Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvőre, lagziba kisgyermekke...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvőre, lagziba kisgyermekkel, gyerekekkel menni nem trendi?

Figyelt kérdés
Nem provokatív kérdés, de most két helyről is azt hallottam, hogy az ifjú leendő pár (30-asok) olyan meghívót küldtek a meghívottaknak, hogy gyerek nélkül menjenek. Templomi esküvőről es utana nagy lagziról van szó, és nem a barátok lakóhelyén. Ez most valami divat vagy normalis, hogy a gyerekes csaladok ne menjenek gyerekkel egy ilyen esemenyre van erre etikett?
2014. jún. 20. 22:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%
Pártól függ. Van ahol az esküvő olyan családi esemény, ahol természetes, hogy a gyerekek ott vannak, esetleg még játszósarkot is kialakítanak fizetett bébiszitterrel, hogy a szülők tudjanak bulizni, de van olyan is, aki meg úgy gondolja, hogy a gyerekek tönkreteszik a "nagy napját".
2014. jún. 20. 22:44
 2/13 anonim ***** válasza:
76%

Én nem szeretem a gyerekeket. Nem tudok veluk bánni, zavar ha hisztiznek, kiabálnak. Bár még 22 éves vagyok, így elképzelheto, hogy lesz gyermekem, de az is más, ott beletanulnék, és szeretném a gyermeket. Idegen kolykoktol kiráz a hideg. Például egy kulfoldi kirándulást beszéltunk meg, ahol az egyik anyuka hozta a kisfiát is. A kisfiú unalmában beállt az ajtóba és a villanyt kapcsolgatta. Zavaró volt, idegesített. Bár sosem bántanék senkit, de gondolataimban már a falhoz nyomtam a kis kolykot. Nos, az eskuvo rólam és a páromról szól. Nem szeretnék gyereksarkot csinálni vagy bárminemu szervezést, hogy a gyerekek jól érezzék magukat. Egy gyereknek egyébként unalmas az egész, a templom, a szertartás. Az meg, ha gyerekvisítástól lesz hangos az egész, az teljesen tonkretenné az egészet.

Azt még megjegyzem, hogy voltam egy hónapja eskuvore hivatalos. Egy kislány volt ott, de o szép csondben volt, tudott viselkedni. Ha a tobbi gyerek is ilyen lenne, akkor nem lenne probléma a meghívásukkal. Viszot ismeroseim tobbségének olyan a gyereke, hogy bevásárlásnál is ha nem kap meg valamit vagy fáradt, akkor elkezd hisztizni, lefekszik a foldre, ordítozik, leveri az árut. Egy ilyen gyerek az eskuvon is produkálná magát.

2014. jún. 20. 22:50
 3/13 anonim ***** válasza:
76%

De, Magyarországon kifejezetten trendi, 1-2 éve kezd el terjedni az a szemlélet, hogy a kisgyerekeknek (hacsak nem közeli rokon) nem ott a helyük - mert úgy sem a gyerek, sem a szülő nem érzi jól magát. Ennek ellenére sokan még ma is személyes sértésnek érzik, ha a 3 hós szopós csemetéjüket nem vihetik el, illetve ha nem állítanak fel külön játszósarkot a gyermeküknek, ha pedig kifejezetten gyerekek nélkül invitálják meg a házaspárt az ugye "öriharit" jelent, kész szentségtörés...

Szerintem ez egy teljesen jó irányvonal, ami Nyugat-Európában már régóta bevett szokás. Egy estére mindenki rá tudja bízni a testvéreire, szüleire vagy egy dadára a gyerekeket, így a szülők is felhőtlenül szórakozhatnak, anélkül hogy azon aggódnának, hogy a kis Petike mikor borítja magára az egyik asztalt, és a többi vendég nyugalmát sem zavarják a játszó-rohangáló-kiabáló kisgyerekek. Nem utolsósorban pedig a gyerekek jót szórakoznak otthon, és nem a lagzin kell vergődniük, hogy "DE ANNYAAAA MIKOR LESZ MÁR VÉGE ÉN A MESÉT AKAROM NÉZNIIIIII".

Mindenki jól jár, hol itt a probléma?

