Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő utáni névváltoztatásnál adtok segítséget?
Én a jogosítványt csináltattam meg először, mivel mindennap vezetek. Ha van jogosítványod,neked is ezt ajánlom.
Útlevelem nem volt,tehát a következő a személyi volt.
Nyáron szeretnék útlevelet csináltatni.
Nekem a személyit javasolták, így is volt.
Sombaton házasodtunk, hétfön reggel már a személyimet csináltattam, hgy este a kártyás ideiglenessel utazhassunk külföldre.
Jogosítványnak is kell,mhgy megérkezzen pár hét, míg az ideiglenes személyivel már igazolhatod magad.
Ha nem túl zsúfolt okmányirodában csináltatod, akkor lehet egyszerre is, nálunk így is mar az esküvő előtt egy hőnappal kelet időpontot foglalnom, hogy akkor legyen, és meglegyen a dolog.
Vicces volt, mert még a házasságkötésünk illetékes anyakönyvihivatalát kellett hivogatni, hogy vezessék el a rendszerbe:)
Ezekután bejelentettem a bankkártyát, mert útbaesett, és postai úton megigényeltem a taj kártyát, és egyúttal (mert egymás melett van a posta, és a nav hivatal) az adókártyát is.
Mindenre heteket kellett várni, kivéve az ideiglenes személyit, azt helyben megkaptam, ugye ez nem automatikus, hanem kérni kell,hogy adjanak, azzal tudsz egyszerűbben minden mást intézni, míg a jogsira várni kell, vagy mindenhova viszed a házzassági anyakönyvit...stb
Át kell iratni a kocsit, forgalmit,mtörzskönyvet,ha van ingatlanod ott is bekell az adatváltozást jelenteni, ha van vállalkozásod, akkor ott is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!