Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért nem hagyja, hogy végre...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem hagyja, hogy végre felnőjek?

Figyelt kérdés

Anyukàmról van szó... Màr lassan 1 éve lakom a pàrommal,mert anyummal nem volt igazàn jó a kapcsolatom,így egyik napról a màsikra a pàromhoz költöztem. Màr egyébként is terveztük,mert közben eljegyzett. Nyàron lesz az esküvő és màr nagyon vàrjuk.

Sajnos nem oldódott meg minden probléma azzal,hogy elköltöztem,mert szeretném élni a sajàt életem,de nem hagyja.

Hiàba jöttem el otthonról ugyanúgy bele akar szólni az életembe,ami eléggé frusztràl. Pl. abba is bele akar avatkozni,hogy honnan rendeljük a gyűrűket,amihez semmi köze. Csak mikor ezeet kezdi,màr ideges vagyok tőle. Próbàltam vele megbeszélni,ideig óràig megy,de utàna folytatja.

Mit tegyek,hogy erről végre leàlljon?

Csak félek,hogy nem fogom bírni aztàn majd 1x meg nagyon kibukok és összeveszünk. 25 éves vagyok.

2014. márc. 2. 20:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Megváltoztatni nem fogod tudni anyukád, jól mondják itt fentebb, neked kell a határokat meghúznod, és nem úgy hozzáállnod, ahogy eddig. Az én anyum is szeret néha beleszólni olyan dolgokba, ami nem tartozik rá, mert összekeveri, hogy kinek az életéről is van szó, hát az anyák egy része márcsak ilyen, aggódnak a gyerekért, de ezt jó szándékból teszik. Mivel idősebb nálam, és tapasztaltabb, van, hogy valamit tényleg jobban tud, ezért meghallgatom, és utána mérlegelek, hogy így akarom-e csinálni vagy sem.

Hallottam valahol egy olyat, hogy ,,Akkor vagy felnőtt, ha akkor is azt csinálod, amit szeretnél, ha a szüleid is egyetértenek vele":) Ergó nem az határozza meg, hogy hogyan döntesz, hogy anyukád mit mond, hogy csakazértis az ellenkezőjét csináld.

Nekem a leírásodból eléggé úgy tűnik, hogy te csak nyeltél és nyeltél eddig (pl. konfrontáció, vagy megbeszélés helyett inkább eljöttél otthonról, és gyűjtögeted azóta is magadban). Én utáltam világ életemben a konfliktust, nehéz volt a véleményemet felvállalni, és én is a költözés mellett döntöttem annó, de ez csak menekülés volt a probléma elől.

Ma már megmondom anyunak, ha valamiről nem szeretném, hogy véleményt mondjon, ha pedig mégis mond, akkor egyszerűen nem veszem figyelembe. Rájöttem, hogy kell egy belső szűrő, nemcsak anyukáddal, hanem más emberekkel kapcsolatban is, akik meg akarják mondani, mi a jó neked. Senki nem tud arra késztetni, hogy rosszul érezd magad, kizárólag a saját gondolataid, és hogy hogyan értelmezed azt, amit mondanak neked.

2014. márc. 3. 12:45
 12/19 A kérdező kommentje:

Kedves 11-es köszönöm a véleményedet.

Ha tudnád, hogy már hányszor rászóltam azért, hogy pl. az esküvő is hagy legyen úgy,ahogy szeretnénk. De egyszerűn ezt nem akarja elfogadni, pedig szépen mondtam neki, csak félek, hogy annyiszor mondtam már szépen, hogy így nem érti meg, aztán 1x meg egy kisebb dolog miatt jól összeveszünk.

Arra gondoltam azt teszem: ha mond valamit már nem reagálok rá, nem konfrontálódom vele, ahogy Te is írtad és aztán úgy csináljuk ahogy akarjuk. Nincs más megoldás, mert megérteni meg nem akar engem.

