Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyit illik adni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyit illik adni?

Figyelt kérdés
Több lagziba is megyünk a nyáron. Félig örülünk, mert gyesen leszek akkorra, a párom fizujából épphogy megleszünk. Az egyik lagzi egy nagyon régi barátnőmé. Ő nem jött az enyémre. Szeretnék elmenni, félek ha lemondom többé sosem leszünk barátok. Az égő, ha ötezer forintot dobok a menyecsketáncba? Vagy tegyem borítékba és a menyecsketáncra jöjjek haza? Egyébként leánybúcsú is lesz, ott is biztos lesz közös kassza.
2014. febr. 19. 13:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
77%

ő miért nem volt a tiéden? lehet, hogy pont ugyanilyen okokból? Az nem megoldás, hogy megmondod neki, hogy nagyon szívesen elmész a szertartásra, de a lagzira már nem tudsz maradni. Pont. És akkor ajándék sem kell. Elvileg érteni fogja, ha pénzre hajt, akkor nem fog marasztalni, ha meg faggatózik, akkor nyugodtan meg lehet neki mondani, hogy gyesen vagy pici babával, nem engedhetitek meg magatoknak, de a szertartásra mindenképp elmennél, és gratulálni akarsz neki, részese szeretnél lenni a napjának. Szerintem ez sokkal kevésbé ciki, mint elmenni 3-an 5000Ft-tal, utána meg lapítani, mint nyuszi a fűben, mert kibeszélnek a hátad mögött (te mondtad, hogy ezt tennék)

Egyébként ha kínos lenne: a gyerekre még az utolsó pillanatban is rá lehet fogni bármit...

2014. febr. 19. 14:05
 12/18 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem is ki lehet jönni kellemetlenül a történetből, én biztos nem mennék el ennyi pénzzel, de te tudod.

Én a helyedben azt tenném, hogy elmennék az esküvőre, hogy ne legyen sértődés, mert ha meghívott illik részt venni legalább a szertartáson, de a lagziba-mondjuk a gyerekre hivatkozva- nem mennék.

2014. febr. 19. 14:59
 13/18 anonim ***** válasza:
52%
én kiválasztanám a legfontosabbat, vagy a 2 legfontosabbat, attól függően, hogy összesen mennyit tudok adni. Ha az össz, amim van, az 40e, akkor egyikre mennék és vinnék 30at, ha 60ezrem van rá, akkor 30-30ezret vinnék. Akiére meg nem tudok elmenni, ott részt veszek a szertartásokon, gratulálok, és hazamegyek.
2014. febr. 19. 15:40
 14/18 anonim ***** válasza:

Mi voltunk lagzin, ott voltunk a menyecsketáncon is, de nem táncoltunk a menyecskével.

Az 5 ezer forint oké, csak vigyetek mellé egy 1-2 ezer forintos csokit vagy csokrot. A lánybucsúra is vihetsz csokit és kész.

Ne azt nézd mennyit illik, mert nincs ilyen.

Ha kevesebb az ajándékot mond, hogy gyesen vagy.

2014. febr. 19. 15:50
 15/18 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Azért adtunk ajándékot.
2014. febr. 19. 15:51
 16/18 anonim ***** válasza:
64%
Én a helyedben nem mennék. Több okból is. Egyrészt, ő sem volt ott a tiéden. Másrészt, eleve nem mennék olyan esküvőre, ahol "kérnek" pénzt, ezt maximálisan pofátlanságnak és felháborítónak tartom. Ha nekem esküvőm van, akkor mindenféle anyagi ellenszolgáltatás nélkül látom a barátaimat vendégül. És elvileg azért hívom meg őket, mert szeretném ha velünk ünnepelnének, velünk örülnének ezen a szép napon. A mai gazdasági helyzetben sok embernek még 5 ezer ft is nagy érvágás. Szerintem rettentő primitív szokás a tarhálás esküvő címén.
2014. febr. 19. 16:09
 17/18 anonim ***** válasza:
Ja és, ha emiatt szakad meg a barátságotok akkor az már rég kukábavaló volt.
2014. febr. 19. 16:13
 18/18 anonim ***** válasza:
Szerintem se menjél el csak az esküvőre.
2014. febr. 25. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!