Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő hagyományok! Tudnátok segíteni?
Figyelt kérdés
Az egész család más véleményen van, teljesen össze vagyok zavarodva!Elég sok buta kérdésem lenne. Tehát a menyecske táncra kell piros ruha.
De mi az a menyecsketánc?
Az ugyanaz, mint a menyasszonytánc?
Felkérnek vagy magamtol táncolok?
És az éjfél előtt vagy után van?
Addig a menyasszonyi ruhámban kell maradnom?
Mikor van a menyasszonyrablás?
A torta a desszert vagy azon felül van más is?
2014. júl. 30. 13:48
11/12 anonim válasza:
1 hete volt az esküvőnk, szóval elég friss még az élmény :) Nekünk nem volt menyecsketánc, hanem menyasszonytánc volt. A különbség az, hogy a menyasszonytánc éjfél előtt van még, menyasszonyi ruhában, a menyecsketánc pedig éjfél után, már a menyecske ruhában. Nekem nem volt piros menyecske ruhám, hanem pink volt, és nem éppen hagyományos menyecske ruha (piros, esetleg pöttyös). Mindkettőnek az a célja, hogy "pénzt szedjen be vele az ifjú pár". A menyasszony (ifjú feleség) várja a felkérőket, akik először pénzt dobnak bele a vödörbe..stb, majd táncolnak pár másodpercet a menyassznnyal. Ennyi a lényeg. Vagy menyasszonytánc van, vagy menyecske, ez általában városonként, tájegységenként változik, attól függ, hol mi a szokás.
12/12 anonim válasza:
Menyasszonyrablást általában az ifjú férj barátai csinálják, elrabolnak téged, elvisznek egy közeli szórakozóhelyre. A vőlegény ezt meg kell, hogy akadályozza, amennyiben ez nem sikerül neki, utánad kell mennie, és "ki kell váltania" a rablóktól. Nálunk volt ilyen, párom testvére rabolt el, drága férjem észre se vette :) Utánamjöttek, és a szórakozóhelyen mindenkinek, aki vele jött fizetnie kellett egy kör italt. Nagyon jó volt,én minden percét élveztem, és mindenki más is. Ez egy kedves játék, nem mindenhol van, általában attól függ, mennyire van benne a játékban a násznép :) A tortán kívül természetesen van más sütemény is, aprósütemény, sós dolgok, de lehet fokozni gyümölccsel, csokiszökőkúttal stb. Mikor lesz az esküvőtök?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!