Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogyan végződjön az esküvő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan végződjön az esküvő utáni vacsora? Illetlennek gondolnátok ezen megoldások valamelyikét vagy mindkettőt?

Figyelt kérdés

Nem tervezünk nagy és hagyomás esküvőt, kb. 50 fő, este vacsora, egy kis zene és tánc. Kb. éjfélre tennénk a végét, nem lenne hajnalba nyúló mulatozás. Két megoldásra gondoltunk:

1. A vőlegény és a menyasszony 11-kor szépen elbúcsúzik, megköszönik, hogy eljöttek a vendégek, és kettesben elmennek nászútra vagy egy éjszakára egy szép hotelbe. Ezután szép lassan szétszélednek a vendégek és hazamennek. (Jeleznénk előre, azt is, hogy kb. éjfélig tart.)

2. Meghívóban benne lenne, hogy éjfélig tart, majd háromnegyed 12-kor felállna az ifjú pár, és megköszönné, hogy eljöttek, elmondaná, hogy bezár az étterem, és menni kellene haza.

2014. szept. 19. 10:49
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Nem készülnének a hajnalig tartó mulatozásra, mert előre tájékoztatnánk őket erről. De egyébként sem a rokonság, sem a baráti kör nem olyan, hogy nagyon fontosnak tartaná, hogy hajnalig mulatozzon.
2014. szept. 19. 12:06
 12/26 anonim ***** válasza:
0%
Ha ezt így akarod, akkor mindenképp korán legyen a ceremónia, mondjuk 1-2 körül, hogy utána még a kaja után legyen azért idő beszélgetni, táncolni. Így valószínű nem is úgy kell kitenni a vendégeket éjfélkor, hanem maguktól hazamennek, mert elfáradnak addigra. Egy átlagos lagzi a ceremónia kezdetétől 10-14órán át szokott folyni.
2014. szept. 19. 12:40
 13/26 anonim ***** válasza:
21%
Honnan tudod:lehet olyan fergeteges hangulat lesz,senki nem akar elmenni.Hát ilyen esküvőt még soha nem hallottam.Amúgy hová rohantok?Előttetek az egész élet,semmiről nem fogtok lemaradni,sőt még meg is unod, lehettek annyit kettecskén.Azon a pár órán mi múlik?Elszurjátok a saját nagy napotokat,na meg a násznép buliját.
2014. szept. 19. 12:42
 14/26 anonim ***** válasza:
67%
Mostanában inkább ilyen jellegű esküvőkon voltam, mint hajnalig tartón, nem volt sehol rairva, hogy meddig fog tartani, de az sem rossz ötlet. Igazából abból volt egyértelmű, hogy kisebb éttermekben voltak megtartva, nem tánczene volt, hanem halk éttermi, így mindenki csak beszélgetett, majd hamar lelepett, olyan 10-11 körül. Lehet, hogy annak ez furcsa, aki a falusi lagzihoz van szokva, de ha nem ilyen a rokonság akkor jól fogják érezni magukat. Nekünk pl. ebéd volt, hát teljesen egyértelmű volt, hogy senki nem marad ott hajnalig, de mi a barátokkal házibuliztunk este, szóval kicsit más volt a szitu.
2014. szept. 19. 12:45
 15/26 anonim ***** válasza:
87%
13 nem mindenkinek ugyanazt jelenti a nagy nap. Én biztos kést döftem volna a hátamba, ha mindenféle hülye népi játékot kellett volna játszanom egy ripacs vőfély vezényletével és bajolognom a 20 éve nem látott részeg rokonokkal. Mindenki csinálja úgy, ahogy neki tetszik és örüljön annak amit kap a lagzin, nehogy már a nasznephez kelljen alkalmazkodni, ez nem az ő nagy napjuk.
2014. szept. 19. 12:50
 16/26 anonim ***** válasza:
73%

#14 Falusi lagzi?

Már megbocsáss, de a lagzi az Budapesten és egy kisebb faluban is ugyanazt jelenti.

(Bocsi az OFFért)

Persze, ha a Kérdező és párja csak éjfélig tervezi, ahhoz meg van minden joga. Nekem is az 1. terv a szimpatikusabb. Ezen szerintem semmi illetlen nincs.

2014. szept. 19. 13:52
 17/26 anonim ***** válasza:
21%
16 Ebben nem fogunk egyetérteni. A sogornom lagzija éppen emiatt lett elrontva, jött egy vőfély aki nem vette a lapot, mindenfélét akart csinaltatni mindenkivel, annak ellenére, hogy a nasznep egyáltalán nem volt vevő rá, mert egy budapesti, értelmiségi társaság volt és ez nekik egyszerűen ciki és furcsa. Én mindenhol veszem a lapot és azt csinálom, amit kell, mert az ifjú par izlesehez kell alkalmazkodni szerintem, attól még utálom a népi játékokat. Sogornomek pedig jobban megnezhettek volna, hogy melyik eskuvoszervezo céget berelik fel, mert nagyon mellé lehet nyúlni, ha se a párnák, se a vendégeknek nem tetszik a hagyományos verzió.
2014. szept. 19. 14:14
 18/26 anonim ***** válasza:
38%

17-es szar volt a vőfély. A jó vőfély alkalmazkodik és látja, hogy a vendégek mire vevők, mire nem. Ennyi.

Egyébként inkább az első. A második gáz, hogy 15 perc múlva zárás, húzzon mindenki. Az első teljesen normális.

De az illetlenség sok mindentől függ. Pl. nálunk ez iszonyú gáz lett volna, mert szinte az összes vendég 150-300 kilométerről jött és elég izé lett volna, hogy 11-kor vége, éjfélig van idő elhúzni, főleg mivel nagy a család (65-en voltunk) és ezek azok az alkalmak, mikor mindenki egyszerre van együtt, és ezt szeretjük kiélvezni, ezért rossz lett volna, ha olyan hamar vége, és mindenki húzzon a dolgára.

De amúgy mi is azt hittük, hogy attól, hogy szeretünk együtt lenni, nem vagyunk egy bulizós társaság, és biztos elég lapos lesz, meg hamar vége lesz aztán fél hatig ment a tánc...

2014. szept. 19. 14:31
 19/26 anonim ***** válasza:
67%

17- Attól, hogy rossz vőfélyt rendeztek arra az esküvőre, még nincs különbség a falusi és városi lagzi közt.

Voltam már Szakolyba (egy Szabolcsi kisváros), Debrecenbe,Pesten és Angliában is esküvőn. A londoni esküvő kivételével mind egyforma volt. De ott is mulátság volt a lagzi, csak ugye nem olyan ott a zenei izlés, mint itthon.

Talán az olyan dolgok, mint a mennyasszony kikérése lehetne "falusi", de az is inkább régimódi, hisz anno a nagy városokban is szokás volt.

2014. szept. 19. 14:55
 20/26 anonim ***** válasza:
81%
18 Ez rendben is van, csak van akinek nem ez jön be, mert nem vagyunk egyformák, nekem pl. eszembe sem jutott vőfélyt hívni. Van olyan is aki a tengerparton hazasodik es ott csinál egy nagy bulit, sőt még ezerféle verzió van. A ti esetetekben persze, hogy gáz lett volna 11-kor abbahagyni a bulit, nyilván szállást is biztositanotok kellett. A kérdező rokonai, barátai gondolom nem ezer kilométerről jönnek az esküvőre.
2014. szept. 19. 14:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!