Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akinek fontos a házasság: miért olyan fontos, hogy akár a kapcsolatot is képes valaki emiatt felbontani, miközben még szereti a másikat, csak az nem akar házasodni?
Mindig meglepődöm a ,,tartsunk valahová", meg hasonló dolgokon, mikor olvasom itt a kérdéseknél, hogyha valakineka párja nem akar házasodni, akkor az a dilemma, hogy vele maradjon-e, vagy sem. Megértem, hogy van, akinek ez annyira fontos, hogy akár a párját is elhagyja, ha az nem akar házasságot, de érdekelne a miértje.
Eddig, amiket olvastam, azok közül az okok közül elég sok megtámadható, pl. a jogi része nem lehet ok, hiszen arra ott van a bejegyzett élettársi kapcsolat. Azokat megértem, akiknél jön a baba, és egyszerűbb összeházasodni, mint apasági nyilatkozatot tenni, meg sok mindent leegyszerűsít, de ha valakinek a párja nagyon nem akarja a házasságot, akkor jogilag is meg lehet oldani mindent.
Ha az ok az, hogy ,,nyitva hagy egy kiskaput", vagy gy nem tűnik elég elkötelezettnek, az pedig nekem azért furcsa, mert így is rengeteg válás van, tehát nem ezen múlik, hogy valakik életük végéig együttmaradnak-e vagy sem.
Megértem azt az okot, hogy valaki hoz otthonról egy szülői mintát, ami annyira erősen él benne, akár tudat alatt is, hogy emiatt úgy gondolja, hogy neki is mindenképpen házasnak kell lennie.
De valahogy mégsem értem teljesen, hogy miért hagyja ott valaki a párját egy ilyen ok miatt. Hozzáteszem, én házas vagyok, ez nem egy ,,minek házasodni kérdés", csak el nem tudnám képzelni, hogy szakítottam volna annó a férjemmel, ha azt mondja, hogy ő soha az életben nem akar házasságot.
Világosítsatok fel, miért hagyják el ilyenkor a nők a párjukat? A kérdésem arra vonatkozik, amikor kizárólag emiatt mennek szét.
A válaszokat előre is köszönöm.
"Én amúgy sem vártam volna 4-5 évet, vagy még többet lánykérésre...ismerősöm járt így. Azért van majdnem 30 évesen egyedül....mert túl sokat várt, elszállt jó pár éve, és már nem veszik komolyan a pasik. Azt gondolják ha ennyi idősen nincs férje, komoly kapcsolata, akkor baj van vele."
Én nem vagyok házasságpárti, de ha az lennék, akkor se várnék 4-5 évet, hanem megmondanám a férfinak, hogy szeretném az esküvőt. Ez is ennek a hülye társadalomnak a hibája, hogy ha egy nő kinyitja a száját, és közli, hogy mit akar, az már egyből "szánalmas" meg "nem romantikus".
Különben szerintem inkább a barátnőd nem veszi komolyan most a férfiakat (egy hosszú kapcsolat után nem csoda), nem a férfiak őt. Én is 30 fölött vagyok, a velem egyidős férfiakhoz vonzódom, és elég hülyén venné ki magát, ha egy harmincévesen szingli pasi azért nem közeledne egy harmincévesen szingli nőhöz, mert az szingli :) (aki meg nem szingli, az eleve nem jön szóba nálam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!