Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogy reagálnátok, ha valaki nem hívná meg a partnereteket az esküvőre, mondván hogy az csak "dekorkellék"?
_Egyébként ha lenne lehetősségem 120 fős esküvőt szervezni akkor nem érdekelne, hogy ki kinek a kicsodáját hívja még el, de 30 főnél az én kezem is meg van kötve és nem fogok rokonok kárán párokat meghívni._
Erre már nem is válaszoltál, csak, "istenem dekorkellék, dekorkellék ".
Ha kis esküvő (max 20-30 fő), akkor megérteném. A tinik pasijainak/csajainak mellőzése szintén érthető, főleg, ha két hete járnak, és a család lett meghívva együtt, ott semmi keresnivalója nincs az aktuális pasinak.
Nagy létszámú násznépnél viszont bunkóság azt kérni az emberektől, hogy ne hozzák a párjukat, ha pedig a tini is külön, névreszóló meghívót kap, akkor illik az ő párját is vendégül látni.
Én mindenkit párosával hívtam, mondjuk egy tini sem volt, mindenki felnőtt volt már. Sőt, az unokatesómék családi meghívót kaptak (apa, anya+ két felnőtt fiú), az idősebb srácnak viszont 8-9 éve van barátnője, szóltam nekik, hogy természetesen őt is szívesen látom, de nem kaptak külön meghívót, mert nem élnek rendesen együtt, csak heti pár napot. Nem volt ebből semmi gond.
A dekorkellék kifejezés undorító. Ha meghívnának egy esküvőre, ahol mondjuk csak 15-en vagyunk, megérteném, hogy a férjemet ne hozzam, de ha a menyasszony dekorkelléknek nevezné, tuti kiakadnék és nem mennék el.
A másik kérdést még nem olvastam, de az itt hozzászólók alapján leszűrve ha a tinik borultak ki, ott bizony legtöbbször még dekorkellék az aktuális pasi/barátnő. Nekem is volt anno csak azért barátom, mert jajj de ciki ha nincs, pedig nem voltam nagyon belezúgva csak szép volt a mosolya. Viszont ha a felnőttkori több éves kapcsolatomra mondanák azt, hogy dekorkellék felháborodnék, azon viszont nem, ha egy szűk esküvőre nem mindkettőnket hívnák, főleg ha a páromat a házasulandó nem is ismeri.
Pár éve voltam úgy esküvőn, hogy a rokon az egész családot hívta plusz a mi barátainkat (húgomét és az enyémet), viszont arról nem tudott, hogy húgom időközben szakított, én pár hónappal előtte a több éves kapcsolattal és "friss" barátom volt, de őt meg nem akartam elrángatni, főleg úgy, hogy akkor még a fene tudta, hogy mennyire lesz hosszú kapcsolat plusz rajtunk kívül még senkit se ismert a rokonságból és hát... mi sokan vagyunk. A szűk család (unokatesókig) 50-60 fő. Se őt nem akartam kellemetlen helyzetbe hozni, se azt ha éppen nem maradunk együtt akkor ott vigyorogjon a rokon esküvői fotóin és évek múlva menjen a kérdés ez meg ki a rák :D De ha már évek óta együtt lettünk volna természetesen viszem, főleg, hogy meg lett hívva. De ha családnak szól a meghívó, tehát a szüleim nevére se sértődök meg ha nem hívják meg. Ahogy az elején írtam, a dekorkellék megnevezésen jobban kiborultam volna.
Ha rám azt mondanák, hogy dekorkellék vagyok, akkor úgy venném, hogy aki mondja, az elismeri a szépségemet.
A kérdésedből nekem az jön le, hogy jól nézel ki és a menyasszony irigy rád/nem kedvel.
És a párod végül elmegy az esküvőre?
Én ilyen meghívásra nemet mondanék a helyében.
Én nem mennék el. Szerintem sértő ez a megnevezés...egyszeregyik barátnőm párját "csomag"nak neveztek. Jó primitív, tiszteletlen emberre utal...
Én 20 éves voltam, mikor a párom nagybátyja nősült,naaagyon szűk családi vacsora volt. De azt mondtak szívesen látnak. Akkor 2 éve voltunk együtt...Jól esett.
Nyílván tinik között, 2 hét után más a gyermek fekvése.
Istenem, hogy egy megnevezésen mit kell így felháborodni...
Mi barátok között is "utánfutónak" hívjuk a párokat, pedig mindenki évek óta együtt van, nem degradál senkit. Ha megyünk valahova, akkor megbeszéljük, hogy "utánfutós" rendezvény vagy sem.
A másik kérdésben a kérdező írhatott volna "szeretőt" is, vagy "éppen aktuálist", ő így fogalmazta meg, szíve joga. Tinikről van szó, nem évek óta együtt élő felnőtt emberekről, aki már a család része. Bárkinek bárhogy is essen, kis esküvőre tényleg nem szokás a "gyerekszerelmeket" hívni, arra ott a születésnap és egyéb családi rendezvény.
Én nem lovagolnék ezen, kérdező. Mit kell megsértődni ilyenen? Úgy vagyok vele, amit nem érzek magamra vonatkozónak, azzal nem törődöm. Ennyi.
Megnevezésnek vicces. Nem lelkizek azon, mit ír valaki a kérdéséhez kommentnek GYIK-re.
Gondolom, téged azért zavar ez a megnevezés, mert a saját életedben egyes emberek nem kezelik úgy a kapcsolatodat, vele együtt a párodat, mint szeretnéd.
Annál a bizonyos kérdésnél eléggé kifejtette a kérdező, kikre gondol. Nem a már együtt élő, jegyben járó, komoly partnerekre, hanem tinikre, akik épp az aktuális pasijaikat, barátnőiket hoznák. Bár inkább pasit írok, mert hétszentség, hogy csak a lányok állnak le ilyenen problémázni. Együtt vannak pár hete/hónapja, és elvárják, hogy olyan szintű családtagnak kezeljék, mint pl. a kérdező vőlegényét.
Mi kis esküvőt tartunk, nem lesz kajálás, így mondtam húgomnak, felőlem jöhet a fiúja (18 éves a húgom, fél éve sincsenek együtt), mert ott most nem zavar engem, nincs bajom a sráccal, de mikor mondta a húgom, lehet, hogy nem tud szabadságot szerezni a srác, mondtam, hát ez van. Nyilván nem fogok hasra esni attól, ha nem lesz ott. És ő sem olyan buta, hogy majd azért nem jön, mert a kísérője nincs vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!