Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Akinek fontos a házasság:...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akinek fontos a házasság: miért olyan fontos, hogy akár a kapcsolatot is képes valaki emiatt felbontani, miközben még szereti a másikat, csak az nem akar házasodni?

Figyelt kérdés

Mindig meglepődöm a ,,tartsunk valahová", meg hasonló dolgokon, mikor olvasom itt a kérdéseknél, hogyha valakineka párja nem akar házasodni, akkor az a dilemma, hogy vele maradjon-e, vagy sem. Megértem, hogy van, akinek ez annyira fontos, hogy akár a párját is elhagyja, ha az nem akar házasságot, de érdekelne a miértje.

Eddig, amiket olvastam, azok közül az okok közül elég sok megtámadható, pl. a jogi része nem lehet ok, hiszen arra ott van a bejegyzett élettársi kapcsolat. Azokat megértem, akiknél jön a baba, és egyszerűbb összeházasodni, mint apasági nyilatkozatot tenni, meg sok mindent leegyszerűsít, de ha valakinek a párja nagyon nem akarja a házasságot, akkor jogilag is meg lehet oldani mindent.

Ha az ok az, hogy ,,nyitva hagy egy kiskaput", vagy gy nem tűnik elég elkötelezettnek, az pedig nekem azért furcsa, mert így is rengeteg válás van, tehát nem ezen múlik, hogy valakik életük végéig együttmaradnak-e vagy sem.

Megértem azt az okot, hogy valaki hoz otthonról egy szülői mintát, ami annyira erősen él benne, akár tudat alatt is, hogy emiatt úgy gondolja, hogy neki is mindenképpen házasnak kell lennie.

De valahogy mégsem értem teljesen, hogy miért hagyja ott valaki a párját egy ilyen ok miatt. Hozzáteszem, én házas vagyok, ez nem egy ,,minek házasodni kérdés", csak el nem tudnám képzelni, hogy szakítottam volna annó a férjemmel, ha azt mondja, hogy ő soha az életben nem akar házasságot.

Világosítsatok fel, miért hagyják el ilyenkor a nők a párjukat? A kérdésem arra vonatkozik, amikor kizárólag emiatt mennek szét.

A válaszokat előre is köszönöm.

2014. szept. 18. 13:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
66%
Én azért nem maradtam volna olyannal, aki nem akar elvenni, mert nem tudtam volna úgy élni, hogy annak a valakinek ennyire nem számítok, ennyire nem biztos benne, hogy velem akar maradni. Ha meg biztos benne és tudja, hogy nekem ilyen fontos a házasság, akkor, ha igazán szeret, miért enm tudja megerőltetni magat és bejönni aláírni egy papírt? Mi olyan nehéz benne?
2014. szept. 18. 17:36
 12/22 anonim ***** válasza:
86%

Nekem fontos, hogy azzal, akit magam mellé választok egy életre, teljes jogi, vagyoni, közösséget alkossunk társadalmi téren is, nemcsak érzelmileg. Nekem ilyen, talán a mai világban már nem annyira divatos az értékrendem. Ebből hiába is engedtem volna a békesség és a kompromisszum kedvéért, mert esetleg a párom ezt teljes egészében ellenzi, az ilyen mértékű világnézeti különbségek egy kapcsolatban előbb-utóbb összeegyeztethetetlen ellentétekhez vezetnek, valaki úgy fogja érezni, ő nem kapja meg a neki fontos dolgokat, vagy fel kellett adni őket.

Szerencsére a férjem is hozzám hasonlóan gondolkozik ezen a téren.

A kezdeti fellángolás sajnos nem mindig elég egy tartós, jó kapcsolathoz, kell, hogy hasonló, összeegyeztethető jövőképünk, értékrendünk, világnézetünk legyen.

2014. szept. 18. 18:37
 13/22 A kérdező kommentje:
11-es, értem az álláspontod, de mi a helyzet fordított esetben? Mármint ennyi erővel a másik is mondhatja, hogy ha igazán szereted, akkor elogadod, hogy ő mennyire házasságellenes. Persze az a könnyebbik eset, amikor az egyiknek tökmindegy, a másiknak fontos, akkor még meg lehet oldani. Ha viszont valakiben rossz példa, vagy bármilyen egyéb rossz feltételezés miatt az van, hogy neki nagy stresszt okozna az a "papír", akkor ő is mondhatná, hogy nem is szereted, és csak azért vagy vele, hogy elvegyen.
2014. szept. 18. 19:08
 14/22 anonim ***** válasza:
73%

Ugyan nem a 11-es vagyok, de olyan nincs, hogy valakinek, akinek tényleg semmit nem jelent a házasság, csak egy papírt és ez a papír neki stresszt okoz. Ami nem jelent semmit nekem, az már hogy a francba okozna stresszt?

