Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek kell menühenger? Vendégként én szeretném látni, hogy mit fogunk enni és milyen italokból választhatunk.
Itallap mindenképpen jó ötlet, vendégként zavarónak találom egy étteremben, amikor kérdezgetnem kell, hogy van-e ez, az, amaz pl.
Az írott menüt akkor tartom feltétlenül szükségesnek, ha egyrészt allergiás/beteg/diétázó/külön étrendet követő (pl. vegetáriánus, vegán, peszketáriánus, stb.) emberek is vannak a vendégek között, mert nekik feltétlenül tudniuk kell, hogy mi az, amiből válogathatnak, és miből nem (pl. egy töltött ételből vagy egy levesből nem feltétlen derül ki első ránézésre, hogy mi is van benne). Másrészt akkor, ha nagyon különleges, szintén ránézésre nem feltétlenül felismerhető ételek vannak - már csak azért is, mert az ember szereti tudni, hogy hívják, amit eszik, és nem csak utána mondanogatni, hogy "ja igen, az az avokádós micsoda jó volt".
Egy parasztlagziba, ahol viszont pörköltet, pogácsát meg töltött káposztát szolgálnak fel viszont holt feleslegesnek tartom.
Na az itallap nekem is tetszik!
Az italok korlátozottan lesznek (tehát nem lesz mindenféle, csak nagy üveggel vesszük meg, viszont nem szeretnénk nagy üveggel az asztalokra tenni, mert nekem az nem tetszik ezért pincér fog körbe járni a már pohárba töltött italokkal) és ezért jó ötlet kiírni, hogy mi a választék :).
ha az ételek közül nem lehet választani, akkor mi a fenének kiírni? ha nem tudod megállapítani, hogy mit eszel, akkor meg nem tök mindegy, hogy hívják? :)
az itallap meg azért hülyeség, mert 10-15 féle italt azért be lehet tárazni, amibe beleférnek a kimondott kívánalmak... ez nem étterem, hanem esküvő - ha jól értettem -, ahol vendég vagy, nem pedig középpont :)
"ha nem tudod megállapítani, hogy mit eszel, akkor meg nem tök mindegy, hogy hívják? :)"
Nem mindegy. Vannak a világon cukorbetegek, laktózérzékenyek, glutéallergének, vegetáriánusok, válogatós emberek is. Miért fáj neked, hogy van, aki szeretné tudni, hogy mit eszik? Egy panírozott szelet húsból pl. nem derül ki, mi az.
Azzal aztán sokra megy az ember, ha csak a csirkemellett szereti, ennek reményében megpiszkálja, aztán kiderül, hogy karaj...
Nem egyszerűbb kiírni?
Én mondjuk nem vagyok válogatós, de ha elolvasom mi van a menün, jobban el is tudom dönteni mit szeretnék enni.
"az itallap meg azért hülyeség, mert 10-15 féle italt azért be lehet tárazni"
Ami még mindig marha kevés, de igen, ez egy esküvő, nem étterem. De vendégként továbbra is jobbnak tartom, ha kivan írva, hogy a kínálatban dankó borok vannak-e vagy éppenséggel egri bikavér... vagy hogy kalinka körömlakklemosót tolnak-e az orrom alá, vagy smirnoffot. Vagy hogy borsodi hugyot kell-e kortyolgatni vagy paulanert... Vagy hogy ne nyaggassam a pincért szőlőlé miatt, ha csak alma meg narancslé van. Marha izgalmas lehet amúgy a személyzetnek is, amikor minden asztalnál megkérdezi hogy mit hozhat, a reakció pedig "hát mi van? ez van? az van? és amaz? nem, nem... akkor inkább egy negyedik dolgot kérnék...".
Alig kerül valamibe kiírni azt a szerencsétlen menüt, de szerintem bárkinek jól jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!