Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez mennyire nehezen megoldható, és kb. mennyi idő (kieg. Lent)?
Én reformátusnak keresztelt magyar állampolgár vagyok, a párom római katolikus román állampolgár (székely). A polgárit itt, Magyarországon gondoltuk, a templomit pedig egy székely faluban. A kérdés, megoldható ez? Katolikus templomban mi kell hozzá, hogy megesküdhessünk? Püspöki engedély, vagy ilyesmi? Az mennyi idő? Templomiból létezik kéttanús? A polgárihoz milyen papírok kellenek? Az igaz, hogy minimum 3 hónapra előre van csak időpont (kivéve ha terhes vagyok, vagy egyikünk halálos beteg, stb. de ilyen helyzet nem áll fent)?
Bocs, ha hülyeségeket kérdezek, ez lesz az első :D
Itt elég sok minden össze van szedve.
Annyi a változás, hogy a max bejelentkezés már nem 6 hónap, hanem 1 év.
Kelleni fognak a keresztlevelek, melyeket ott tudjátok beszerezni, ahol meg voltatok keresztelve. Ezzel igazoljátok, hogy valóban meg vagytok keresztelve (illetve ha egyéb szentséghez járultatok, az is rajta van). Ezt hamar kiállítják. A református félnek ezen felül nyilatkoznia kell, hogy tudomása van arról, hogy a katolikus fél megígéri, hogy katolikus hit szerint neveli majd a gyerekeket. Ezt majd ott kell elintézni, ahol házasodtok. Szerintem nem sok idő, max egy hónap elég a papírmunkára.
Természetesen a házasságkötéshez kell a pár, a pap + két tanú, tehát ennél nem lehet kevesebb, de többnek nem muszáj, szóval lehet kéttanús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!