Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogyan reagálnál, ha az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan reagálnál, ha az esküvőd előtt 4 nappal mondaná le egy közeli barátod/barátnőd a részvételét?

Figyelt kérdés

Templomi esküvőről van szó, lagzi nélkül, a barátság régóta fennáll, még ha nem is beszélünk heti rendszerességgel, mert már másik városban lakunk, de szinte mindig képben vagyunk, hogy mi van a másikkal, bizalmas dolgokat osztunk meg egymással.

Az indok az volt, hogy messze van, maga a szertartéás meg úgyis rövid... Budapesten volt, ehhez 1,5 órát kellett volna utaznia, óránként jár vonat, és a szertartás időpontja teljesen emberi időben volt, tehát nem az utolsó vonattal kellett volna elmennie.

Én azt mondtam, hogy nem baj, ha nem jön, mert én biztos nem fogok akarata ellenére elráncigálni senkit, aki nem szívesen jön, de valójában bánt a dolog. Ha előbb szólt volna, akkor sokkal könnyebb lett volna megérteni, de így, hogy ő is lelkesnek tűnt még korábban, rosszul esett, hogy pont előtte gondolta meg magát.

Segítsetek egy kicsit ezt a másik oldalról látni. Azóta megmondtam neki, hogy rosszul esett, de nehéz ezen túllépnem, így nem is nagyon akarok vele beszélni. Szeretnék nem haragudni rá, hiszen nem tudhatom, hogy nem volt-e valami más indok, csak abból, ahogyan lemondta, valahogy azt éreztem, hogy nem fontos neki az egész. Nem tudom, mit tehetnék, hogy ne bántson ez a dolog, és újra akarjak vele beszélni.

2014. okt. 21. 15:10
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ezek szerint én spiláztam túl.
2014. okt. 21. 15:32
 12/33 csabika1971 ***** válasza:
40%
Bocs. Egy lagzi nélküli esküvő engem sem érdekelne. Azért utazzak barátom esküvőjére, mert pl én vagyok a tanú. És vége a ceremóniának és jöhetek haza? Hát, ezért én sem mennék sehova (főleg vidékre nem), ha még barátról is van szó.
2014. okt. 21. 15:38
 13/33 anonim ***** válasza:
76%
Igen, te. Utazna másfél órát egy rövid szertartásért, utána nem tudna sehova menni inni, ha szomjas, vagy pisilni, stb, hanem utazhatna megint vissza. Nem beszélve az utikölségről, ami nem két fillér.
2014. okt. 21. 15:41
 14/33 anonim ***** válasza:
39%
A barátod/barátnőd helyében még én sértődtem volna meg, hogy ennyit utazik egy rövid ceremónia miatt és még arra sem vagy képes, hogy utána meghívd őt egy kávéra, vagy egy szendvicsre, esetleg azt is gondolhatta, hogy lesz lakzi, csak ő nincs rá meghívva.
2014. okt. 21. 15:44
 15/33 anonim ***** válasza:
63%

Azért egy vidékről érkezőt illene meghívni minimum egy üdítőre, kávéra.

Ne csodálkozz, hogy nem megy. Utiköltség sem két fillér.

2014. okt. 21. 15:47
 16/33 anonim ***** válasza:
57%

Templomi esküvőre én sem utaztam volna... Még ha rendes esküvőt tartottatok volna, lehet elmegyek, de egy 15 perces színházi előadásra biztos nem.

Azon kívül valóban egy kis vacsora vagy ebéd lehetett volna utána...

2014. okt. 21. 16:42
 17/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Utolsó, miért, maga a szertartás az nem számít esküvőnek?:)

A válaszokat viszont megkaptam, és segített túllépni a dolgon, még a 2-es válasz is a maga sajátos stílusa ellenére is:) Ment mindenkinek a zöld kéz.

2014. okt. 21. 16:48
 18/33 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem pedig ha a barátom/barátnőm férjhez megy - valószínűleg egyszer az életben - akkor nem csak illendő ott lennem, de nem is tudna senki távol tartani, ha ő ott akar látni. Gondolom nem az utolsó pillanatban tudta meg, hogy esküvő lesz, 5e Ft-ot össze lehet rá spórolni. És nekem baromira eszembe sem jutna, hogy csak akkor megyek, ha alám tolnak egy bulit is minden jóval. Ez nem üzlet, nem fizetős program, hogy a pénzemért járjon az ellenszolgáltatás. Bármi hihető indokot nyilván a barát is elmondott volna, szóval a háttérben leginkább lustaság van, és az, hogy ő egyáltalán nem érzi közeli barátnak a kérdezőt. Abszolút érthető, ha emiatt átértékeli valaki a barátságot.
2014. okt. 21. 16:53
 19/33 A kérdező kommentje:

18-as, igen, már fél évvel előtte tudta, és azt is tudta a kezdetektől, hogy nem lesz lagzi, valamint, hogy miért nem lesz, illetve a helyszínről is tudott. Így utólag eszembe jutott, hogy felajánlhattam volna, hogy kifizetjük az útiköltségét, bár nem tudok róla, hogy anyagi problémái lennének (és a jegy is 2400ft oda-vissza, de ez már nem lényeg), itt inkább az időtartamról volt szó, hogy ennyi miatt nem jött. Korábban pont ő volt az, aki ott akart lenni a fontos eseményeknél, és a korábbi reakcióiból azt hittem, hogy ezt is várja, ezért volt fura.

De mindegy, elfogadtam, hogy ez neki nem volt fontos.

2014. okt. 21. 17:06
 20/33 anonim ***** válasza:
39%
Neked ebből károd nem lett, most azt hogy 4 nappal előbb mondja le vagy egy hónappal nem mindegy?
2014. okt. 21. 17:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!