Ha stresszt okoz, akkor az azt jelenti, hogy nem egy jelentéktelen papírnak érzem, hanem igenis hordoz valami jelentést, úgy érzem lesz következménye és ezt én nem akarom, ellenzem, elviselhetetlennek, elfogadhatatlannak, vagy legalábbis felettébb kellemetlennek tartom.

Itt kezdődik amit már fentebb írtam, hogy ilyenkor két ember értékrendje homlokegyenest különbözik és ez előbb-utóbb ki fog ütközni.

2014. szept. 18. 19:23
 15/22 anonim ***** válasza:
26%

nem olvastam végig a válaszokat

Fordítsuk meg: ha engem valaki tényleg szeret, akkor miért nem képes megtenni egy olyan dolgot, ami nekem sokat, neki viszont semmit sem jelent?

Ez azt jelentené, hogy mégse szeret annyira.... nem??

2014. szept. 18. 19:35
 16/22 anonim ***** válasza:
66%
én konkrét szitut mondanék, elhagytam volna a paromat egy-két éven belül, ha nem akart volna hazasodni, mert tudtam, h neki is fontos a házasság intézménye és ha mondjuk 4-5ev után sem jutott volna eszébe, akkor azt hiszem nem lett volna értelme tovább rabolni egymás idejét, hiszen ha ennyi idő után nem jutott volna eszébe még csak az eljegyzes sem, akkor nekem olyan lett volna, mintha nem engem akarna...
2014. szept. 18. 20:42
 17/22 anonim ***** válasza:
73%

Én egy teljesen más szempont szerint közelítem meg.

Szerintem, ha előre nem volt tisztázva ez a kérdés, kinek milyen szerepet tölt be az életében, akkor részben önzőségből szakítanak a párok. Mindkét oldalról. A párok nem fogadják el annyira a másikat, hogy ha az egyiknek fontos, de másiknak mindegy, akkor a másik engedjen; vagy fordítva.

A másik meg a biztonság kérdése. Sok nő a papírtól érzi magát biztonságban, azt hiszi, az már egy felbonthatatlan kötelék lesz. Mert nem bíznak a férfiban. Félnek a jövőtől, mert tudják, benne van a pakliban, hogy külön váljanak az útjaik. Ez mondjuk papírral együtt is benne van a pakliban, csak macerásabb.

Az én párom pld. kijelentette, hogy nem lesz esküvő, mert nem a papírtól függ. Ugyanazt kérdeztem tőle, mint az egyik korábbi hozzászóló: "Ha neked mindegy, hogy van -e papír, vagy sincs, akkor miért ne lehetne akár?" Hát megdöbbent:) Én sem ragaszkodom a papírhoz, viszont nagyon jól esne, ha egyszer odaállna elém a kérdéssel. A kinyilatkoztatás esne jól. Akár kettesben egy erdőben. Úgy érzem, most is összetartozunk, az azonban még inkább dobna a kapcsolatunkon. Viszont ha soha nem történik meg, emiatt biztos nem hagynám ott, mert érzem, hogy velem van. Illetve... Nem félek a jövőtől és az egyedülléttől sem.

2014. szept. 19. 16:30
 18/22 anonim ***** válasza:
79%

Római katolikus vagyok (mindenhéten misére járó, minden nap imádkozó típus), a házasság egy szentség. Nem az állami papírról van szó, amikor házasságot szeretnék. :)

25N

2014. szept. 19. 21:23
 19/22 anonim ***** válasza:

Nekünk fontos volt a házasság, ezért össze is házasodtunk. Nem tudtam volna elképzelni, hogy megragadjak valakivel csak a barátnőjeként, ő meg csak az én pasim legyen életem végéig.

Nem volt hatalmas esküvőnk, és lagzink sem, nem ez volt a lényeg, sose akartam hatalmas, milliós, rongyrázós, szaloncukor esküvőt, hanem pici hangulatos esküvőt és ebédet a legszűkebb családdal, barátokkal.

Hivatalosan egymás hozzátartozói akartunk lenni. Fel akartam venni a férjem nevét (nem né formában):), karikagyűrűt viselni, férjemként bemutatni. Az is nagyon jó érzés amikor ő feleségeként mutat be valahol.

