belelkesültem:)

sok sikert a vendéglátáshoz!

2014. okt. 28. 10:46
 8/21 anonim ***** válasza:
45%

Ugye ti sem gondoljátok, hogy bárki elhiszi, hogy egy étkezésre megesztek fejenként majd egy kiló húst + köretet???

Kérdező fejenként 150 gramm húst szoktak számolni ha szeletnek készül, pörköltből kevesebb is elég.

Rizsből én 3-4 emberre számolnék egy tasakkal, egy zacskó tészta 5-6 embernek elég.

Üdítőnél szerintem javarészt szénsavmentes és szénsavas ásványvizet vegyetek, ez eléggé olcsó (50-60 Ft/másfél liter), ebből 4-5 karton szerintem elég. Üdítőből 2-3 féle és mellette legyen gyümölcslé is, mert sokan inkább azt szeretik. Ezekből nem kell olyan sok.

2014. okt. 28. 10:54
 9/21 anonim ***** válasza:
54%

rizsből 1tasak 4ember?

mi 4en ebédkor 2-3 tasakot elpusztítunk, a ffiak többet esznek, de simán elfogy.

2014. okt. 28. 10:58
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
az egy tasak rizs az max két ember szerintem, én legalább is ennyit főzök magunknak egy evésre. A rántott/sült húst pedig felénk úgy szokták tálalni hogy kiteszik az asztal közepére egy nagy tálban és az ott marad kb egy órán át és bizony ennyi idő alatt nem nehéz 3 szelet husit elcsemegézni. Főleg annak aki előtte ivott rendesen. (bocs kérdező, már megint csak okoskodni tértem vissza, de érdemben megint nem tudtam hozzászólni) . Szóval szerintem azon is el kell gondolkodnotok hogy hogyan lesz szervírozva a kaja.
2014. okt. 28. 11:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!