Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kb.70-75 főre hány emeletes & szeletes tortára van szükség?
70 szeletes tortát rendelnék...
(mindig vékonyabb szeletet vágnak, mit ami alapján számolnak, de kb annyi kell, hogy mindenkinek jusson)
az, hogy hány emeletes teljesen a torta formájától méretétől függ...
nekünk 90 főre 4 emelet volt, az alsó nagy szögletes( kb 50 x 50-es) a felső pedig nagyon kicsi (15 x 15)
ezek szerint tudni kell hogy mekkora 1 szelet az adott helyen...
mert nekünk a 90 szeletesből maradt egy csomó. friss volt isteni finom, másnap is még én akkor kóstoltam meg
A cukrászok szerint elég ha 1-2 szelettel nagyobb, mint a vendégek száma. Szerintem, ha a cukrászok, akiknek van ezzel tapasztalata ezt mondják, akkor az így van, mert ha csak érdekből mondanák, akkor inkább a minél nagyobbat erőszakolnák rád.
Akármilyen jó lesz, nem fog mindenki enni. Egy teljes vacsora, piák, sósak, édesek stb. fogyasztanak mindent, nem lesznek kiéhezve a tortára. Meg mindig van, aki másfajtát kívánna és azért nem kér.
Nekünk 65 főre azt hiszem, 68 szeletes volt, de csak azért, mert így jött ki az emeletek mérete szépre, egyébként marad egy kevés belőle.
az sem mindegy, hogy ez lesz az egyetlen torta, vagy lesz több is?
Nekünk egy 3 emeletes tortánk volt 120 főre, bőven a fele megmaradt, a felső szint kb. 20cm átmérő, alatta 35, a legalsó meg minimum 50cm átmérőjű volt. De volt mellette még 20 tortánk, amiből 8 ki sem került, 15 meg sem lett vágva (rengeteg volt, sokan hoztak is, meg anyós rendelt is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!