Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért drágább a menyasszonyi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért drágább a menyasszonyi csokor, mint egy sima?

Figyelt kérdés
2014. jún. 3. 12:31
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
87%

nálunk éppen, hogy az esküvői vacsi olcsóbb, mert fix megrendelés, de egy nagyob éttermet általában beszárnak, és nem csak termeket foglalnak le, míg egy családi rendezvényen max éjfél-1 ig marad az ember, addig, egy esküvőn reggel6-ig minimum, utána rendrakás, a díszek leszedése, takarítás, amúgy drágább, több munka, mint egy családi különtermes rendezveny..

visszatérve a virágra:

nekem tudták, hogy menyasszonyi a csokor, 8E volt

[link]

2014. jún. 3. 14:11
 12/22 anonim ***** válasza:
83%
11 es és a 2. voltam
2014. jún. 3. 14:11
 13/22 anonim ***** válasza:
62%
Kilences, nálunk egy családi összejövetel ritkán végződik hajnali 1 előtt!
2014. jún. 3. 17:00
 14/22 anonim ***** válasza:
78%

Annyi extrát nem csinálnak vele, amennyivel drágább. Virágért amúgy is ugyanakkor mennek, ne hidd, hogy a te csokrod miatt külön fognak menni. Nekem ki is hangsúlyozták, hogy előtte szerdáig véglegesítsem, hogy mit akarok (variáltam a rózsa színével) mert akkor megy virágért. Külön sem kell megrendelni, mit és minek? Elmegy, megveszi ott ahol szokta, legfeljebb másik fajtából választ, mint a hétköznapokhoz, de nincs olyan árkülönbség.

Én odajárok vásárolni, ahova a virágosok, és mindig el vagyok hűlve, mikor látom az árakat, hogy ezek az extra csokor alapok, meg ilyen szarok, amire itt is, meg egyes virágosnál is ráfogják, hogy attól olyan drága, valójában milyen olcsó dolgok.

2014. jún. 3. 17:09
 15/22 anonim ***** válasza:
22%

Más minőségű virágokból készül (frissebb, tartósabb stb.)

Kb. annyi értelme van a kérdésednek, minthogy miért drágább a Lindt csoki mint a Tibi, ugye...

2014. jún. 3. 18:03
 16/22 anonim ***** válasza:
54%
Hát nálunk a kisvárosban nem rendelnek külön virágot esküvőre. Azt teszik bele, amit egyébként is tartanak az üzletben. Én pl. vörös rózsából köttettem csokrot, és ha esküvői csokor, akkor is ugyanabból a rózsából csinálják mint pl. ballagásra, szülinapra. Nem rendelnek spéci rózsákat hozzá. De azért az árát megkérik duplán, mert tudják, hogy a menyasszonyok mindent hajlandóak kifizetni, mert az az ő nagy napjuk. No, én éppen ennek tudatában kértem egy kis tömör rózsacsokrot SZÜLINAPRA. Tökéletesen megfelelt esküvői csokornak és kb. fele annyiból megúsztam. És azt sem gondolom, hogy az esküvői csokrokat itt nálunk annyira másképp kezelik, nem tartósítják speciális szerekkel, szóval eszem ágában sem volt elárulni, hogy esküvői csokor lesz. Kibírta szépen a napot, mert azért a rózsa mégse olyan, ami lekonyulna pár óra után.
2014. jún. 4. 00:35
 17/22 anonim ***** válasza:
75%

"Hát nálunk a kisvárosban nem rendelnek külön virágot esküvőre. Azt teszik bele, amit egyébként is tartanak az üzletben. "

Ez az adott virágbolt szégyene. Ettől függetlenül bármilyen normális helyen alapvetően a legjobb minőségű virágot rendelik hozzá...

2014. jún. 4. 19:01
 18/22 anonim ***** válasza:
89%

Tudom, kedves utolsó, hogy ez a virágbolt szégyene. Ha valóban külön rendelt virágokból készítették volna, akkor én se hazudtam volna. De mivel én tudok erről, hogy itt így mennek a dolgok, én épp ezért nem voltam hajlandó elárulni, hogy esküvői csokor lesz, mert ha elárulom, akkor a nem spéci virágért fizethettem volna a spécio árat. Lehet, hogy ez gonoszság vagy kicsinyesség vagy garasoskodás a részemről, de ha ők át akarnak vágni, akkor én meg igyekszem nem hagyni magam.

Én leírtam, hogy speciel nálunk konkrétan miért drágább, ha menyasszonyi csokrot kérünk. Nem értem, hogy ezért miért kellett lepontozni, hiszen csak a tényeket írtam le.

2014. jún. 4. 23:41
 19/22 anonim ***** válasza:
80%

Én elmentem ahhoz a virágoshoz, akit az étteremben ajánlottak.

Mondtam, hogy esküvőre kellene nekem:

1 menyasszonyi csokor

3 kitűző

2 szülőköszöntő csokor

2 minicsokor (4 éves koszorúslánynak + dobócsokor)

1 autódísz

8 virágdísz az asztalokra

3 db oszlopra körbe felfuttatott borostyán + virágokkal

Mindezekért fizettem 50e FT-ot Budapesten, ebből a menyasszonyi csokor volt kb. 7000 FT.

Gyönyörű virágaim lettek:)

2014. jún. 10. 17:45
 20/22 anonim ***** válasza:

a virág mennyisége miatt...

Nálunk általában a sima kész csokrok 3-5000 között vannak,egy normálisan díszített csokornak 3-7 szál virág a zöldjei akár 1000-2000 ft-ba is kerülhetnek,persze nem törvényszerű,de aki szereti a szép díszítést,leveleket,kiegészítőket,annak sajna ára van.Nálunk a szálas zöldek 50-500ft-ba kerülnek.

A menyasszonyiba pedig nem 3-5 szál virágot szoktunk tenni,persze van ilyen is,de ha előre szól a vevő,hogy mondjuk max 3-5000 szán rá,akkor megoldjuk,főleg nyáron van sok olcsóbb virág.De az extra méretű rózsák nálunk 5-700ft egy szál,ha beleraksz 15-17 szálat,hidd el nem nagy csokor és már 10000körül jársz.

Amúgy nyugodtan írasd le a virágossal,hogy mi mennyi van a csokorban és akkor látod.

Munkadíjat nem számolhat fel,mivel kereskedő,nem szolgáltató,csak ami benne van a csokorban,ezért van az árrés a virágon...

Ha valami olyat rendelsz,ami nem szezonális ,nehezen beszerezhető,pl nyáron gyöngyvirág,akkor az én főnököm utánajár,hogy mennyiért tudja beszerezni,ez általában nem olcsó,mivel ilyesmit nem mindig tudsz úgy megvenni,hogy csak,ami neked kell,hanem akár a többszörös mennyiség is lehet egy köteg,akkor ezt természetesen a megrendelő fizeti teljes egészében,de ezt előre szoktuk közölni.

Mivel mindent mi sem tudunk eladni.

Amúgy meg ha árajánlatot kérsz előre,nem érhet meglepetés.

abban kirészletezik neked,hogy kb mi lesz benne +/-10% eltérés lehet.Mi így szoktuk.

2014. jún. 12. 10:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!