Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez így nem túlzás szerintetek?
Kb 25-30 ember lesz az esküvőn. Ebből kb 6-7 gyerek. Zenekar nem lesz - mivel kevés az ember. Szóval gépről megy a zene majd. Vőfély az lesz. Lesz menyasszonytánc, pénzsöprés, a meghívóba beleírták, hogy pénzt kérnek, de kérnek sorsjegyet is. És azt számolgatta a menyasszony, hogy a kb másfél milliós esküvőnek a fele visszatérül nekik az adott pénzből! Ez 50e Ft / fő!
Nem úgy szokás, hogy vagy sorsjegyet kérnek, vagy pénzt?
És ilyen kis létszámnál is szokás ekkora felhajtás?
Annyira a pénzre megy a csaj!
7-es vagyok.
Nem azzal van bajom, hogy esetleg tapintatosan közlik, hogy pénzt szeretnének, hanem azzal a bunkóssággal, amikor 6x elmondják, leírják, márpedig nekik véletlenül se ajándékot vigyél, sőt még el is mondják, hogy mennyit kellene vinned, mennyibe kerül a részed. Mondtam, szerencsére nem nálunk fordult elő, de sok helyről halottam már. Nálunk ez családban, ismeretségi körben nem szokás, mégis az emberek 95%-a pénzt ad, mert van annyi eszük...
Hát 25-30 emberre 1,5 millió rengeteg. Bár attól is függ, milyen helyen lesz, milyen ételekkel stb.
2 éve volt nővéremék esküvője, 110 fővel, élőzenével, vőféllyel, hatalmas esküvői tortával, mindennel ahogyan azt kell, az került kb. 1,5 millióba, és nekik 110 embertől jött vissza 700 ezer.
Szerintem eleve gáz úgy esküvőt tartani, hogy az ember az ajándékokat, borítékokat számolgatja még azelőtt, hogy egyáltalán mindenki visszajelezne, hogy mennek. Gáz elvárásokkal esküvőt tartani és nem azért, mert boldogok vagyunk, szeretjük egymást és szeretnénk a családunkkal, szeretteinkkel, barátainkkal megünnepelni a nagy napot. Számomra ez erről szól és ugyan jól esik, ha gondolnak ránk és kapunk ajándékot, de nem elvárás. Mi hívtuk meg őket, mi adtuk össze rá a pénzt, mi szerettünk volna osztozni velük az örömünkben. Örülni fogunk, ha kapunk, illetve ebből bármi is visszajön, de nem számolgatom előre, hogy még is mire számíthatunk.
Én amondó vagyok gondold ki, hogy mennyi pénzt tudsz, illetve szeretnél erre az esküvőre szánni, majd ha ez megvan, akkor annak az összegnek egy részéből vegyél sorsjegyet és kész. Ne elvárásokra alapozz, mert valljuk be azért 50 ezer forintot egy átlagos család nem tud csak úgy félretenni erre és akkor pláne 50 ezer/főről beszéltél nem is családonként... Szerintem ez rengeteg és baromira irreális.
Nekünk 30 fős volt az esküvőnk. Vőfélyről meg menyasszonytáncról hallani sem akartam, menyecskeruhám se volt. Viszont volt egy két fős zenekar, torta, étel, ital, szolid dekoráció, tehát minden ami a jó hangulathoz kell. Nem is értem, hogy mi kerül ennyibe egy 30 fős lagzin, ha meg valaki nagy felhajtást akar, az ne 30 fős esküvőt szervezzen arra várva, hogy majd 30 embertől visszajön a rengeteg belefektetett pénznek legalább a fele...
Nekünk a duplája jött vissza, mivel szolidan gazdálkodtunk a szervezéskor, de nem volt meghívónk se, amibe beleírtuk volna, h pénzt kérünk. Azokat a közeli rokonokat, barátokat hívtuk meg, akikkel nyiltan meg lehetett beszélni, hogy ne tányérkészletet hozzanak. Minden esetben a vendégeink kérdezték meg, hogy mire van szükségünk, pénzt hozzanak-e vagy mondjuk meg, hogy mi hiányzik. Azt teljesen rájuk bíztuk, hogy ki mennyit ad. Előre eszembe se jutott számolgatni, hogy mennyi jön majd be, ennyire nem voltam számító... Ha nullára kerültünk volna, akkor sem háborogtam volna.
Végül is ő kiszámolta, aztán majd kiderül, hogy visszajön-e nekik.
De simán elképzelhető, mert ha pl. csak a szülők, testvérek nagyobb összeget adnak ajándékba, a többi vendég pedig a szokásos 5-10 ezret, úgy is összejöhet a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!