Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az értelme a mai legénybúcsúnak/leánybúcsúnak?
Ez már szerintem nagyon régi szokás.
Vannak, akik élvezik, jó bulinak tartják. Akik meg nem szeretik az ilyesmit, azoknak nem kötelező tartani.
Nekem volt lánybúcsúm, de a barátnőim tudták, hogy nem iszok, nem is akartak leitatni. Tudták, hogy ocsmánynak tartom a kukiformájú tortát, amit a lánybúcsún a menyasszonynak naylogatnia kell, így nem is volt ilyen tortám. Tudták, hogy nem szeretem a giccset, nem is kaptam giccses szexi fehérneműszettet, amit ilyenkor egyébként szokás kapni. Tudták, hogy enyhén szólva nem őrülök meg a vetkőzős fiúkért, hát eszük ágában sem volt ilyet hívni. Tudták, hogy NEM SZERETEM A GAGYI FELADATOKAT, így nem is volt semmihülye feladat.
Majdnem 20-an voltunk egy kis klub nekünk kiadott részében, senki sem volt részeg, jókat táncoltunk, beszélgettünk, nevetgéltünk. Egyszerűen csak velem örültek, ez volt a lényeg. Tehát így is lehet. Ha a barátaidnak tényleg fontos vagy, akkor olyat szervezzenek, ami neked tetszik, és ne olyat, amilyenre ők vágynak!
(Az egyik ismerősömnek a barátnői olyan lánybúcsút tartottak, hogy a menyasszonyt szándékosan leitatták, szó szerint lefogták és öntötték bele a piát. Majd részegen kivitték a város főterére. Mert a barátnői nagyon viccesnek tartották, hogy ott dülöngél szegény, aki amúgy nem is szokott inni)
Határozottan mondd el neki, hogy te nem szereted az ilyesmit, ez a te leánybúcsúd lesz, az a fontos, hogy neked jó legyen. Senki nem kötelezhet arra hogy kellemetlenül érezd magad vagy ami még rosszabb kárt szenvedjen a párkapcsolatod, mert néhány barátnőd ezt szórakoztatónak tartaná. Angol nyelvű fórumokon jó néhány olyan történetet olvastam, hogy olyan dolgokra vették rá a vőlegényt vagy menyasszonyt a legény/leánybúcsún ami miatt le lett mondva az esküvő vagy ha később derült ki akkor válás lett belőle (pl.: rávették a vőlegényt hogy egy prosti ápolja le a farkát, rávették a menyasszonyt hogy vegye kézbe/szájba a vetkőzős fiú farkát, mert ez "mekkora buli már").
A legénybúcsúk már több évszázadra nyúlnak vissza, de sokáig csak arról szóltak, hogy a vőlegény és a barátai jól berúgtak nem arról, hogy szexuális dolgokat csináljon a vőlegény egy másik nővel (biztos volt olyan is amikor bordélyházba mentek, de ez nagyon ritka kivétel volt). A női megfelelője a leánysirató volt, de ez a leánykor elbúcsúztatására szolgált, egyáltalán nem arról, hogy megcsalásra biztassák a menyasszonyt vagy kuki alakú tortát egyenek. Aztán az USA-ban az 1960-as években divatba jött, hogy a legénybúcsúkra sztriptíztáncost, még rosszabb esetben prostit rendeltek. Ezen teljesen jogosan felháborodtak a nők, de ahelyett hogy világosan kikötötték volna hogy ilyen nem lehet a legénybúcsún inkább bosszúálló módon kitalálták hogy vetkőző férfiak szórakoztassák őket, ez a 80-as években jött divatba. Az USA után átterjed a többi "nyugati" országra is. Én személy szerint ebben a formában hülyeségnek tartom őket, mert a farkukon uralkodó nem tudó férfiak és bosszúszomjas nők gondolkodásmódját tükrözik. Ahelyett hogy egy életszakasz lezárását és egy új kezdetét ünnepelnék átment abba hogy tegyük tönkre a házasságot mielőtt már az elkezdődne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!