Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ti hogy oldanátok meg a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti hogy oldanátok meg a helyzetet? Nem nagyon értünk egyet a vőlegényemmel.

Figyelt kérdés

Jövőben szeretnénk összeházasodni. Ebben egyetértünk :).

Már foglaltunk termet, meg zenészt, jövő nyárára. A lényeg az, hogy van egy nagyon jó barátnőm, szinte olyan mint egy közeli testvér, szinte nélkül is. Neki meg én vagyok "az egész családja" elmondása szerint. Szóval amióta (egyetem) csak ismerjük egymást elválaszthatatlanok vagyunk...

Sajnos úgy alakult az élete, hogy el kell költöznie Európa másik végébe, valószínű, hogy legközelebb csak az esküvőnkre jön haza...

Szerettük volna a polgárit hamarabb (akár 3-4 hónappal is) hamarabb tartani, de akkor nem tud ő lenni a tanum, mivel utazgatni nem tud csak azért kétszer, hogy itt legyen, nem kérdeztem, de nem valószínű. Így mondtam a páromnak, hogy akkor legyen egynapon a polgári a templomival, nekem fontos, hogy az a lány legyen a tanum.

A párom azért sértődött meg, mert szerinte a barátnőm után alakítom az esküvőnket. Amit utólag tényleg meg is értek kicsit, de nem tudom milyen alternatívát találjunk ki. Mondtam a páromnak,hogy akkor tartsuk meg a polgárit a télen, mikor haza jön. De ugyanaz a gondja. Hogy miért a barátnőm után kell szervezkedni? :)

Ti hogyan oldanátok meg?

Nem vesztünk össze a témán, csak nem értünk egyet...:)

2014. jún. 4. 21:32
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
96%
Azt nem értem, ha egy viszonylag tág intervallumon mindegy, mikor lesz a polgári, akkor a vőlegényednek miért baj, hogy a barátnődhöz igazítanád? Ha mondjuk valamelyik szülőtök nem tudna ottlenni, akkor is igazítanátok, nem?
2014. jún. 4. 23:54
 22/32 anonim ***** válasza:
5%

Szerintem egyszerű a megoldás! Menj hozzá a barátnődhöz!

Ez a házasság úgy is csak hónapokig tartana, tovább senki nem viselne el téged!

2014. jún. 5. 08:21
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
Én is voltam olyan esküvőn, ahol 2 templomi volt, ökomenikuson pedig még nem voltam. Szóval szerintem nem olyan nagy meglepetés. Viszont a polgári is belefért a napba, mivel az max fél óra. :) Szerintem is legyen a héten előtte, vagy aznap. Nekem is fontos lenne a barátnőm. Vannak olyan barátságok, amelyek tényleg nagyon-nagyon szorosak, ismerem az érzést. Páromnak lazább barátságai vannak, néha nem érti, de elfogadja. Sok sikert és remélem, sikerül megegyezni valami olyasmiben, ami mindkettőtöknek jó, akkor meg sok boldogságot!
2014. jún. 5. 09:19
 24/32 anonim ***** válasza:
40%

Kicsit hisztis a vőlegény és feleslegesen túlbonyolítja az egészet.

Ha nem vesszük a barátnőt, akkor is sokkal egyszerűbb ha egy napon tartjátok az egészet, időbe bele fog férni, nem kell kétszer öltözni, készülődni, stb.

2014. jún. 5. 10:01
 25/32 anonim ***** válasza:
40%
Csak úgy megsúgom, hogy így katolikus oldalon érvénytelen lesz egyházjogilag a házasságotok. Mármint a 2 esküvő miatt. Ha nem érdekel, uccu neki, ha igen, akkor nézzetek utána. Üdv: egy teológus
2014. jún. 5. 10:59
 26/32 anonim ***** válasza:
18%

Hát nem tudom. Mi az már, hogy érvénytelen??? Ez így elég kicsinyes, szerintem, az egyház részéről, ha tényleg így van.

Én hívő vagyok, de az egyházaknak a dogmatikus hülyeségeiktől és egymásra mutogatásaiktól hülyét kapok. Szerintem Istent pont nem érdekli, hogy most házas-e a pap, aki az igéjét hirdeti, vagy hogy van-e feszület a templomban, milyen csuhát hord, hogy katolikusnak vagy reformátusnak hívják.

