Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Elvált szülők, szülőköszöntő....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvált szülők, szülőköszöntő. De hogyan?

Figyelt kérdés

A vőlegényem szülei elváltak, amikor a párom 7 éves volt. Egy darabig látogatta őket az apukájuk, de volt, hogy 3 évig azt se tudták, hogy él-e, vagy hal-e. A párom nem szeretné, ha az apja a szülők közt ülne az első sorban, és ki szeretné hagyni a szülőköszöntőből is. Igazából anélkül is meglenne, hogy meghívja, de az anyja (a leendő anyósom) ragaszkodik hozzá.

Hogyan kivitelezzük, hogy kimaradjon a szülői kiváltságokból?

2014. jún. 13. 11:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
51%
mi lenne ha apukáddal megbeszélnéd, hogy emiatt csak édesanya köszöntő lenne és nem szülő köszöntő... apukádhoz odamész majd esküvő után és megölelgeted megpuszilgatod... ha elmondod neki is ezt így szerintem meg fogja érteni, hogy ne legyen senkinek sem kellemetlen a helyzet... nem ti lesztek az elsők akiknél ilyet csinálnak :) amúgy anyósjelölted férjhez ment újra? esetleg pt tartja apjának a párod? mert ebben a helyzetbe még az is belefér hogy őt köszönti fel szülőként... apukája meg egy szót sem szólhat érte hisz nem foglalkozott vele...
2014. jún. 13. 11:11
 2/11 anonim ***** válasza:

"Igazából anélkül is meglenne, hogy meghívja, de az anyja (a leendő anyósom) ragaszkodik hozzá."

A vőlegényed miért nem áll a sarkára?

2014. jún. 13. 11:13
 3/11 anonim ***** válasza:
92%

Ha az apuka egy kicsit magába néz, akkor rájön, hogy nincs oka felháborodni, amiért nem lesz felköszöntve.

Az ilyen "apa" csak spermadonor.

Igaza van a korábbi hozzászólónak, a vőlegény álljon a sarkára. Anyós ne szervezgessen.

2014. jún. 13. 11:17
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi lenne, ha ezt a vőlegényed beszélné meg előre az édesapjával? Akárhogy is van, ez az ő ügye, ne Te törd a fejed rajta.
2014. jún. 13. 11:18
 5/11 anonim ***** válasza:

marpedign ha meg van hivva, akkor a szulok kozott kell ulnie.

A koszontoben gyorsan megkoszonnem mind a negy szulonek, nevek vagy barmi extra nyalas nelkul es kesz.

2014. jún. 13. 11:23
 6/11 anonim ***** válasza:
Nálunk a bevonulás ilyen felemás. Én nem vagyok jóban az apámmal (egy helységben elvagyunk, de különösebben nem keressük egymás társaságát), párom viszont "minta családból" jött. Én szerettem volna, ha párommal közösen vonulunk be, mivel a szokásos külön bevonulásnál nem pont apámat szeretném magam mellett, de neki is és anyukájának is sokat jelentene, ha együtt vonulnának be. Nagyon szeretem anyós jelöltemet, így nem akarom elvenni tőle ezt a lehetőséget. Veszek egy mély levegőt és mosolyogva fogok besétálni apám oldalán, mivel ez csak pár perc lesz, utána már úgysem ezzel fogok foglalkozni, hanem hogy a szeretett férfivel összekötjük az életünket.
2014. jún. 13. 11:34
 7/11 anonim ***** válasza:
52%

Könnyű okolni az elvált apukát, és gyűlölködni. De a párod, miután felnőtt, mit tett azért, hogy helyrehozza a kapcsolatukat? És te kedves leendő feleség, mit teszel nap, mint azért, hogy legalább a te gyerekeidnek legyen nagyapjuk, és hogy helyrehozhassa, amit ti szerintetek elrontott. Soha nem beszéltetek vele, és csak az anyuka verzióját ismeritek. Biztos vagyok benne, hogy a számotokra ismeretlen körülmények kényszerítették a válásra, és van elfogadható oka is a ritka látogatásainak. Ez mind a leendő anyósod hibája, csak ő áldozatnak állítja be magát. Keressétek meg, beszéljetek vele. Nehezen fog megnyílni, de a te segítségeddel, mire lesz az esküvő sikerülni fog. Addigra meg okafogyottá válik a kérdésed.

"Gyűlölködni könnyebb, mint a problémákat megbeszélni, és szereterben megoldani."

36F és nem vagyok elvált...

2014. jún. 13. 11:45
 8/11 A kérdező kommentje:
A párom nem szeretné helyrehozni a kapcsolatukat. Nem utálja, de nem is szereti az apját, a meg van nélküle kategória. Viszont most az apjának egy olyan nője van, aki mindenki rátelepszik, köztük ránk is. Na, őt aztán végképp nem fogjuk a szülők közé ültetni. Amióta együtt vannak, azóta küldözget a párom apjával mindenféle hülyeségeket névnapra, születésnapra, előtte meg csak akkor telefonált, ha kellett neki valami. Nem mellesleg apuka alkoholista, számtalanszor csalta meg párom anyját mire elváltak, és az anyósom is csak azért "akarja", hogy meg legyen hívva, mert "mégis csak az apja". Mellette ülni persze már nem szeretne.
2014. jún. 13. 12:06
 9/11 A kérdező kommentje:
Ja, és nem csak a vőlegényem anyját csalta meg, hanem utána mindenkit. Meglopta a nagypapát (az ex apósát), aki akkor se hazudna ekkorát, ha a kislánya jó híréről lenne szó. A párom nagymamáját, aki az apjának az anyja, mi gondozzuk el, mert a kedves fia felé se néz, anyagilag nem támogatja. És még sorolhatnám. Úgy érzem, hogy a leendő gyermekeink megvannak egy ilyen nagypapa nélkül.
2014. jún. 13. 12:10
 10/11 anonim ***** válasza:

én is voltam már ilyen esküvőn, de ott az apa csak a templomba ment el. meg volt hívva a lagziba is, de úgy hívták, hogy érezze, nem szívesen látott vendég. ha van a párod apukájában egy kis szégyenérzet, nem fog elmenni bulizni veletek.

a szülőköszöntő meg úgy volt, hogy a lányos háznál volt a vendégvárás, de csak a pár legközelebbi rokonainak, ott a nevelőapától búcsúztatták el. természetesen az apát oda nem hívták.

amúgy pár évvel később kibékültek, mikor jött az unoka. a viszony most se felhőtlen, de mivel mindkét fél szenvedett, azért sokkal jobb a helyzet. neked abban kell támogatnod a párodat, hogy hívja meg az apját az ő saját lelkiismerete miatt, meg mert egy részének úgy is hiányzik az apja, még ha soha be nem vallaná, akkor is. a legszemetebb szülőkhöz is ragaszkodnak a gyerekeik, még akkor is, ha azok erőszakolták is őket. Ez a szomorú igazság.

2014. jún. 13. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!