Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Férjemnek nagyon régen volt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férjemnek nagyon régen volt templomi esküvője, meg szeretnénk templomban is esküdni hogyan lehetséges?

Figyelt kérdés
Férjem még gyerekfejjel 18 évesen, egy roma nőt elvett, mert terhes lett tőle, de mivel folyamatosan megcsalta fűvel fával a férjemet ki is dobta! Mi hivatalosan 5 éve vagyunk házasok, férjem most 39 éves. 3 gyermekünk született szeretnénk templomi esküvőt is! Mit tegyünk??

2014. aug. 4. 10:50
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
37%

A hívők most majd biztos jól lepontoznak, de nagyon egyszerű: kis lóvé zsebbe a papnak, és egy szó nélkül, mosolyogva összead. Az egyik haverunk tavaly elvett egy elvált, kétgyerekes nőt, templomban volt az esküvő. Adtak egy csini borítékot, és máris nem volt gond.

Illetve pont a múlt héten voltam egy katolikus temetésen, ugyanez a pap simán eltemette a lányt, holott öngyilkos lett. Gondolom megint volt az a pénz.

Ezer meg ezer példát lehetne még hozni, de fölösleges. Ha ennyire fontos, fizessetek, máris nem lesz probléma az előző házasság. Bár azt én se értem, hogy 5 év házasság meg 3 gyerek után minek ez, de ez már nem az én dolgom.

2014. aug. 4. 11:36
 12/25 anonim ***** válasza:

10-es,

Pedig igaz. En szomszedom batyja ongyilkos lett. A katolikus pap a templomba, ahova azz egesz csalad jar, nem temette el, mondvan o tudja, hogy halt meg. Viszont ajanlott egy masik papot, egy masik templombol, aki megcsinalta a ceremoniat. Itt a boritek nem segitett, viszont egy keresztelesnel, igen.

2014. aug. 4. 11:37
 13/25 anonim ***** válasza:
22%
Hetesnél a pont.Más megoldás nincs.Mi is ebben a helyzetben vagyunk.Megértelek,hogy ez lelkileg fontos.
2014. aug. 4. 11:39
 14/25 anonim ***** válasza:
Papa, puskok, stb sak akkor semmisiti meg a hazassagot, ha nem volt szexualis viszony, nem megcsalasert. Amugy bizonyitsa be a kedves ferj, hogy meg lett csalva 20 evvel ezelott.
2014. aug. 4. 11:39
 15/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat a gyerekeket még nem kereszteltettem meg, egyiket sem, megpróbáljuk a vaskos borítékot, ha ez nem működik, akkor jó lesz nekünk a református esküvő is! :) De fontos, hogy legyen, mert mindig az volt a vágyam, hogy oltár elé álljak, lehet van akiknek 3 gyermek után ez röhejes, de nekem ez az álmom, és bármi áron, de valóra váltom! Köszönöm a válaszokat!
2014. aug. 4. 12:26
 16/25 anonim ***** válasza:
77%

Hülyeség a borítékos példa mivel egyházi anyakönyvből nem tud törli a pap. Ott vagy nem volt egyházi esküvő vagy meghalt a volt férj máskülönben nem lehetett volna. Ez olyan mintha azt mondanátok holnap besétálsz az önkormányzatba aztán vaskos borítékért letörlik a gyerek apaságiját, na ilyen sincs.

10 parancsolat betartása nem volt az álmod ugye?

2014. aug. 4. 18:52
 17/25 anonim ***** válasza:
83%

Előttem szólónak igaza van, lehet hülyéskedni a borítékokkal, de az Egyház anyakönyvet vezet a házasságokról, ugyanúgy, mint az állam és abban benne van, hogy a férjed jelenleg még házas, tehát nem lehet egyházi esküvő. Az anyakönyvből nem lehet ezt kitörölni.

A megoldás:

1. nem lesz templomi (legalább is katolikus nem, viszont a reformátusoknál se megy csak úgy, hogy odamentek. Legalább az egyikőtöknek reformátusnak kell lennie)

2. Elindítjátok a kánonjog pert az előző házasság kapcsán, hogy mondják ki, hogy az eleve nem volt érvényes. A pápáig nem megy a dolog, az egyházmegye fogja intézi és ha valóban akadályokba ütközött az előző házasság, akkor az esztergomi érsekségen mondják ki, hogy létre sem jött, tehát szabadon házasodhattok. De ez hosszú folyamat, kellenek tanúk, kell az ex is, mert őt is beidézik. Sokkal bonyolultabb, mint a polgári válóper.

2014. aug. 4. 19:20
 18/25 anonim ***** válasza:
Unokatestvéremnek volt egyházi válása, elég nagy macera. Fel kell keresni egy egyházjogászt, ő fog tudni segíteni hogy érdemes-e belevágni. Privátban megírom náluk mi volt az ok.
2014. aug. 4. 19:53
 19/25 anonim ***** válasza:
Nem halt meg a volt férj, és volt templomi esküvőjük anno. Nem tudom, hogy működik ez pontosan, mert nem vagyok vallásos, de a srác mondta, hogy nem akarta összeadni őket a pap, de egy kis lóvéért megtette. Szerintem amúgy a kutya nem nézi azt a könyvet, mivel az egyházi esküvő nem hivatalos.
2014. aug. 4. 20:22
 20/25 anonim ***** válasza:
Jól van utolsó szerintem meg inkább az ismerősöm ismerősétől hallatom példákat hagyjuk.
2014. aug. 4. 21:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!