2014. jún. 20. 22:53
 4/13 anonim ***** válasza:
78%
Inkább fordítva van. Vendéglátásban dolgoztam, 14 évet, elég sok lagzit végigcsináltam. Pár éve még nem volt divat 7-8 éves fiatalabb gyereket hozni, max. ha a pár gyereke vagy tényleg nagyon közeli rokon(testvér) volt. Most lett divat mindenhová gyerekkel menni. Szerintem ez sem a gyereknek, sem a szülőknek nem tesz jót, de próbáld meg ezt elmagyarázni azoknak az anyukáknak akik levegőt sem hajlandóak gyerek nélkül venni.
2014. jún. 20. 23:04
 5/13 anonim ***** válasza:
71%
Hát nem tudom, hogy régen mennyire nem volt divat, de nekem az első ilyen lagzis élményem 5 éves koromból van (21 évvel ezelőttről), és nagyon jó volt. Csak attól készültem ki, hogy Szegedről mentünk Sopronba vonattal és hogy mindenki engem puszilgatott. De volt ott egy rakat gyerek, a vőfély bevont minket is, pl. mi loptuk el a menyasszony cipőjét. Vagy, amikor hozták a levest megkérte az összes gyereket, hogy akkor most csihadjanak, és ezt ilyen versesen, aminek az volt a lényege, hogy senki se örülne, ha ráborulna a leves. De voltak nálam kisebbek is, akikkel lehetett babázni, ölbe vettük őket, gagyarásztunk nekik. Ott nem volt játszósarok meg semmi, nagyon jól elvoltunk. Arra emlékszem, hogy apa ölében aludtam el és ágyban keltem, szóval már akkor is tudtam teleportálni. Egyébként a nagymamám féltestvérének a fia esküdött, akkor láttam a családnak azon részét először és azóta se. Az én esküvőmön is voltak gyerekek, csecsemők is, bár picik a lagzira nem jöttek, csak a szüleik. De nem kértem ilyet, hogy ne hozzák őket, én pl. imádom a gyerekeket, és ha elkezd ordítani, nem az jut eszembe, hogy elcseszi a nagy napot, hanem hogy milyen kis tündér. De egyébként egyik se sírt, és annak meg külön örülök, hogy rajta vannak a babák is a csoportképen. Több esküvőn is voltam az elmúlt évben, és még nem találkoztam ilyennel csak itt, a gyakon.
2014. jún. 21. 07:36
 6/13 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem ez egy családi esemény, a családnak pedig a gyerek is ragja. Most nem a kisbabákról beszélek, mert annak tényleg érdeke, hogy otthon maradjon, hanem pl. 4-12 éves gyerekekről. Nekik az esküvő élmény, ebből való kizárásuk pedig önzés. Utalom az ősanya, meg menyaszröny kifejezéseket, de akik kikötnek ilyet a meghívóban, azok menyaszörnyek a szememben a "jajj nehogy elrontsa az ÉÉÉÉN napomat egy kis takonyos" hozzáállással. Ez van.

Nem kell velem veszekedni, a véleményem marad, akármennyire is lepontoztok.

Üdv: egy gyerektelen 23 éves nő.

2014. jún. 21. 09:10
 7/13 anonim ***** válasza:
38%

Amúgy ha valaki babát akarna hozni, az engem nem zavarna, ezt még hozzáteszem, a meghívóban meg végképp nem kötnék ki hasonlót.

4 év alatt szerintem nem akkora móka, de ha hozni akarják, ám legyen :)

2014. jún. 21. 09:13
 8/13 anonim ***** válasza:
82%

Mondjuk mi még nem kaptunk ilyen meghívót, de megmondom őszintén,hogy a két és fél éves fiunkat, eddig is csak max. a szertartásokra vittük. Akkor is úgy,hogy én hátrébb megálltam vele.

Nem találom értelmét, amikor pár hónapos babákat látok babakocsiban egy lagzin, ahol van 100 ember, meg hangos zene. Akárki akármit is mond, hiába alszik el szegény a fáradságtól,biztos nem alszik nyugodtan úgy,hogy egy banda ott nyomja a füle mellett.

Egyébként addig nincs baj a szertartáson sem, amíg anyuka tud kapcsolni, ha mondjuk sírni, nyűglődni kezd a gyerek. De személy szerint így gyerekes anyukaként is úgy gondolom,hogy a pár életében (jobb esetben) csak egyszer van esküvő, amit fel is vesznek kamerával, nem igazán kellemes ha szertartást végigüvölti egy gyerek, vagy egy másik a pap bácsi lába között akar bujkálni (igen, láttam már ilyet) !

2014. jún. 21. 10:15
 9/13 anonim ***** válasza:
27%
Újra és újra meglepődök azon, hogy van akinek a lagzi fontosabb mint az esküvő, a mulatozás meg zabálás annál hogy lássa a szerettét férjhez menni/megnősülni.
2014. jún. 21. 11:21
 10/13 anonim ***** válasza:
70%
Nekünk eszünkbe se jutott ilyen, hogy a családok gyerekek nélkül jöjjenek. Sőt, elég sok gyerek volt jelen: eleve 4 kis koszorúslány (5 évestől 13 évesig), és még 10 14 éven aluli, és mind jól viselkedett - a szertartás alatt is. Volt köztük 1 7 hónapos és 1 1,5 éves babóca, őket vacsi körül hazavitték a nagyszülőkhöz, de pl az egyik 3 éves kislánnyal még menyecsketánckor is táncoltam (külön, anya-apa nélkül), utána eljött érte a nagynénje, de még maradni akart bulizni. :D Szóval nem értem ezt a "gyerekellenességet", egy táncolós-mulatós lagzi nekik is élmény lehet. Persze minden kor- és egyénfüggő.
2014. jún. 21. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!