És még temetésen is képesek egy katolikus templomban azon sutyorogni a "gyászolók", hogy "hű ő református, nem kántálja, hogy "uramirgalmazz" és nem áll fel hozzá", és egy református iskolában is képesek kiközösíteni és negatívan diszkriminálni a katolikus(nak keresztelt) gyerekeket/fiatalokat. Ez annyira dedós...

Istent és Jézust szerintem az érdekli, belül, benn a szívedben hogyan érzel, szeretettel fordulsz-e az emberek felé, tiszta szívedből szereted-e a Párodat, és tényleg kitartotok-e egymás mellett, bármilyen helyzet vagy kísértés előállna. Ha így vallotok, és így cselekszetek, rajtatok van Isten áldása, bármilyen felekezet megbízottja is ad össze benneteket. Szerintem ennek van értelme. A többi csak dísz.

2014. jún. 5. 11:59
 27/32 anonim ***** válasza:
52%

"így katolikus oldalon érvénytelen lesz egyházjogilag a házasságotok"

Jól van 26, leülhetsz, pihenj a kirohanásod után. Az egyházjogilag szónak nézz utána.

Kérdező minek cifrázzátok? A polgárin más a tanú és kész. Ökumenikust pedig vállalnak - keress olyat.

2014. jún. 5. 12:08
 28/32 anonim ***** válasza:

Megkéritek, hogy az anyakönyvvezető kiszállási díj ellenében összeadjon titeket a templomkertben. Így egy napra eshet és kb 20-30 perccel lenne hosszabb a vendégek "szenvedése".

Nem tudom miért kell túlbonyolítani, szerintem nagyobb macera kétszer kiöltözni, kétszer odautazni (akár 10 km-ről) kétszer végig ülni, két napot erre áldozni. Tartsátok egy napon.

2014. jún. 5. 12:36
 29/32 anonim ***** válasza:
Bocsi, nem olvastam végig a válaszokat, így már lehet, hogy írták: miért nem tartotok ökumenikus esküvőt? Nekünk is az lesz, és még a polgári is belefér aznap :) én amúgy sem vagyok a híve ennek, hogy másik napon legyen az egyik esküvő. Nekem az olyan fura. Egy napon akarok esküdni itt is, ott is.
2014. jún. 5. 15:56
 30/32 anonim ***** válasza:

"Csak úgy megsúgom, hogy így katolikus oldalon érvénytelen lesz egyházjogilag a házasságotok. Mármint a 2 esküvő miatt. Ha nem érdekel, uccu neki, ha igen, akkor nézzetek utána. Üdv: egy teológus"

Jó, barátom, te úgy vagy teológus, ahogy én buddhista szerzetes. Nem kéne itt félinformációkkal megtéveszteni a Kérdezőt és a válaszadók nagy részét, ráadásul nem is ez volt a kérdés, de te valószínűleg mindenkinél okosabb vagy. :))

Csak a félreértések miatt: a valláskülönbség önmagában valóban házassági akadály , azonban mivel tisztán egyházjogi jellegű, így a helyi ordinátus ad alóla felmentést (ma már ez bevett dolog). A helyi hatóság engedélye nélkül is "csak" tilos lenne, de nem érvénytelen! (Erdő P.: A vegyes házasságok szabályozása a mai latin egyházjogban)

Ami házasságkötés formáját illeti (tehát lehet-e két házasságkötés): A 1127. kánon valóban tiltja, hogy a katolikus egyházkötés előtt vagy után más vallás szerinti "megismétlését", de ettől még a házasság NEM lesz érvénytelen, lásd hasonlóan az előző ponthoz. (Tiltás és az érvénytelenítő ok nem ugyanaz) Ezt a tiltást kiküszöbölve létezik az ökumenikus házasságkötés, ami bármilyen templomban lehet. (szintén Erdő P.)

A kérdésre válaszolva:

Számomra nem lenne olyan fontos, hogy ki írja alá a polgárit, így nem csinálnék ebből gondot. Itt azt tartom ésszerűnek, hogy legyen a polgári a templomi(k) előtt pár nappal.

2014. jún. 5. 17:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!