2014. márc. 3. 12:49
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
11-es vagyok, igen ennél jobb ötletem nekem sincs, főleg, ha már mondtad neki, hogy ne szóljon bele. Rossz lehet, hogy nem ért meg, de ebben csak az segít, ha nem függsz többé a véleményétől. Írod, hogy félsz, hogy egyszer összevesztek nagyon emiatt, biztos, hogy csak emiatt haragszol rá? Nekem ez úgy hangzik, mintha más bajod is lenne vele. Lehet, hogy csak magamból indulok ki, és azért tűnik így nekem. Mikor anyura haragudtam, özben valójában nagyon is szükségem lett volna a támogatására és megértésére, és rossz volt, hogy ezt nem úgy kaptam meg tőle, ahogyan szerettem volna, de hidd el, mindenki máshogy tud adni. Mikor erre rájöttem, már nem vártam el tőle olyat, amit nem tud, megértettem, hogy ő ilyen, és elfogadtam, hogy ez nem fog változni, azóta sokkal könnyebb vele kommunikálni:)
2014. márc. 3. 13:26
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a húgom ilyen, nem érti azt, hogy nem. Nálam az vált be, hogy hangnemet váltok. Azért tud "nyúzni" mert már a múltban tudja, hogy ezzel elérte, amit akart, és van esély rá, hogy mégis igent mondok, amikor mondom neki, hogy ,,nem, hagyjál már". Na ilyenkor tudja, hogy még egy kicsit erőlteti, akkor sikerrel jár. Rájöttem, hogy egyszer kell nemet mondani, más hangnemben, határozottan, de kedvesen. Nekem az vált be, ha ilyenkor azt mondom neki, hogy ,,köszönöm, de nem". És pont. meg se hallom, ha még mond valamit ezután, ami a legtöbb esetben nem nagyon következik be. A köszönömből megérti, hogy meghallottam, és mérlegeltem, amit mondott, a de nem-ből pedig határozottan megkapja a döntésem, ami végleges. Ha ezután mégis bepróbálkozik, és válaszolok neki, netalán engedek neki, akkor elveszett a szavahihetőségem, és nem vesz többet komolyan.
2014. márc. 3. 13:31
 15/19 A kérdező kommentje:

Igen, sajnos nem könnyű a helyzet. Sajnos valahogy úgy érzem nem támogat és ez meg is nyilvánul pár dologban.

Pl. voltam állásinterjún és mondták, hogy nettó 120-at adnának, nyilván nem számítottam többre, mivel pályakezdő vagyok. Erre anyum: "Hát ez milyen kevés,meg hogy milyen sokat kellene dolgoznom, de mondom neki kell az állás, mert csak a párom dolgozik, nem akarom, hogy eltartson, meg így nem tudunk félretenni. erre csak az volt a válasza: nem vagytok el abból az 1 fizetésből? Hát mondom neki nagyon nem. Szóval érdekes a felfogása, meg is látszik, mert apum mellett nem is dolgozott.

Szóval lelkileg támogathatna kicsit jobban, de ezt meg nem teszi és ez is bánt, plusz az, hogy állandóan bele akar mindenbe szólni. Tudod 1-2 hónapja azt hittem javul a helyzet, mert azt mondta legyen úgy az esküvő, ahogy mi akarjuk, e megint kezdi azt amit nem kellene. Szóval szerintem csak egy jobb időszaka volt, de ugyanolyan, mint volt, nem változott és nem is fog soha szerintem.

Bántja, ha kihagyjuk a szervezésből,mert hogy Ő kimarad valamiből, ha meg belevonjuk, akkor meg mindent kritizál és bele akar szólni, úgyhogy én adtam neki 1 esélyt, de szerintem szépen újra elmondom neki, ha tetszik neki ha nem mi így szeretnénk és kész.

2014. márc. 3. 13:38
 16/19 anonim ***** válasza:
Küldtem privit egy könyvről, ami nekem nagyon sokat segített ebben.
2014. márc. 3. 14:01
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Megkaptam, mindenképpen belenézek. :-)
2014. márc. 3. 14:11
 18/19 anonim ***** válasza:
Sajnos pont ebben a helyzetben vagyok, csak én pluszban még egyke is vagyok. Valószínű ez a probléma. Én is egy éve költöztem, esküvőnk lesz nyáron. Abba nem szól bele, de csak azért mert már tudja, hogy mit lehet nálam és mit nem. Viszont tudom nagyon jól, hogy szíve szerint az egész életemet irányítaná. Szörnyű ez, és aki nincs hasonló helyzetben, még csak elképzelni sem tudja, milyen rossz az, ha ráakaszkodik a szülő. Közel vagyok a 30-hoz, szinte nap mint nap összeveszek vele telefonon, mert mindenbe bele akar szólni anyukám. Imádom, de egyszerűen nem veszi észre, hogy ez mennyire nem jó így. Leállíthatod akárhányszor, úgysem fog változni, sajnos tapasztalat. Megértem, hogy nagyon szeret és amúgy is mindent túlaggódik, de ez így nem egészséges.
2014. márc. 6. 10:33
 19/19 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, teljes mértékben megértem a helyzetedet, mert ugyebár én is ebben a helyzetben vagyok és tényleg nagyon rossz. Pl. van hogy dolgom van és át akar hívni és csak tizedszerre érti meg, hogy el vagyok foglalva. Már beszéltem vele arról, hogy felnőttem, megtaláltam életem párját és nagyon szeretem őket, de szeretném élni a saját életem. Attól még, hogy külön költöztem nem fog örökre elveszíteni, ugyanúgy a lánya maradok, csak ez a megfojtalak a szeretetemmel nagyon nem egészséges és nem tesz jót a kapcsolatunknak, mert így csak menekülök előle.
2014. márc. 6. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!