Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Újasszony tánc, hogy is van ez?
Én nem mennék el olyan lakodalomba, ahol a szállást is nekem kell fizetni és még pénzt is várnak tőlem.
De ha pénzt adsz ajándékba, annyit adj, amit megengedhetsz magadnak. Az újasszony tánckor pedig legfeljebb 100.- Ft-ot.
Nálunk egyszerűen volt megoldva, mert a menyasszonytánc alkalmával dobta bele mindenki a lábasba a borítékot, amiben a nászajándékunk volt. Egyébként meg senki nem látja, mi van a borítékban.
Aztán jött a bolond menyasszony tánc, (nem kötelező, aki akar, hülyéskedik egyet a bolondmenyasszonnyal), és dob némi aprót a kalapba. Ennek a bevétele mifelénk a zenekart illeti.
Szerintem a kérdezó nem az aprópénzdobálásra gondol, hanem arra, amikor a férfiak papírpénzt tesznek egy kosárba, és lekérik a menyasszonyt egy táncra.
Figyelj. Számiold ki, hogy mennyi pénzt tudsz áldozni az egész esküvőre 8mindennel együtt). Ebből levonod az utazás+szállás költségeit. Aztán levonsz egy ötezrest a menyasszonytáncra, és a többit beleteszed a borítékba.
Ezen ne agyalj.
Vegyél sorsjegyet. Azt is divat manapság vinni
Párszáz forint
Mi max 2000 ft-ot szoktunk bedobni, amikor "lekérjük" az új asszonyt és új embert.
Ha már oda adtátok a nász ajándékot, ami pénz, akkor itt már csak a formaiság miatt "kell" bedobni valamit, nem kell nagy összeg (volt aki 500-ast dobott, mert az a legkisebb papír bankó).
Vagy tényleg csináld azt, hogy szántatok nászajándékba x ezret, abból kivesztek annyit, amit bedobtok a szitába és csók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!