Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Kire mondod azt, hogy koszorús...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kire mondod azt, hogy koszorúslány?

Figyelt kérdés

Amin voltál esküvőn vagy a tieden mi volt a feladata? Mennyire látszott rajta, hogy ő koszorúslány (ruha, bevonulás, stb)? Mit vártál el tőle? Mindenre kíváncsi vagyok! Kérem aki ír az lehetőleg majd később is nézzen vissza, hogy ha még felmerül kérdés tudjon válaszolni! Köszönöm! :-)

Jaa még annyit kire mondanád azt hogy nem koszorúslány csak egy mezei segítő?

2014. márc. 3. 17:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
89%
Koszorúslány, úgy tudom, hagyományosan a rokonságban lévő olyan hajadon lány, aki abban a korban van, hogy lassan már maga is megnősülhet. Ez a hagyomány mára már eléggé átalakult, ma legtöbbször cuki bölcsis vagy ovis kislányok szoktak koszorúslányok lenni, többnyire szintén a rokoni vagy baráti körből. Hogy mit csinálnak, annak is megvan a hagyománya, de ez is megegyezés kérdése. Én pl. voltam egy esküvőn, ahol a menyasszony iker unokahúgai voltak koszorúslányok, lehettek 3-4 évesek, ők vitték be a templomba a gyűrűket, és kis kosárkából virágszirmokat szórtak a földre bevonuláskor.
2014. márc. 3. 17:49
 2/15 anonim ***** válasza:
89%
Hülyeséget írtam, megnősülhet helyett "férjhez mehet" akart lenni :DD Az éjszakai műszak átka :D De remélem, a lényeg azért érthető.
2014. márc. 3. 17:50
 3/15 A kérdező kommentje:
Korban ugyanannyi vagyok, mint a menyasszony. :-) A régi szokásokat ismerem, most arra lennék kíváncsi, hogy most mit csinálnak illetve mitől látszanak annak. :-) De köszönöm a válaszod!
2014. márc. 3. 17:53
 4/15 anonim ***** válasza:
89%
Hát, szerintem ha egy esküvőn egy lány abroncsos, színes ruhában van, akkor eléggé koszorúslánynak látszik. De én úgy vettem észre, hogy ez se divat már, inkább sima estélyiben szoktak lenni, ebből én nem nagyon tudnám megmondani, melyikük a koszorúslány.
2014. márc. 3. 17:55
 5/15 anonim ***** válasza:
87%
Ahol eddig voltam koszorúslány, ott nem nagyon volt komoly feladat. A menyasszony előtt vonultunk be a templomba, illetve kivonuláskor a pár után. Aztán meg készültek közös fotó. Nagyjából ennyi.
2014. márc. 3. 17:55
 6/15 A kérdező kommentje:
Azért tettem fel a kérdést mert eddig úgy lettem felkérve hogy ruhát azt veszek fel amit akarok (nem akarom h fizessék a ruhát vagy ilyesmi csak ha mind full másba leszünk...) meg annyi lett mondva hogy wc-n segítünk meg a szalagokat feltesszük a kocsikra. Semmi bevonulás semmi fotózás semmi semmi. :-D :-( Lehez hisztinek tűnik de többet vártam. :-/
2014. márc. 3. 18:08
 7/15 anonim ***** válasza:
58%
Wc-n segítetek? Mi a szöszt kell segíteni a wc-n?
2014. márc. 3. 18:10
 8/15 A kérdező kommentje:
Abba a nagy ruhába pisilni. :-D
2014. márc. 3. 18:13
 9/15 anonim ***** válasza:
93%
A koszorúslányok szerintem a "mezei" segítők, ha felnőttekről van szó. Az átlag násznépénél csinosabb, kitűnőbb ruhában vannak, általában van külön csokruk is, ami a menyasszonyira hajaz (vagy legalábbis a karjukra kötve egy egész pici). Bevonuláskor tartják a fátylat vagy az uszályt, virágszirmokat vagy rizst szórnak, ha a párnak van erre igénye. Sok helyen a tanúkkal vonulnak be. Segítenek a menyasszony ruhájának igazgatásában, felvételében, stb. egész nap, és úgy mindennel a menyasszony körül.
2014. márc. 3. 19:13
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is utolsó! Én is hasonlóra gondolok, de valszeg mi bevonulni se fogunk. :-/
2014. márc. 3. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!