Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Piros menyasszonyi ruha?
Most láttam az Időről időre című filmet, amiben egy esküvő volt, a menyasszony már tehes volt, és piros ruhát viselt piros fátyollal. Nagyon meglepődtem, mert napjainkban Angliában játszódik. Manapság még számít az hogyha a menyasszony nem szűz akkor nem vehet fel fehér ruhát? Ez nagyon furcsa volt. Van valaki aki még követi ezt a régi hagyományt? Azt tudom hogy az oláh cigányoknál mai napig így van, de máshol? Meglepő és fura volt.
Ti felvennétek piros ruhát, ha várandósan álltok oltár elé? Számít a menyasszony "tisztasága" manapság?
Miért menne el az eszem egy Rachel McAdams filmtől? Szerintem nagyon szép film volt, sokkal értékesebb, több érzelemmel és tanulsággal, mint egy giccses Adam Sandler film...
ánaolvastam a fátyolnak, nagyon érdekes.
Én római katolikus vagyok és nálunk nem feltétlen a szüzesség jele a fehér menyasszonyi ruha. Fehér ruhát a keresztségben kap az ember és az szimbolizálja az új életet. Később is azért szokás fehérben elsőáldozni, hogy a keresztégben kapott új életre emlékeztessen. a házasság is szentség és ha úgy tetszik egy újfajta élet kezdete. Ha ebből indulunk ki, akkor szerintem nem gond terhesen fehérben házasodni, sőt többgyerekes szülőként sem, bár akkor a habos-babos ruha már furán nézhet ki.
"A fátyolnak is van jelentősége? Erről eddig nem is hallottam. Valaki felvilágosítana?"
Ez is csak egy mai gondolat, hogy a fátyol a szüzesség jele, régen pont hogy a nem szűz menyasszonyok (pl. megözvegyültek) mentek férjhez fátyolban, mivel a szüzesség jelképe a koszorú volt, ami így már nem vehettek fel.
A Rachel McAdamses filmektől elrohad az agyad, nem viccelek:D
I love those cupcakes like McAdams loves Gosling, I love to have brunch more than McAdams loves Channing:D
Én fekete-fehérben mentem férjhez tavaly nyáron. Nem voltam terhes, özvegy, elvált, egyszerűen nekem ez volt az álomruhám :)
Pirosat nem vennék fel, mert nagyon világos a bőröm, és vöröses szőke a hajam, így szerintem nem állna jól :) Megnézem ezt a filmet azt hiszem, felkeltetted az érdeklődésem :)
Nagyon szép film, olyasmi mint a P.S. I love you vagy a Szerelmünk lapjai. Szóval komoly, nem nyálas, de romantikus.
Azért ezt a fekete-fehér ruhát megnézném! Küldesz linket? Vagy ha nem akarsz a sajátodról, akkor egy olyat ami hasonlít rá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!