Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ti hogy reagálnátok, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti hogy reagálnátok, ha valaki nem hívná meg a partnereteket az esküvőre, mondván hogy az csak "dekorkellék"?

Figyelt kérdés
2014. júl. 24. 12:52
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
66%
linkeltek?
2014. júl. 24. 13:48
 22/34 anonim ***** válasza:
2014. júl. 24. 13:50
 23/34 anonim ***** válasza:
82%

_Egyébként ha lenne lehetősségem 120 fős esküvőt szervezni akkor nem érdekelne, hogy ki kinek a kicsodáját hívja még el, de 30 főnél az én kezem is meg van kötve és nem fogok rokonok kárán párokat meghívni._

Erre már nem is válaszoltál, csak, "istenem dekorkellék, dekorkellék ".

2014. júl. 24. 13:54
 24/34 anonim ***** válasza:
86%

Ha kis esküvő (max 20-30 fő), akkor megérteném. A tinik pasijainak/csajainak mellőzése szintén érthető, főleg, ha két hete járnak, és a család lett meghívva együtt, ott semmi keresnivalója nincs az aktuális pasinak.

Nagy létszámú násznépnél viszont bunkóság azt kérni az emberektől, hogy ne hozzák a párjukat, ha pedig a tini is külön, névreszóló meghívót kap, akkor illik az ő párját is vendégül látni.

Én mindenkit párosával hívtam, mondjuk egy tini sem volt, mindenki felnőtt volt már. Sőt, az unokatesómék családi meghívót kaptak (apa, anya+ két felnőtt fiú), az idősebb srácnak viszont 8-9 éve van barátnője, szóltam nekik, hogy természetesen őt is szívesen látom, de nem kaptak külön meghívót, mert nem élnek rendesen együtt, csak heti pár napot. Nem volt ebből semmi gond.

A dekorkellék kifejezés undorító. Ha meghívnának egy esküvőre, ahol mondjuk csak 15-en vagyunk, megérteném, hogy a férjemet ne hozzam, de ha a menyasszony dekorkelléknek nevezné, tuti kiakadnék és nem mennék el.

2014. júl. 24. 13:57
 25/34 anonim ***** válasza:
94%

A másik kérdést még nem olvastam, de az itt hozzászólók alapján leszűrve ha a tinik borultak ki, ott bizony legtöbbször még dekorkellék az aktuális pasi/barátnő. Nekem is volt anno csak azért barátom, mert jajj de ciki ha nincs, pedig nem voltam nagyon belezúgva csak szép volt a mosolya. Viszont ha a felnőttkori több éves kapcsolatomra mondanák azt, hogy dekorkellék felháborodnék, azon viszont nem, ha egy szűk esküvőre nem mindkettőnket hívnák, főleg ha a páromat a házasulandó nem is ismeri.

Pár éve voltam úgy esküvőn, hogy a rokon az egész családot hívta plusz a mi barátainkat (húgomét és az enyémet), viszont arról nem tudott, hogy húgom időközben szakított, én pár hónappal előtte a több éves kapcsolattal és "friss" barátom volt, de őt meg nem akartam elrángatni, főleg úgy, hogy akkor még a fene tudta, hogy mennyire lesz hosszú kapcsolat plusz rajtunk kívül még senkit se ismert a rokonságból és hát... mi sokan vagyunk. A szűk család (unokatesókig) 50-60 fő. Se őt nem akartam kellemetlen helyzetbe hozni, se azt ha éppen nem maradunk együtt akkor ott vigyorogjon a rokon esküvői fotóin és évek múlva menjen a kérdés ez meg ki a rák :D De ha már évek óta együtt lettünk volna természetesen viszem, főleg, hogy meg lett hívva. De ha családnak szól a meghívó, tehát a szüleim nevére se sértődök meg ha nem hívják meg. Ahogy az elején írtam, a dekorkellék megnevezésen jobban kiborultam volna.

2014. júl. 24. 14:21
 26/34 anonim ***** válasza:
52%

Ha rám azt mondanák, hogy dekorkellék vagyok, akkor úgy venném, hogy aki mondja, az elismeri a szépségemet.

A kérdésedből nekem az jön le, hogy jól nézel ki és a menyasszony irigy rád/nem kedvel.

És a párod végül elmegy az esküvőre?

Én ilyen meghívásra nemet mondanék a helyében.

2014. júl. 24. 14:28
 27/34 anonim ***** válasza:
62%

Én nem mennék el. Szerintem sértő ez a megnevezés...egyszeregyik barátnőm párját "csomag"nak neveztek. Jó primitív, tiszteletlen emberre utal...

Én 20 éves voltam, mikor a párom nagybátyja nősült,naaagyon szűk családi vacsora volt. De azt mondtak szívesen látnak. Akkor 2 éve voltunk együtt...Jól esett.

Nyílván tinik között, 2 hét után más a gyermek fekvése.

2014. júl. 24. 15:43
 28/34 anonim ***** válasza:
90%

Istenem, hogy egy megnevezésen mit kell így felháborodni...

Mi barátok között is "utánfutónak" hívjuk a párokat, pedig mindenki évek óta együtt van, nem degradál senkit. Ha megyünk valahova, akkor megbeszéljük, hogy "utánfutós" rendezvény vagy sem.

A másik kérdésben a kérdező írhatott volna "szeretőt" is, vagy "éppen aktuálist", ő így fogalmazta meg, szíve joga. Tinikről van szó, nem évek óta együtt élő felnőtt emberekről, aki már a család része. Bárkinek bárhogy is essen, kis esküvőre tényleg nem szokás a "gyerekszerelmeket" hívni, arra ott a születésnap és egyéb családi rendezvény.

2014. júl. 24. 16:38
 29/34 anonim ***** válasza:
87%

Én nem lovagolnék ezen, kérdező. Mit kell megsértődni ilyenen? Úgy vagyok vele, amit nem érzek magamra vonatkozónak, azzal nem törődöm. Ennyi.

Megnevezésnek vicces. Nem lelkizek azon, mit ír valaki a kérdéséhez kommentnek GYIK-re.

Gondolom, téged azért zavar ez a megnevezés, mert a saját életedben egyes emberek nem kezelik úgy a kapcsolatodat, vele együtt a párodat, mint szeretnéd.

2014. júl. 24. 17:25
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

Annál a bizonyos kérdésnél eléggé kifejtette a kérdező, kikre gondol. Nem a már együtt élő, jegyben járó, komoly partnerekre, hanem tinikre, akik épp az aktuális pasijaikat, barátnőiket hoznák. Bár inkább pasit írok, mert hétszentség, hogy csak a lányok állnak le ilyenen problémázni. Együtt vannak pár hete/hónapja, és elvárják, hogy olyan szintű családtagnak kezeljék, mint pl. a kérdező vőlegényét.

Mi kis esküvőt tartunk, nem lesz kajálás, így mondtam húgomnak, felőlem jöhet a fiúja (18 éves a húgom, fél éve sincsenek együtt), mert ott most nem zavar engem, nincs bajom a sráccal, de mikor mondta a húgom, lehet, hogy nem tud szabadságot szerezni a srác, mondtam, hát ez van. Nyilván nem fogok hasra esni attól, ha nem lesz ott. És ő sem olyan buta, hogy majd azért nem jön, mert a kísérője nincs vele.

2014. júl. 24. 17:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!