Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Kit illik egy esküvőre meghívni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kit illik egy esküvőre meghívni?

Figyelt kérdés
Ilyen témát nem találtam sehol eddig. Ti mit gondoltok? Az unokatesóm meghívta az esküvőjére 20 évvel ezelőtt az apukámat (és családját), én akkor 8 éves voltam. Ott voltunk az esküvőn. Nekem ezt az unokatesómat illik meghívnom az esküvőmre?
2013. nov. 12. 12:20
 1/9 anonim ***** válasza:
17%
Igen, illik.
2013. nov. 12. 12:23
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez minden családban és esküvőn más!

Ha kis 30 fős esküvőt tartasz akkor nem kell meghívnod az unokatestvéred, de ha a fél várost meghívod és mondjuk 100-150 fővel ünnepelsz, akkor igen, illene.

Persze attól is függ, hogy milyen viszonyban vagytok. Ha te 8 éves voltál az esküvőjén akkor gondolom jó 15-20 év van köztetek és nem tartjátok a kapcsolatot. Ilyen esetben szintén nem fontos meghívni. Viszont ha nagyobb lagzi van és a család többi tagja tartja velük a kapcsolatot (szüleid, nagyszülők, nagynénik, stb.), és nektek belefér, akkor meg lehet.

2013. nov. 12. 12:27
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, azért nem voltam biztos benne, merthogy apukámat hívta meg nem engem személyesen, dehát engem személyesen nem hívhatott volna hiszen csak 8 éves voltam....
2013. nov. 12. 12:27
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Mennyire tartjátok ezzel az unokatestvéreddel a kapcsolatot? Olyanokat ne hívj meg, akiket nem nagyon ismersz, akikkel nem tartod a kapcsolatot. Viszont ha tartjátok vele a kapcsolatot, akkor hívd meg.

Ha csak szűk körű, kis esküvőt tartasz, nem kell meghívni.

2013. nov. 12. 12:30
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha azóta nem tartod ezzel az unokatesóval a kapcsolatot, akkor nem kell meghívni, felesleges. 8 évesen valószínűleg nem rajtad volt a hangsúly, hanem a szüleiden, őket hívták meg, te meg "tartozékként" mentél velük, és valószínűleg nem is fogyasztottál sokat, hogy "törlesztened" kelljen :D

Ha szűkkörű/családias hangulatú esküvőt akarsz, akkor szerintem csak olyat hívj meg, akivel az utóbbi fél-1 évben aktív kapcsolatod volt, az évi egy üdvözlőlap karácsonykor nem számít annak. Akivel alig beszélsz, az minek lenne ott? Persze ha valaki szereti a pofaviziteket, az hívjon meg minden rokont, én nem érezném jól magam.

Voltam már olyan rokonom esküvőjén (szintén gyerekként), akivel se előtte, se utána nem tartottuk a kapcsolatot, de közeli rokon, MUSZÁJ elmenni, mert jajj mi lesz, megsértődnek. Csomó pénzünkbe került, és még csak a pár néhány méteres körzetébe se kerültünk, úgyhogy marha sok értelme volt az egésznek.

2013. nov. 12. 12:34
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Ha meghívtak, akkor illik őket visszahívni, még akkor is ha csak 8 éve voltál, meg apudék is ott voltak.
2013. nov. 12. 13:55
 7/9 anonim ***** válasza:
29%
utolsó vagyok. Ha amúgy meg nem igazán tartjátok már a kapcsolatot, akkor viszont nem kell őket meghívni.
2013. nov. 12. 13:57
 8/9 anonim ***** válasza:

Attól függ tartjátok-e a kapcsolatot!

Pl. a párom is elég sok rokoni esküvőn volt még gyerekkorában, de azóta kb. 15 évente, ha beszélnek. Az ilyen rokonokat nem hívtuk meg!

2013. nov. 12. 14:35
 9/9 anonim ***** válasza:

Egy kicsit másképp közelíteném meg a dolgot a meghívottak összeállításánál. Nem azt nézném, hogy kit illik, hanem hogy kit szeretnétek. Olyan embereket, akik közel állnak hozzátok, akikkel tartjátok a kapcsolatot, akik veletek örülnek, és így biztos egy jó buli lesz az esküvő.

Nálunk is volt ilyen dilemma, mert pl. apukám unokatestvérét nem akartam meghívni (kb. 5 évesen ott voltam az esküvőjén), de az utóbbi 20 évben nem láttam.

Aztán férjem oldaláról ott voltak anyukája unokatestvérei. Ha meghívjuk őket, akkor mindegyiket kellene elvileg. De volt egy, aki kicsit zizi, nincs vele kapcsolat, pedig közel lakik, a férje meg alkesz. Azt mondtuk azért inkább őt se. Szerintem jó döntés volt.

Viszont minden barátunk jelen volt:) Nagy buli lett belőle.

2013. nov. 12. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!