Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasságkötés diákévek alatt. Nah ijenkor hogy kell csinálni? (lent)
mielőtt megijednétek, nem akarok fejjel menni a falnak, csak kiváncsi vagyok.
16 éves vagyok. Szakközépben tanulok. a szüleimmel élek. mivan akkor, ha férjhez akarok menni? tanulhatok tovább nappali tagozaton?
még vmi... mivan a névváltozással? ha mondjuk Példa Sárinak hívnak és felveszem a Kovács Sári nevet.
mindent írjatok amit tudtok. KÖSZI:))
Szülői engedéllyel lehet.
Van egy ismerősöm, aki már 50-en túl van, de annak idején 16 évesen ment férjhez szintén szülői hozzájárulással, és azóta is nagyon harmonikus házasságban élnek, boldogok, szóval vannak szép történetek is. :)
14 éves kortól lehet vagy szülői engedéllyel, vagy előbb kérvényezni kell az "előrehozott" nagykorúságot, és akkor lehet szülő nélkül is. Hozzáteszem nem osztogatják úgy mint a cukorkát.
Az én egyik osztálytársam 16 évesen úgy kapta ezt meg, hogy otthon verte az apja és ő mindenképpen el akart onnan kerülni valahogy. Megkérte a kezét a barátja (plussz véletlenül teherbe is esett, ami elég sok fejfájást okozott, de végül úgy döntött, hogy megtartja). Nah és így megkapta az engedélyt.
Sokan sajnálták, hogy milyen rosszul alakult az élete, de őt mintha kicserélték volna utána. Már csak a két öccsét sajnálja, akik még mindig egy fedél alatt élnek az apjukkal.
Estin csinálja a sulit a pici miatt. Amúgy persze mehetett volna napalira is.
(jah, amúgy nem kisebbségi, és anyagilag sem rászoruló. Meg nem mondanád róla ezeket, ha látnád.)
Természetesen lehet. Szülői engedély kell hozzá, és elképzelhető, hogy a gyámhatóság is vizsgálódni fog. Ilyenkor kaphatsz előrehozott nagykorúságot, ami azt jelenti, hogy olyan jogaid lesznek, mintha ténylegesen nagykorú lennél.
A neved a házassággal, ha akarod megváltozik, ma már lehetőség van arra is, hogy megtartsd a saját neved. Ha mégis úgy döntötök, hogy felveszed a férjed nevét, akkor az irataidat le kell cserélni. Illetve ha tanulsz, ott is be kell jelenteni, hogy megváltozott a neved, okmányokkal igazolni (ennek nem tudom a menetét), és akkor onnantól az új neveddel leszel adminisztrálva, ez fog szerepelni mindenhol.
Tanulmányaidat természetesen ugyanúgy folytathatod, ahogyan eddig tetted, ugyanazok a dolgok vonatkoznak rád, mint a hajadon társaidra. Semmilyen kihatással nincs erre.
Sok boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!