Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mikortól érvényes a férjezett...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikortól érvényes a férjezett nevem?

Figyelt kérdés

Felveszem a férjem nevét, már voltunk kitölteni az adatokat anyakönyvvezetőnél. Ő nem említette, én meg elfelejtettem megkérdezni, hogy is zajlik a névváltoztatás.

Úgy tudom, 8 nap van elindítani az okmányok cseréjét.

Csak akkor nevezhetem magam hivatalosan is Xné YZ-nek, ha már a személyimtől elkezdve minden ki van cserélve az új névre, vagy az aláírás pillanatától? Ha esetleg addig alá kell írnom, akkor oda mit írok?

Lehet-e az okmányirodában előre időpontot kérni, hogy már az esküvő után pár nappal intézhessem, vagy addig nem? Vinni kell-e valami papírt ehhez?

Munkahelyen mikor kell bejelenteni az állapotváltozást? (Ezt megkérdeztem, és az "okos" személyügyes nem tudta megmondani...)

2014. jún. 2. 16:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Az aláírás pillanatától vagy né.
2014. jún. 2. 17:00
 2/11 anonim ***** válasza:
Aláírástól.Egyébként meg amikor a személyi igazolványodon szerepel.
2014. jún. 2. 17:12
 3/11 A kérdező kommentje:

2: Akkor most melyik? :)

A többi kérdésemre is tudna valaki felelni?

2014. jún. 2. 17:14
 4/11 anonim ***** válasza:
Minden a személyitől függ.Hivatalosan is akkor nevezheted magad XY nének,ha már át van íratva.Munkahelyhez is az kell.Nemrég változtattam a nevem,itt legalábbis így volt.
2014. jún. 2. 17:27
 5/11 anonim ***** válasza:

Én egy hónappal később csináltattam meg őket. Nem szóltak semmit érte. Én csak, akkor írtam alá -nével, amikor már a személyim megvolt. Tehát úgy írj alá, ahogy a személyiden szerepelsz.

Persze, lehet előtte időpontot kérni, csak mindenképpen vidd magaddal a házassági anyakönyvi kivonatodat, a régi személyidet. 1500 Ft-ot kell fizetned érte. Kapsz majd egy ideiglenest, ami egy hónapig érvényes.

A munkahelyednél is így van, elég akkor, ha már megvan az új személyid.

2014. jún. 2. 17:37
 6/11 A kérdező kommentje:
Csakhogy július elsejétől olyan nincs, hogy papír alapú anyakönyvi kivonat, a házassági is csak online létezik. Tehát mit vihetnék az okmányirodába?
2014. jún. 2. 17:46
 7/11 anonim ***** válasza:

Én fogtam és szombati esküvő után hétfőre kértem időpontot.. Még várnom kellkett a népességnyílvánatróra, hogy a gépbe felvigyék a házasságkötés helyén..

Igazából az alaírás pillanatától a neved mar az új, hoszen ottis. Aférjezett nevedeel írsz alá, az a hovataos.

Az okmányaidat pedig az anyakönyvii kivonattal tudod megcsináltatni.

Hiába nincs személyid, vagy elhagyod, te onnantól már azon a néven vagy, amít aláítál a szertartáson.

Vinni kell a hazassági anyakönyvi kionatot, a régi személyit, annak hiányában a születési anyakönyvi kivonatt, bankkártyát ( személyi1500 lakcím kártya 500 ft)

2014. jún. 2. 23:28
 8/11 anonim ***** válasza:
Huha.. Mi még októberben kaptunk...
2014. jún. 2. 23:29
 9/11 anonim ***** válasza:
Július 1. után is lesz anyakönyvi kivonat, csak az anyakönyv digitális lesz, nem könyv alapú, ezért az ország bármelyik pontján kikérheted a kivonatot. Annyi lesz a változás, hogy nem lesz külön születési, házassági, halotti, stb. anyakönyvi kivonat, hanem minden egy lapra kerül. Aki júl.1. után születik, köt házasságot azoknak már digitálisan viszik fel az eseményt, a többieket visszamenőleg "digitalizálják", tehát egy idő múlva bárki bárhol kérhet kivonatot.
2014. jún. 3. 12:39
 10/11 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem 3 hete volt az esküvőm, pont ma mentem személyit, illetve lakcímkártyát csináltatni. Én az esküvő után már az "új" nevemet használtam, úgy is írok alá. Én a kormányablakba mentem intézni a papírokat, nem kellett időpontot kérni. Egyedül a házassági anyakönyvi kivonatot vittem magammal. Személyi 1500, lakcímkártya 500 ft volt.
2014. jún. 5. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!