Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogy oldanátok meg a helyzetet? Nem nagyon értünk egyet a vőlegényemmel.
Jövőben szeretnénk összeházasodni. Ebben egyetértünk :).
Már foglaltunk termet, meg zenészt, jövő nyárára. A lényeg az, hogy van egy nagyon jó barátnőm, szinte olyan mint egy közeli testvér, szinte nélkül is. Neki meg én vagyok "az egész családja" elmondása szerint. Szóval amióta (egyetem) csak ismerjük egymást elválaszthatatlanok vagyunk...
Sajnos úgy alakult az élete, hogy el kell költöznie Európa másik végébe, valószínű, hogy legközelebb csak az esküvőnkre jön haza...
Szerettük volna a polgárit hamarabb (akár 3-4 hónappal is) hamarabb tartani, de akkor nem tud ő lenni a tanum, mivel utazgatni nem tud csak azért kétszer, hogy itt legyen, nem kérdeztem, de nem valószínű. Így mondtam a páromnak, hogy akkor legyen egynapon a polgári a templomival, nekem fontos, hogy az a lány legyen a tanum.
A párom azért sértődött meg, mert szerinte a barátnőm után alakítom az esküvőnket. Amit utólag tényleg meg is értek kicsit, de nem tudom milyen alternatívát találjunk ki. Mondtam a páromnak,hogy akkor tartsuk meg a polgárit a télen, mikor haza jön. De ugyanaz a gondja. Hogy miért a barátnőm után kell szervezkedni? :)
Ti hogyan oldanátok meg?
Nem vesztünk össze a témán, csak nem értünk egyet...:)
A kérdőjelet nem látod, b+?
És hülyeséget beszélsz, mert NEM tarthattok két szertartást, pont hogy AZT nem engedélyezik!
Velem ne beszélj így, ha kérhetlek. Köszi.
Egyébként, de tarthatunk, sőt csak így tarthatjuk mert sem a pap sem a tiszteletes nem vállal ökumenikust. Jövő héten megyünk pontosan egy ilyen esküvőre, ahol előbb katolikus, majd református szertartás lesz.
Nem tudom nálatok, hogy s mint, mi Erdélyben lakunk.
Hát nem tudom :)
Eddig idén ahány esküvőn voltunk idén mindenhol 3-4-5 hónap telt el a polgári és a templomi (lakodalom) között.
Gondolom azért, hogy ne egy napon kelljen az egészet végig ülni.
Azért nem mondom, egy polgári és két templomi elég egésznapos programnak tűnik...s ha a közelieknek nem, azért a távolibbaknak, gyerkesneknek elég hosszas, ne adj ég unalmas végigülni, sok akárhogyis...
A felekezetekkel meg beszéltünk és ökomenikust NEM vállalnak. Illetve vállalnak, mindenik a saját templomában :D
Mi mindenképp eleve úgy oldottuk volna meg, hogy a polgári és a két templomi vagy aznap legyen. Szerintem időben bőven belefér. Lehet, kicsit fárasztóbb, de alapból egy csomó plusz készülődést megspóroltok vele.
Úgy gondolom, ha a család többi tagjának nem jelent problémát, akkor miért ne lehetne így csinálni? A vőlegényedet azért nem értem, mert ez a barátnődhöz igazítás nemcsak a barátnőd kedvéért történik, hanem azért is, mert neked is fontos, hogy ő legyen a tanúd és hogy melletted legyen a templomi esküvőn is. Ez egy olyan kérés a részedről szerintem, ami ha tényleg nem ütközik semmi akadályba, akkor elfogadható.
Köszi a véleményeket :)
Lehet tényleg egy napon lesz, akkor. Majd kibírják a vendégek is :D
ha nem egy napon lesz, a polgárin más a tanú, na bumm.
Furcsa, hogy nem vállalnak ökumenikust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!