Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férjemnek nagyon régen volt templomi esküvője, meg szeretnénk templomban is esküdni hogyan lehetséges?
A hívők most majd biztos jól lepontoznak, de nagyon egyszerű: kis lóvé zsebbe a papnak, és egy szó nélkül, mosolyogva összead. Az egyik haverunk tavaly elvett egy elvált, kétgyerekes nőt, templomban volt az esküvő. Adtak egy csini borítékot, és máris nem volt gond.
Illetve pont a múlt héten voltam egy katolikus temetésen, ugyanez a pap simán eltemette a lányt, holott öngyilkos lett. Gondolom megint volt az a pénz.
Ezer meg ezer példát lehetne még hozni, de fölösleges. Ha ennyire fontos, fizessetek, máris nem lesz probléma az előző házasság. Bár azt én se értem, hogy 5 év házasság meg 3 gyerek után minek ez, de ez már nem az én dolgom.
10-es,
Pedig igaz. En szomszedom batyja ongyilkos lett. A katolikus pap a templomba, ahova azz egesz csalad jar, nem temette el, mondvan o tudja, hogy halt meg. Viszont ajanlott egy masik papot, egy masik templombol, aki megcsinalta a ceremoniat. Itt a boritek nem segitett, viszont egy keresztelesnel, igen.
Hülyeség a borítékos példa mivel egyházi anyakönyvből nem tud törli a pap. Ott vagy nem volt egyházi esküvő vagy meghalt a volt férj máskülönben nem lehetett volna. Ez olyan mintha azt mondanátok holnap besétálsz az önkormányzatba aztán vaskos borítékért letörlik a gyerek apaságiját, na ilyen sincs.
10 parancsolat betartása nem volt az álmod ugye?
Előttem szólónak igaza van, lehet hülyéskedni a borítékokkal, de az Egyház anyakönyvet vezet a házasságokról, ugyanúgy, mint az állam és abban benne van, hogy a férjed jelenleg még házas, tehát nem lehet egyházi esküvő. Az anyakönyvből nem lehet ezt kitörölni.
A megoldás:
1. nem lesz templomi (legalább is katolikus nem, viszont a reformátusoknál se megy csak úgy, hogy odamentek. Legalább az egyikőtöknek reformátusnak kell lennie)
2. Elindítjátok a kánonjog pert az előző házasság kapcsán, hogy mondják ki, hogy az eleve nem volt érvényes. A pápáig nem megy a dolog, az egyházmegye fogja intézi és ha valóban akadályokba ütközött az előző házasság, akkor az esztergomi érsekségen mondják ki, hogy létre sem jött, tehát szabadon házasodhattok. De ez hosszú folyamat, kellenek tanúk, kell az ex is, mert őt is beidézik. Sokkal bonyolultabb, mint a polgári válóper.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!