Számomra a házasság nemes egyszerűséggel a kapcsolat legmagasabb foka.

Ha van valakim akivel együtt élek, attól még hivatalosan egyedülálló vagyok. Az élettársi kapcsolattal sincs probléma, az sem ér kevesebbet, azok akik nem házasodnak nem szeretik kevésbé egymást, csak nekem mint házasságpártinak, a SAJÁT életemben kevés lenne. Olyan mintha elindultam volna egy úton, de valahol ott ragadok, aztán se előre, se hátra, csak lógok a levegőben. Olyan lezáratlan érzés.

Számomra egyszerűen jövőtlen az a kapcsolat ahol az akit szeretek, nem akar a házastársam lenni. Én úgy gondolok a házasságra mint igazi elköteleződésre. Valami végleges dologra. pl így: Megházasodsz valakivel akit szeretsz, leteszed a voksod 1 ember mellett, nem akarsz, és nem is keresel mást.

Az engem nem érdekel hogy a sok ember akik pl megcsalás miatt váltak el, ezt az egészet nem vették komolyan....az az ő szegénységi bizonyítványuk.

Én amúgy sem vártam volna 4-5 évet, vagy még többet lánykérésre...ismerősöm járt így. Azért van majdnem 30 évesen egyedül....mert túl sokat várt, elszállt jó pár éve, és már nem veszik komolyan a pasik. Azt gondolják ha ennyi idősen nincs férje, komoly kapcsolata, akkor baj van vele.

Úgy gondoltam, Ha 1 év után se jelzi a választottam, hogy házassági szándékai vannak, nem pocsékoltam volna az időmet tovább hanem lelépek, és keresek olyat akinek ugyanaz a jövőképe ami nekem is. Mondjuk jóval hamarabb beszéltünk már ezekről a férjemmel és hamar nyilvánvalóvá vált, hogy ugyanazok a terveink. És még csak nem is én hoztam fel a témát, hanem ő:)

Én úgy gondolom, ha 2 ember akik kapcsolatban vannak, és ennyire eltér a véleményük egy ilyen fontos kérdésben, de valamelyik mégis megalkuszik, az a fél nem lesz 100%-osan boldog. Ismerek ilyet is, és személyesen ő maga mondta nekem, hogy sokszor szomorú amiatt hogy a pasija nem veszi el. Tehát nem boldog. Mindig eszébe jut, hogy talán nem is szereti igazán a párja ha nem akar elköteleződni mellette. Viszont 29 éves a lány, és nem akar mindent újrakezdeni, randizást, ismerkedést stb...

Emellett ott van a gyerek téma is: nagyon megalázónak érezném, ha bizonygatni kellene hogy igen, ő az apja a babának...Ez házasságban automatikus. Illetve régimódi vagyok ha úgy tetszik, de sose szültem volna olyannak gyereket akinek annyit sem jelentek hogy feleségül vesz.

Akinek nem fontos, vagy nem eléggé, az, hogy házasságban éljen, ne élettársként, nem fogja megérteni miért hagyja valaki ott a párját, ha az nem akar házasodni. Pl a férjem régi munkatársa is, 8 év után hagyta ott ezért a pasiját. Azóta már megtalálta az igazit, és boldog házasságban élnek. Ha nem lép le, még mindig az exével lenne, egy olyan kapcsolatban ami nem teszi őt teljesen boldoggá.

Én nem tudtam volna elképzelni, hogy egy ilyen fontos dologban megalkudjak, és lemondjak.

2014. okt. 16. 17:06
 20/22 anonim ***** válasza:

Sok embernek ez meggyőződéses kérdés, olyan mint a vallás. Hozzátartozik az értékrendjéhez. Ha tudja is, hogy "csak egy papír", akkor is ragaszkodik hozzá.

A másik a nagy buli. Vannak, akik egyszerűen vágynak arra az egy napra. Hogy "hercegnők" legyenek, hogy mindenki őket ünnepelje. Úgy érzik, hogy ez egy akkora dolog az életben, amiről nem akarnak lemondani (valljuk be, a legtöbb ember élete elég szürke a hétköznapokban és ritkán jár ki akkora buli, vagy kaland, ami egy esküvővel jár).

Én vallásos vagyok, nekem csak az egyházi szertartás fontos, a polgári nem.

2014. okt. 17. 09:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!