Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esüvő után komolyabbak lettetek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esüvő után komolyabbak lettetek?

Figyelt kérdés

Most ez így elég furán hangozhat, de több ismerősömmel is volt már úgy, hogy megházasodtak, aztán hirtelen kellett gyerek (vagy már alapból úton volt) és valahogy megkomolyodtak.

Bár 20-as évek végén/30-as elején járunk, de rengeteg alkalommal hülyülünk úgy mint valami tini. Függetlenül attól, hogy valamelyikünknek, vagy akár mindannyiunknak volt-e/van-e párkapcsolata.

(akkor ők is velünk ökörködnek)

De amikor valamelyikük megházasodott, akkor már valahogy cikinek találta ezt az életformát vagy nem tudom, és más társasággal, "komolyabb" programokra mentek.

2014. júl. 6. 14:35
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Inkabb eskuvo utan jobban egy parnak erzik magukat, ezert "komolyabb programokra, "komolyabb" emberekkel mennek.
2014. júl. 6. 14:41
 2/18 anonim ***** válasza:
72%

Normális ember nem változik meg esküvö után.

Mi 25 év után is még sokszor hülyülünk, és nem találjuk cikisnek. ( azért nem mindenhol, csak ha otthon vagyunk vagy barátok között)

2014. júl. 6. 14:42
 3/18 anonim ***** válasza:

Hát ilyen téren tuti nem változtat meg minket az esküvő. Mondjuk gyereket szeretnénk, amihez kell egy alapvető komolyság, de nem hinném, hogy a barátaimat esküvő után "komolyabbakra" cserélném ...

24-N

2014. júl. 6. 14:47
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Á, dehogy. És gyereket sem tervezünk még pár évig. Néhány barátunk nálunk sokkal merevebb és komolyabb, pedig ők sem házasságot, sem gyereket nem akarnak egyáltalán.
2014. júl. 6. 14:55
 5/18 anonim ***** válasza:
64%

34N vagyok, és nem tudom, hogy az ember valaha megkomolyodik-e. PErsze, csak magamból indulok ki, de legbelül megrekedtem olyan 17 éves szinten. Csak ahogy múlnak az évek, a társadalmi elvárások hatására az ember megtnaul a korához képest viselkedni.

Pl. mikor nyári zápor van, hiába szeretném, nem donhatom le a szandálomat, hogy tócsákban tapicsoljak.

Vagy, amikor tinik vannak velem a buszmegállóba, és közösen zenét hallgatnak, meg ökörködnek, akkor nem állhatok közéjük, hogy én is! én is!

Azok, akik öregen azt mondják, hogy "ezek a fiatalok..." azok csak irigyek, hogy nem tehetik már meg azt, amit a fiatalok még igen.

2014. júl. 6. 14:57
 6/18 anonim ***** válasza:
az én párom 37 éves, 3 gyerekes apuka, de nagyon sokat ökörködik. házasodni nem akar, de nem azért mert nem komoly. ha az élethelyzet olyan akkor túl komoly
2014. júl. 6. 15:09
 7/18 A kérdező kommentje:

Hű, hát irigyellek benneteket!

Velem valahogy úgy van, hogy a baráti körömből szép lassan egyre többen házasodnak, meg ugye utána (előtte, vagy bármikor) gyereket is vállalnak.

Ha eddig benne voltak minden buliban, akkor valahogy utána már nem.

Egy stoppolás, egy vadkemping, egy belógás a strandra, vagy bármi ami nem olyan "felnőttes".

Eddig bármilyen cuccban elindultunk volna bicajozni, most már én egy egyszerű ruhában, addig nekik több ezer forintos biciklis cucc kell, meg hasonlók.

Ha eddig elindultunk valahová, és felállítottunk egy sátrat, most már csak szállódában lehet megszállni.

Ha eddig vittünk magunkkal szedvicset, üdítőt, bármilyen italt mondjuk a Velencei tóhoz, most már az a menő, ha megvesszük a drága cuccokat.

Ha eddig mondjuk egy fagyi közben sétáltunk egy nagyot egy parkban vagy hasonló helyen bármelyik barátnőmmel, most már be kell űlni valahová.

Meg ilyen hasonló dolgok.

Ja, a fentiek, csak a sima házasokkal vannak, nem akiknek gyerekük van, ők még furcsábbak ilyen tekintetben.

2014. júl. 6. 17:36
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez pont fordítva működik. Nem azért komolyodtak meg, mert megházasodtak, hanem azért házasodtak meg, mert megkomolyodtak.

Én magamon tapasztalom ezt, pedig még nem vagyok házas. Nem biciklizem sisak nélkül, nem hágom át a szabályokat ok nélkül, és igenis élvezni akarom a munkával megkeresett pénzem. Végre megtehetem, hogy beülök bárhová, és meg is teszem. Végre nincs lelkiismeret-furdalásom, hogy a szüleim pénzét költöm. És ezzel együtt a házasság és az életre szóló elköteleződés is egyre vonzóbbá válik számomra.

2014. júl. 6. 17:47
 9/18 anonim ***** válasza:
Dehogy lettünk :) Ugyanannyit idétlenkedünk itthon is egymással ("verekszünk" a távirányítóért vagy csak úgy, piszkáljuk egymást játékból stb.), de a haverokkal is baromkodunk egy csomót, bulizunk, ilyesmi. Igaz, még csak fél éve vagyunk házasok, a babával már próbálkozunk, de erre se mondanám, hogy most emiatt mások lettünk, annyi, hogy én a sörözések, bulik alkalmával alkoholmentes, gyümölcsös sört iszom :)
2014. júl. 6. 17:56
 10/18 A kérdező kommentje:

"és igenis élvezni akarom a munkával megkeresett pénzem. Végre megtehetem, hogy beülök bárhová, és meg is teszem. Végre nincs lelkiismeret-furdalásom, hogy a szüleim pénzét költöm."

Az ok, nálad így érthető, de akikről én beszélek, vagy:

1. Továbbra is szülőkkel (vagyis együkük szüleinél élnek)

2. A másik része meg már előtte is dolgozott, keresett saját pénzt.

Úgyhogy ezért is fura számomra.

2014. júl. 6. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!